JPS:n syysvire löytyi

Maanantai-iltana pelatussa BET-JPS pelissä toropaiset löysivät jo viime kaudesta tutun syysvireensä, ja esittivät Huhtasuon hyväkuntoisella nurmella kauden parasta peliään. Vaikka kotijoukkueella olikin lievää miespulaa, ei vieraiden pelin pyörittelyä voi selitellä pelkätään vastustajan heikkoudella. Vajaamiehinen BET taisteli kunnioitettavasti, muttei voinut paremmalleen tällä kertaa mitään.

JPS otti ottelun heti ensi minuuteista alkaen haltuunsa ja pyöritti palloa taitavasti pelaajalta pelaajalle. Kauniista kuvioista huolimatta ei vierasjoukkue onnistunut maalinteossa ennen puoliajan viimeisiä minuutteja, jolloin Toropaisten maaliahne hyökkääjä Lauri Uusi-Hakala siirsi joukkueensa ansaittuun 0-1 johtoon.

Lieneekö ajatukset olleen jo puoliajan koppihöpinöissä, kun BET:n puolustusen lukko sekä erikoistilanteiden uhka Toni Kinnunen jatkoi päällään vapaapotkun ohi JPS-maalia varmoin ottein vartioineen Marko Viinikaisen. Puoliajalle lähdettiin siis 1-1 tasatilanteessa.

Puoliajalla JPS:n pukukopissa keskityttiin oman pelin pitäimiseen ja meneillään olevalla kaudella niin useasti koetun 2. puoliajan kaamoksen välttämiseen. Tuloksena kentälle tulikin entistä pirteämpi ja tehokkaampi toropaislauma ja jo noin 10 minuutin pelin jälkeen oli Lauri Uusi-Hakala viimeistellyt hattutempullaan 1-3 johdon vierasjoukkueelle.

Juuri kun tilanne alkoi tuloksenkin puolesta näyttää JPS:n kannalta hyvältä, pääsi oikusulku-paholainen iskemään maaliviivalla palloa torjuneen Toropais-puolustajan aivoihin ja helpolta näyttänyt tilanne päättyi BET:n 2-3 kavennukseen.

Edellä mainittu puolustaja pelasti kuitenkin yöunensa puskemalla hetkeä myöhemmin JPS:n jälleen ansaittuun kahden maalin johtoasemaan Jukka Hautalan loistavasta kulmapotkusta.

Mitä pitemmälle peli eteni, sitä enemmän vierasjoukkueen pelitilanteiden hallinta lisääntyi. 10 minuuttia ennen loppua loistavia otteita kentälle tultuaan esittänyt Ville Vanhala kaunisteli vielä lopputuloksen lukemiin 2-5. Loukkaantumisista vihdoin ylitsepäässyt Vanhala näytti olevansa todellinen uhka JPS:n tuleville vastustajille.

Toivottavasti Toropaisten peli löysi siis nyt vihdoin uomansa ja pallo pyörii jatkossakin yhtä mallikkaasti kuin maanantain valoisassa kesäillassa.