JPS voitti puolivälierien avauksen

Ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan Jipsille.

Bandyliigan pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona Viitaniemessä, kun JPS kohtasi WP 35:n puolivälierien avauksessa. Ensimmäinen kiinnitys mitalipeleihin jäi Jyväskylään, kun kotijoukkue voitti 8-2.

Aivan parasta alkua ei JPS matsiin saanut, kun se joutui punaisen kortin myötä vajaamiehiseksi heti ottelun alussa. Tilanne kuitenkin korvattiin hyvällä luistelulla ja aktiivisella joukkuepelillä, eikä varkautelaiset pysyneet miesylivoimasta huolimatta Jipsin kyydissä.

Avausjaksolla ei kuitenkaan vielä maaleilla juhlittu, vaan molemmat tuntui olevan hieman tunnustelevia sarjan alkajaisiksi. Lopulta puolen tunnin pelin jälkeen Lasse Tammilehto vei isännät johtoon. Jipsillä oli pari paikkaa tehdä enemmänkin maaleja, mutta taukolukemat olivat kuitenkin 1-0.

Toisella jaksolla alkoi taivaalta tuprutella lunta, mutta se ei punapaitoja hyydyttänyt. Tilanne oli äkkiä jo 4-0 Saku Hämäläisen, uransa ensimmäisen Bandyliigamaalin hyvään paikkaan iskeneen Tuukka Ässämäen sekä Tammilehdon maaleilla.

WP iski kavennuksen, mutta kiri tyrehtyi kun Saku naputteli äkkiä kaksi maalia, viimeisteli hattutemppunsa sekä kasvatti johtolukemiksi 6-1.

Viimeisten minuuttien aikana WP osui vielä kerran, mutta Riku Hämäläinen ja hienolla laukauksella kauden ensimmäisen osumansa tehnyt Atte Hänninen. Loppuvihellyksen soidessa taululla lukemat 8-2 ja ensimmäinen otteluvoitto Jipsille.

Välieriin etenee kahdella voitolla, ja ottelusarja jatkuu perjantaina Varkaudessa klo 19. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan Viitaniemessä sunnuntaina kello 15.