Akilles kaatui lauantaina

JPS nappasi voiton myös toisesta Cup-ottelusta.

Suomen Cupin alkuturnaus Oulussa jatkui voitokkaasti, kun lauantaina iltapäivällä Akilles kaatui 6-2. Vesisateessa pelattu ottelu ratkesi viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Eiliseen tapaan maalihanat avasi Cup-otteluiden todellinen maalitykki Sampsa Purhonen.  Heti perään Nico Nevalainen osui kahdesti, ja Jipsi karkasi äkkiä kolmen maalin johtoon.

Akilles ei kuitenkaan Jipsin rynnistyksestä lannistunut. Oma koira puhaisi pahemman kerran, kun tälle kaudelle Akillekseen siirtynyt JPS-kasvatti Saku Hämäläinen löi maalin edestä kavennuksen. Enempää ei maaleja avauspuolikkaalla nähty.

Toisen puoliskon alussa porvoolaisilla oli ensimmäinen mahdollisuus nousta maalin päähän, kun heille vihellettiin rangaistuslyönti. Iikka Lempinen kuitenkin pysäytti pallon komeasti. Pian Akilleksen toinen osuma kuitenkin syntyi kulmalyönnin seurauksena.

Vastustajalla oli paikkansa tulla tasoihin kun pallo kävi välillä Jipsin maalin ylärimassakin. Anssi Hänninen kuitenkin vei vaparin riparista Jipsin taas kahden maalin johtoon.

JPS paineli lopulta selvämaaliseen voittoon. Nico Nevalainen viimeisteli hattutemmpunsa Lempisen komean avausheiton päätteeksi, ja vielä lopussa Jarno Eronen taiteili loppulukemat 6-2.

Näin JPS jatkaa viikonloppua puhtaalla pelillä. Sunnuntaina ratkotaan alkulohkojen sijoitukset ja Cup-finaalistit, ja Jipsillä edessä on kaksi ottelua. Kello 9.40 vastaan luisteleee Narukerä ja klo 13 viikonloppu päättyy otteluun hyvävireistä HIFK:ta vastaan.


Näytä lisää uutisia