JPS ON SUOMEN MESTARI 2019

JPS voitti seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden

JPS on Suomen mestari 2019! Trillerimäinen Bandyliigan loppuottelu Lappeenrannassa päättyi Jipsin voittoon jatkoajalla maalein 4-5.

Mestaruus on seurahistorian ensimmäinen aiemmin tulleiden yhen hopean ja yhden pronssin seuraksi.

Finaaliottelu oli jääpallonäytös parhaimmillaan. Ottelu päästiin Lappeenrannan kisapuistossa pelaamaan huikeissa olosuhteissa. Yleisöä oli paikalla yli 3000, ja aurinko paistoi.

Hurjalla latauksella otteluun lähtenyt JPS otti kuskin paikan heti alussa, kun Jaakko Hyvönen tinttasi kulmasta ottelun avausmaalin. Hetken kuluttua sama mies siirsi hienolla kaukolaukauksella Jipsin jo kahden maalin johtoon.

Jyväskyläläisten hyvä vauhti pysyi päällä, ja Atte Hänninen kasvatti taas kulmasta johtolukemiksi jo 0-3. Veiterä osui vielä kerran, ja taukolukemat olivat 1-3.

Toisella jaksolla Veiterä lähti virittelemään kiriä, ja tulikin heti alussa maalin päähän. Aleksi Niemi laittoi reilun tunnin pelin jälkeen pallon  maalin edestä verkkoon, ja JPS johti jälleen kahdella maalilla.

Veiterä kavensi taas äkkiä, ja ottelun loppu oli hurja jännitysnäytelmä. JPS sai puolustettua johtoaan lähes loppuun saakka, kunnes aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä lappeenrantalaiset tasoittivat. Edessä oli siis jatkoaika.

JPS latautui jatkoajalle takaiskumaalin jälkeen vahvasti uudelleen. Jatkoaikaa oli pelattu vain kaksi minuuttia, kun sankoin joukoin paikalle saapuneet JPS-kannattajat saivat aihetta riemuun. Saku Hämäläinen tinttasi kulmasta pallon maalin kattoon, ja kultajuhlat olivat valmiit alkamaan.

Mestarijoukkue JPS kiittää kaikkia kauden aikana matkassa mukana olleita. Lisää kultatunnelmia putoilee pian!