Porvoon lumimyrskystä kotiin tyhjin käsin

JPS:n ja Akilleksen välieräsarja alkoi keskiviikkona Porvoossa.

Välieräsarja JPS:n ja Akilleksen välillä alkoi keskiviikkona Porvoossa. Ottelu jouduttiin pelaamaan todella erikoisissa olosuhteissa, kun lunta satoi taivaan täydeltä.

Ensimmäisen puoliajan edetessä jäätä pitkin pelaaminen oli lähes mahdotonta, ja molemmat joukkueet keskittyivät lähinnä pitkän pallon roiskimiseen. Lumipyryn takia myös näkyvyys oli todella huono, ja tuurilla oli oma osuutensa pelissä.

Huono näkyvyys tuotti ongelmia varsinkin maalivahdeille, mutta avauspuolikkaalla nähtiin silti vain yksi maali. Petteri Lampisen sivurajalyönti yllätti Iikka Lempisen noin puolen tunnun kohdalla.

Akilles hallitsi hankalat olosuhteet hieman paremmin, ja fyysisenä joukkueena se voitti paljon ilmapalloja. JPS ei vielä ensimmäisen nelivitosen aikana vaarallisille maalipaikoille päässyt.

Toisen puoliajan alkaessa lumisade hieman tyyntyi, ja palloa pystyi pelaamaan vähän jäätäkin pitkin. Olosuhteet olivat silti edelleen haasteelliset. Akilles kasvatti johtonsa kahteen maaliin, kun Sami Laakkonen löi kulmalyönnin sisään.

Noin tunnin kohdalla JPS onnistui viimein kavennuksessa. Kapteeni Mikko Rytkönen löi pallon maalille yli puolesta kentästä tavoitellen Saku Hämäläistä, mutta pallo upposikin suoraan sisään.

Kotijoukkue meni taas kahden maalin johtoon Rasmus Lindqvistin osumalla. JPS hallitsi kuitenkin hyvin peliä, ja järjesteli tilanteita isäntien maalille. Kiri käynnistyikin noin viisi minuuttia ennen loppua.

Ensin Rytkönen luuti illan toisen maalinsa maalinedusruuhkan keskeltä. Parin minuutin päästä Atte Hänninen heitti pallon maalille, ja tällä kertaa Saku Hämäläinen niittasi tasoituksen verkkoon.

Näytti siltä, että ottelu menisi jatkoajalle. Pelattiin jo lisäajan viimeisiä hetkiä, kun Akilles kuitenkin onnistui iskemään voittomaalin Ville-Veikko Angerian toimesta. Jipsin kova taistelu ja hieno kiri jäi tällä kertaa ilman palkintoa.

Ottelusarjaa lähdetään laittamaan tasoihin lauantaina, kun pelit jatkuvat Jyväskylässä. Ottelu Viitaniemen kotijäällä käynnistyy kello 15, lisää infoa tästä tulossa myöhemmin. Taistelu jatkuu, tervetuloa kannustamaan!


Näytä lisää uutisia