Veiterä vahvempi kärkikamppailussa

JPS joutui taipumaan Veiterälle maalein 4-8.

Keskiviikkona ratkottiin jo Bandyliigan runkosarjan kärkisijoja, kun JPS isännöi Veiterää huippukamppailussa. Kotijoukkue taisteli mukana hyvin läpi matsin, mutta pienissä asioissa vahvempi Veiterä nappasi lopulta pistepotin 4-8-voitolla ja varmisti samalla runkosarjan ykköspaikan.

JPS lähti haastamaan sarjaa johtavia lappeenrantalaisia kovaa alusta saakka. Avausosuma merkattiinkin Jipsille, kun Nico Nevalainen tälläsi rankkarista punaiset johtoon kymmenen peliminuutin jälkeen.

Puoliaika jatkui pelillisesti tasaisena, mutta Veiterä oli vahvempi maalipaikoissa, varsinkin kulmalyönneissä. Se tuli ensin tasoihin ja paineli vielä karkuun johtaen puoliajalla lukemin 1-3. Maaleista kaksi syntyi kulmatilanteesta.

Myös toisen jakson alku oli Veiterältä hyvä. Tunnin pelin jälkeen se oli painellut jo 1-6-johtoon. Paikkoja oli enemmänkin, mutta Iikka Lempinen nappasi tolppien välissä hyviä torjuntoja läpi ottelun.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä taputeltu, sillä JPS viritteli viimeiselle puolituntiselle hyvän kirin. Ensin Nevalainen teki rankkarista illan toisen maalinsa, ja heti perään Tatu Ässämäki laittoi irtopallon sisään ja toi punaiset kolmen maalin päähän. Veiterä sai kuitenkin ikävästi heti perään seitsemännen maalinsa.

Hattutempun tänään maalannut Nevalainen teki kolmannen osumansakin rankkarista, ja JPS oli taas kolmen maalin päässä. Pari jäähyä sotkivat peliä, mutta useampaankin osumaan oli silti mahdollisuus. Yksi maali hylättiin paitsiona, ja myös yksi Jarno Erosen läpiajo vihellettiin pois melko kyseenalaisena paitsiona.

Vielä aivan loppuminuuteilla Veiterä iski kertaalleen, ja näin pisteet lähtivät Lappeentantaan maalein 4-8. Näin Veiterä varmisti runkosarjan voiton.

JPS pääsee hakemaan revanssia jo perjantaina, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen peräjälkeen Lappeenrannassa. Tuon jälkeen runkosarja päättyy sunnuntaina, kun Jipsin vieraana Viitaniemessä on Helsingin IFK. JPS on edelleen tiukasti kiinni runkosarjan kakkospaikassa.