Tilastokatsaus runkosarjaan

Hämäläinen ja Tuhkanen Jipsin tehomiehiä.

Bandyliigan runkosarja päättyi viikonloppuna, ja pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla. Otetaan vielä tässä vaiheessa kuitenkin pieni katsaus menneeseen ja Jipsin runkosarjaan.

JPS:n sijoitus runkosarjassa oli siis lopulta viides. Neljännestä sijasta ja kotiedusta pudotuspeleihin taisteltiin viimeiseen asti, mutta lopulta Kampparien kanssa keskinäisessä ottelussa mikkeliläisten voitto takasi heille nelospaikan lopulta kolmen pisteen erolla.

Runkosarjan voittoon eteni Porvoon Akilles, jota JPS tosin vielä kauden päätösottelussa kiusasi viimeiseen asti. Toiseksi sijoittui Veityerä. Runkosasjan lopullinen sarjataulukko löytyy tästä.

Jipsille kertyi runkosarjassa 10 voittoa, yksi tasapeli ja seitsemän tappiota. Pistesaldo oli siis lopulta 21, näistä 11 kotona ja 10 vieraissa. Maaleja tehtiin runkosarjan aikana 99 ja päästettiin 76.

Tehotilastojen kärkipäästää löytyy myös mukavasti JPS-väriä. Maalipörssin kakkoseksi ja pistepörssin kolmoseksi itsentä tehoili Riku Hämäläinen, joka heilittu verkkoja 31 kertaa ja tarjoili 9 maalisyöttöä. Nikke Tuhkanen puolestaan oli syöttöpörssin jaetulla ykkösijalla 31 syöttöpisteellä. 

Bandyliigan maali- ja pistepörssin voitti Akilleksen Denis Sadakov tehoilla 37+12. Koko sarjan pistepörssi löytyy tästä.

Tolppien välissä Jipsillä esiintyi runkosasjassa kolme eri liimanäppiä: Samuel Gerovoi pelasi 14 täyttä ottelua, Karri Leisimo kaksi ja Aatu Valtonen yhden. Lisäksi yhden ottelun Samuel ja Karri pelasivat puoliksi. Mielenkiintoinen tilasto on myös se, että Gerovoi oli sarjan maalivahtien pistepörssin ykkönen kahdella syöttöpisteellään.

Kauden aikana Jipsin paidassa esiintyi kaksi debytanttia omista junioreista: Topias Huotari kolmessa ottelussa ja Leevi Lausanto yhdessä. Maalivahti Leisimo esiintyi myös ensimmäistä kertaa tolppien välissä liigapelissä. Suomen pääsarjassa ensiesiintymisen tekivät toki myös venäläisvahvistukset Danil Beliaev ja Renat Ziganshin. 

Kokonaisuudessaan runkosarjan aikana JPS-paidan puki päälleen runkosarjan aikana 21 pelimiestä.

Mutta runkosarja on nyt historiaa, ja playoffit alkaa keskiviikkona puolivälierillä. Jipsin vastustaja on porilainen Narukerä, ja sarja alkaa keskiviikkona Porissa klo 19.

Viitaniemessä pelataan perjantaina iltavaloissa klo 19 - tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta kauden kovimmissa peleissä!


Näytä lisää uutisia