Katkera tappio

Syksyisessä kelissä pelattu HuKi- JPS- ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen niukkaan 1-0 voittoon. Huhtasuon Kisa vei näin nimiinsä joukkueiden molemmat kamppailut.

JPS:lta puuttui ottelusta peräti 15 pelaajaa loukkaantumisten, pelikieltojen, opiskelujen ja työkiireiden vuoksi. Kokoonpanoon saatiin kuitenkin kaavittua 14 miestä, kun kolmen puolikuntoisen miehen nimi lyötiin listaan ja kaksi b-junioria Jipsin juniorimyllystä tuli pelastamaan tilannetta.

Pelaajatilannetta on kuitenkin aina turha surra, sillä ringin tuleekin olla leveä ja torstaina ses todella joutuikin koetukselle. Ensimmäisellä puoliajalla ottelu oli täysin Jipsin hallussa, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät kovin vähiin. Sami Karjalainen pääsi muutaman kerran puolikkaaseen paikkaan, mutta yksinäisellä kärjellä tila oli kovin vähissä Hukin toppareiden puristuksessa. Puoliajan viimeinen 10 minuuttia oli enemmän kotijoukkueen hallintaa, kun JPS:n liike hiipui ja pallo ei enää liikkunut riittävän nopeasti. Puoliajalle asteltiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle Huki oli lyönyt kaksi pykylää isomman vaihteen ja Jipsillä oli jäänyt vaihde vapaalle. Pallo ei pysynyt enää kenenkään jalassa, eikä hyökkäyksin rakentelussa ollut samanlaista malttia kuin ensimmäisellä puoliajalla. Kun vielä Sami Karjalaisen takareisi petti, lähti hyökkäyksestä arvokas ase pois.

Hukilla sen sijaan paikkoja riitti enemmän kuin yhteen maaliin. Kun ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia Anton Stytzle potkaisi rangaistusalueen sisällä pallontavoittelu tilanteessa Hukin hyökkääjää Jussi Kaihlajärveä päähän, mutta mielenkiintoisesti tuomari antoi tilanteesta vertavuotaneen Kaihlajärven eduksi vain epäsuoran vapaapotkun, jonka JPS:n muuri selvitti.

83 minuutilla tuli ottelun ratkaisu, kun Hukin Tuomas Rankinen pääsi aivan vapaasti puskemaan kulmapotkusta lähetetyn pallon Jipsin verkon perukoille. Tolpalla seissyt mies ei pallon eteen ehtinyt, joskaan häntä ei voida syyttää tilanteesta, jossa vastustaja päästetään niin vapaasti puskemaan.

Loppuhetkille JPS kehitti pientä paineen poikasta, mutta vaarallisiin tekopaikkoihin ei päästy oikein missään vaiheessa ottelua.

Kaikin puolin vaikea ottelu ja todella harmittava tappio JPS:lle, joka olisi todellakin pisteitä tarvinnut. Toisaalta tappion ja tasapelin välinen merkitys ei ollut niin suuri, kun pelistä olisi tarvittu voitto. Nyt ei auta kuin siirtää ajatukset seuraavaan otteluun KeuPaa vastaan, johon pitäisi ainakin saada vähän enemmän miehiä mukaan. JPS onkin aiemmin tällä kaudella pelannutkin todella vahvasti Keupaa vastaan voittaen aimmat ottelut luvuin 5-1 ja 6-1.

Jispin riveistä puhtaat paperit saivat loistavasti maalilla pelannut maalivahti Teemu Holopainen sekä mallikkaasti pelannut puolustuslinja Kankkunen-Stytzle-Heinonen-Linjala. Myös B-junioreista apuun tulleet Masood Naderi ja Arkan Mohammadi ansaitsevat kiitoksen.

JPS:Holopainen,Linjala, Heinonen(v), Stytzle (v), Kankkunen (Jokiranta 88); Hanhela, Leskinen, Pehkonen, Hautala (Mohammadi 79), Karjalainen (Haapanen 56); Naderi