Runkosarja päättyi hyvään taisteluun

Akilles kuitenkin vei runkosarjan voiton. Kuva Kari Korhonen

JPS:n osalta runkosarja päättyi lauantaina, kun vieraana Viitaniemessä oli Porvoon Akilles. Meillä ei pelissä enää pisteiden valossa panosta ollut, mutta Akilleks taisteli runkosarjan voitosta. JPS kiusasi vietaita täysillä, mutta lopulta pisteet ja runkosarjan ykköspaikka matkasi Porvooseen loppulukemin 4-5.

Rankassa lumikelissä pelattuun peliin Akilles sai paremman alun ja meni johotoon jo toisella minuutilla. Pian koitti Jipsin tasoitus eiliseltä tutulla kuviolla: Nikke Tuhkanen tarjoili kulman, ja Jaakko Manninen löi sen maalin kattoon.

Vartin kohdalla JPS meni johtoon. Manninen nosti pallon maalille, ja Riku Hämäläinen voitti irtopallon ja laittoi sen maaliin.

Avausjakson edetessä lumisateen myötä pitkää palloa piti pelata enemmän ja enemmän. Akilleksen tasoitus koitti noin puolen tunnin pelin jälkeen. Ennen taukoa ei enää lisämaaleja tullut, Jipsin tolppien välissä pikahälytyksellä pelannut maalivahtivalmentaja Aatu Valtonen torjui vieraiden yritykset ja selvisi muutenkin matsista vähintäänkin puhtain paperein. Jäänhoitoon siis lukemissa 2-2.

Toisella jaksolla keli jatkui samanlaisena, eikä jäätä pitkin pitkään pystynyt pelaamaan. Akilles näytti jo Jipsin kiusaamisesta huolimatta hoitavan ottelun itselleen menemällä kahden maalin johtoon.

JPS kuitenkin nousi vielä miehekkäästi peliin mukaan. Ensin avausjaksolla silmäkulmaansa komean arven saanut Sampsa Purhonen löi kulmasta isännät maalin päähän, ja kohta Jarno Eronen toi Jipsin jo tasoihin. Vieraat olivat siis jälleen ahtaalla.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Akilles kuitenkin kuittasi kulmasta taas johdon itselleen. JPS haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta kuuden minuutin lisäajan jälkeen taululla seisoi loppulukemat 4-5 ja Akilles varmisti kahdella pisteellä runkosarjan voiton. Onnittelut Porvooseen!

Runkosarja päättyy viimeistenkin joukkueiden osalta huomenna kun ohjelmassa on vielä kaksi ottelua. Sen jälkeen suoritetaan valinnat pudotuspeleihin ja ensimmäiselle kierrokselle puolivälieriin. Jipsin osalta playoffit alkavat joka tapauksessa vieraissa keskiviikkona, ja kotona Viitaniemessä pelataan taas perjantai-iltana.

Jatkopeleistä tiedotellaan siis lisää huomenna. Jääpalloliiton tiedote pudotuspeleistä tästä.