Kova HIFK jäi kovemman Jipsin jalkoihin

Täydet pisteet kotiviikonlopun avausmatsista!

JPS aloitti kahden kotiottelun viikonlopun lauantaina, kun vastaan Viitaniemessä luisteli perinteikäs Helsingin IFK. Tärkeät pisteet jäivät lopulta Viitaniemeen mukavalla voitolla loppulukemin 7-3.

Illan vastustaja on tunnettu sääntöjen rajamailla liikkuvasta pelaamisestaan ja raivokkaasta puolustamisestaan, mutta tällä kertaa JPS sai kuskin paikan ottelussa itselleen heti alussa.

Erikoistilanteet olivat tänään vahvoja: kympin jälkeen kulmalyönnin täräytti sisään Jasu Koljonen, ja vain viiden minuutin päästä yhdeksi joukkueen kulmaekspertiksi noussut ja tehopisteiden valossa elämänsä kautta pelaava Niko Herranen täräytti Nikke Tuhkasen tarjoileman kulman sisään.

Kello oli juuri ehtinyt ylittänyt parikymmentä minuuttia, kun Jarno Eronen laittoi isännät jo kolmen maalin johtoon. Japen tämän päivän ilotulitus oli tässä vaiheessa vasta alussa.

Avausjaksolla otteet olivat ajoittain melko kuumia ja varsinkin vastustajalla hieman kyseenalaisia, eikä tuomarikolmikolla ottelu meinannut täysin hanskassa pysyä. Ikävästi pari Jipsin pelaajaa joutui jättämään ottelun kesken tällien seurauksena.

HIFK avasi oman maalitilinsä kymmenen minuuttia ennen taukoa. Puoliaika päätettiin kuitenkin Jipsin kolmen maalin johdossa, sillä Eronen teki vielä toisen maalinsa ennen koppiin siirtymistä. Taukolukemat siis 4-1.

Toisen jakson alkaessa HIFK kavensi, ja yritti vielä hetkellisesti päästä peliin mukaan. Jipsin synttärisankari Riku Hämäläinen kuitenkin löi taas kulmasta isäntien viidenen osuman.

Seuraava maali oli venäläistä käsialaa: Danil Beliaev karvasi ja riisti pallon itselleen HIFK:n puolustukselta, ja täräytti sen komeasti maalin kattoon. Lukemat siis jo 6-2.

HIFK kaunisteli vielä lukemia yhdellä osumalla, mutta tämän lauantain kuumin maalitykki Eronen pääsi lopussa nakuttelemaan hattutemppunsa täyteen. Esityön maaliin teki syöttöpistehai Nikke Tuhkanen, joka tänäänkin keräsi kivat tehot 0+4.

HIFK:n suuremmat kiriyritykset tyrehtyivät, ja Karri Leisimo teki hyvän sisääntulon maalille avausjaksolla loukkaantuneen Samuel Gerovoin tilalle. Myös puolustuslinja onnistui tänään hyvin laadukkaasti liberona luutineen Aleksi Niemen johdolla.

Näin runkosarjan neljän viimeisen ottelun loppusuora käynnistettiin täysillä pisteillä. Huomenna sunnuntaina jatketaan kamppailua pisteistä taas kotona Viitaniemessä, kun klo 14 alkavassa ottelussa vieraana on Porin Narukerä. Vastus on jälleen askeleen kovempi ja asetelmia pudotuspeleihin aletaan hakea toden teolla, joten nyt kannattaa tulla Viitaniemeen nauttimaan kovenevien panosten peleistä ja kannustamaan JPS voitokkaaseen kotiviikonloppuun!