JPS kaasutteli kotivoittoon!

WP-35 kaatui kotipelissä 7-1

JPS avasi kahden matsin viikonlopun kotiottelulla, kun tv-ottelussa vastassa oli WP 35 Varkaudesta. Viime sunnuntain tasapelin jälkeen joukkue oli tehnyt ryhtiliikkeen, ja paineli selkeään 7-1 voittoon ehjällä esityksellä.

Ennen ottelua taivaalta tuli vettä, mutta ennen ottelua sade lakkasi ja koko matsi päästiin pelamaan hyvissä olosuhteissa.

Kotijoukkue tuli kovaa päälle heti alusta asti, ja jo ensimmäisillä minuuteilla oli muutama paikka maalitilin avaamiseen. Lopulta kuparinen rikkoutui kulmalyönnin seurauksena kymmenen peliminuutin jälkeen, kun Jasu Koljonen löi kulmalyönnistä pallon hienosti maalin kattoon.

WP roikkui vielä pelissä mukana, mutta ennen puolen tunnin täyttymistä JPS iski kahdesti lyhyen ajan sisällä. Ensin hyvin maalipaikan haistellut Danil Beliaev pääsi lyömään pallon tyhjään maaliin Koljosen hienosta esityöstä, ja kohta oli Lasse Tammilehdon vuoro viimeistellä kulmalyönti maaliin. Taukolukemat 3-0.

Puoliajalla yleisölle esiteltiin jääpallomies Esko Tammilehdosta kertova kirja, jonka on toimittanut Seppo Viinikainen. Teos "Puukkoluodosta Maailmanmestariksi - Jääpallomiehen tarina" on ostettavissa jatkossakin Jipsin kotiotteluista 15 euron hintaan, ja kirjan tuotto ohjataan suoraan JPS:n juniorien ja tulevien huippupelaajien hyväksi.

Mutta sitten taas pelattiin! Pitkään ei ehtinyt toinen jakso vanheta, kun Lasse oli jälleen pahanteossa kulmatilanteessa ja tilanne oli 4-0. Melkein heti perään Renat Ziganshin kävi luutimassa irtopallon maalilta sisään, ja taululla oli jo ratkaisevan tuntuisesti numerot 5-0.

Kohta Lasse taiteili jo hattutempun täyteen näyttävällä osumalla. WP otti aikalisän ja sai pian rankkarin, jonka hienon ja varman ottelun Jipsin tolppien välissä pelannut Samuel Gerovoi torjui, mutta irtopallossa vieraiden Jukka-Pekka Hoffren oli nopeammin paikalla ja rikkoi Geron nollapelin.

Ottelun loppu oli kuitenkin kosmetiikkaa. Vielä aivan viimehetkillä Riku Hämäläinen viimeisteli ottelun loppulukemiksi 7-1, ja näin täysi pistepotti jäi Jyväskylään!

Ottelun voi katsella jälkikäteen Yle Areenasta tästä linkistä! Jipsin komeiden osumien lisäksi kannattaa katsella myös puoliajalla esitettävä pätkä JPS:n junioreista.

Pitkään ei JPS ehdi levätä, sillä huomenna matka jatkuu jo Porvooseen, jossa vastassa on kovan alkukauden pelannut Akilles. Seurannat vieraspelistä tutusti Jipsin kanavilla!