Torniossa tuloksena tasapeli

Liiga-avauksesta tarttui mukaan yksi piste, kun JPS kiri kahden maalin takaa tasoihin Torniossa.

Bandyliigakausi 2017-2018 käynnistyi Jipsin osalta lauantaina, kun se kohtasi torniolaisen sarjatulokkaan LRK:n vieraskentällä. Lumipyryssä ja tuulisessa säässä pelattu mittelö päättyi lopulta pistejakoon lopputuloksella 3-3 (2-1).

Ottelu alkoi juhlallisuuksilla, ja LRK:n ensimmäistä Bandyliigaottelua ja torniolaisen jääpallon paluuta Suomen liigakartalle oli saapunut todistamaan mukava määrä yleisöä. LRK aloitti liigataipaleensa rytinällä, sillä jo neljännellä minuutilla joukkue meni Jussi Hyryn rankkarilla johtoon ja teki samalla liigataipaleensa ensimmäisen maalin.

Parinkymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue paineli jo kahden maalin johtoon. Tästä huolimatta JPS hallitsi peliä, mutta tehokkuus maalipaikoissa ei ollut parasta mahdollista.

Kavennus syntyi viimein, kun juuri ennen taukoa Sampsa Purhonen lapioi pallon sisään maalin edestä. Taukolukemat olivat siis 2-1 LRK:n hyväksi.

Toisella puoliajalla LRK meni heti alussa taas kahden maalin johtoon. Silti JPS hallitsi peliä kokoajan enemmän ja enemmän, mutta ruuti oli edelleen märkää. Edes rankkarista palloa ei saatu sisään.

Vartin ennen loppua Lasse Tammilehto toi jyväskyläläiset maalin päähän. Hetken päästä Anssi Hänninen tykitti kulmalyönnistä pallon maalin kattoon.

Paikkoja voittomaaliinkin oli, mutta LRK:n maalilla kokenut Pasi Hiekkanen jatkoi hyviä otteita eikä laskenut enempää maaleja. Näin molemmille tarttui sarja-avauksesta yksi piste loppulukemin 3-3.

Sarjapelit jatkuvat Jipsin osalta jo huomenna sunnuntaina, kun pohjoisen kiertueen toisessa vierasottelussa vastaan luistelee Oulun Luistinseura.