Mika Hyppönen JPS:n päävalmentajaksi

JPS:n päävalmentajana kaudella 2017-2018 aloittaa Mika Hyppönen. Apuvalmentajana toimii Janne Sairanen. Myös pelaajarintamalla sopimusuutisia.

JPS aloittaa valmistautumisen Bandyliigakauteen 2017-2018 uuden valmennusjohdon voimin. Pitkän työn Jyväskyläläisen jääpallon ja Jipsin edustusjoukkueen eteen tehneen kaksikon Esko Tammilehto ja Ari Koponen on aika väistyä, ja jatkossa menestystä jatketaan uusin voimin.

Päävalmentajana aloittaa Mika ”Kuida” Hyppönen. Myös Hyppönen on jyväskyläläiselle jääpalloväelle tuttu henkilö jo entuudestaan. Päättyneellä kaudella hän valmensi Jipsin P21-joukkueen hopealle nuorten Bandyliigassa.

Jyväskylässä vuonna 1967 syntynyt Hyppönen teki pitkän pelaajauran edustusjoukkueen riveissä vuosina 1985-2001. Hän toimi edustuksen pelaajavalmentajana jo vuosituhanne vaihtessa, ja apuvalmentaja vuosituhannen alussa. Tämän jälkeen ”Kuida” on valmentanut junioreita yli kymmenen vuoden ajan, ja mukaan on tarttunut useita SM-mitaleita.

Nuorten maajoukkueita Hyppönen on valmentanut vuodesta 2011. Viimeisimpänä viime talven 19-vuotiaiden kisoista saavutuksena oli MM-pronssi.

Hyppönen tuntee joukkueen jo hyvin, ja lähtee mukaan innokkaana.

-Esko on tehnyt ison työn paikallisen jääpallon eteen, joten isot saappaat ovat täytettävänä. Paljoa ei tarvinnut mukaan houkutella, täällä on hyvä pohja jatkaa menestyksekästä tekemistä.

-Nyt ensimmäinen palaveri ja maanantaina aloitetaan kesätreeni.

Hyppösen rinnalla apuvalmentajana aloittaa Janne Sairanen. Hän on kotoisin Mikkelistä, ja on Kampparien kasvatti. Kamppareista matka on jatkunut Porvooseen, jossa Sairanen pelasi 5 vuotta Akilleksen riveissä.

Porvoosta tie vei Jyväskylään ja JPS:n paitaan. Vuosituhannen vaihteessa Sairanen pelasi myös yhden kauden Ruotsin 1-divarissa. A-maaotteluita tililtä löytyy 9 kappaletta.

Sairanen ja Hyppönen ovat vanhoja joukkuekavereita Jipsin paidasta. Sairanen on ollut pitkää mukana jääpallossa, mutta nyt ensimmäistä kertaa valmennustehtävissä.

-Aina olen ollut mukana touhuissa ja jääpallo on elämä, joten innolla kohti uusia haasteita vaikkei kokemusta valmentamisesta löydykään.

Edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana jatkaa jo päättyneellä kaudella hyvää työtä tehnyt Jari Linjala.

Myös pelaajasopimuksien solmiminen on aloitettu. Edustusjoukkueessa hienon kauden pelannut 18-vuotias tulevaisuuden huippulupaus Tatu Ässämäki on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille kolmantena vuonna.


Näytä lisää uutisia