JPS karkasi komeaan voitton Oulussa

Tehokas toinen puoliaika takasi Jipsille selkeän voiton sunnuntaina Oulussa.

Pohjoisen tuplaviikonlopun toinen ottelu oli ohjelmassa sunnuntaina, kun matka jatkui Ouluun OLS:n vieraaksi. Tornion liiga-avauksesta haetun tasapelipisteen jälkeen nyt lähdettiin hakemaan sarjakauden ensimmäistä voittoa.

Sääolosuhteet eivät ihan parastaan tarjoilleet, sillä ensimmäisellä puoliajalla lumisade haittasi peliä ja jäätä pitkin pelaaminen oli haastavaa. Toisella puoliskolla lumisade heikentyi, ja hyvällä jäällä vauhdikkaasti pelannut JPS osui peräti kahdeksan kertaa karaten lopulta voittoon maalein 1-9 (1-1).

Kuten eilenkin, JPS oli alussa hallitseva, mutta maalien muodossa peli oli tasaista. Kotijoukkue OLS meni johtoon Visa Knuuttilan rankkarimaalilla puolen tunnin pelin jälkeen. Nico Nevalainen tasoitti ottelun vielä ennen taukoa.

Jos Jipsin ketsuppipullo oli viikonlopun aikana aiemmin ollut hieman tukossa, tänään se aukesi toisella puoliajalla kunnolla. Anssi Hänninen teki johtomaalin, ja pian Jarno Eronen nappasi ovelasti pallon vastustajan puolustuksen löysäiltyä ja viimeisteli viileästi uransa ensimmäisen liigamaalin.

Lasse Tammilehdon ja Anssi Hännisen toisen osuman myötä ottelussa alkoi olla ratkaisun makua. Tammilehtokin osui vielä toisen kerran, ja Nevalainen viimeisteli hattutempun kahdella perättäisellä osumalla joista toinen oli komea sivallus kulmalyönnistä aivan yläriman alle.

Loppuhetkillä Eronen juoni vielä toisenkin liigamaalinsa samaan matsiin, ja tulostaululle jäi lukemat 1-9 JPS:n hyväksi. Joukkueen esitys varsinkin toisella puoliajalla oli pitkästä reissusta huolimatta pirteä. Liigadebyytin tehnyt nuori Aleksi Niemi pelasi myös vakuuttavasti.

Pohjoisen tuplaviikonloppu on nyt taputeltu, ja haaviin tarttui kolme pistettä. Pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna kahden kotiottelun merkeissä. Silloin kohdataan sama kaksikko, kun lauantaina Viitaniemessä vierailee OLS ja sunnuntaina LRK. Tervetuloa Monttuun!