Välierät käyntiin Porvoossa

JPS:n ja Akilleksen välinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkona Porvoossa.

Bandyliigakausi lähestyy huipennustaan, kun pudotuspelit ovat edenneet välierävaiheeseen. Ottelupareissa toisensa kohtaavat Akilles ja JPS sekä Kampparit ja Veiterä. Finaaliin etenee kolmella voitolla, ja häviäjät pelaavat pronssiottelussa.

Puolivälierissä WP-35:n pudottanut JPS pelaa toista vuotta putkeen mitalipeleissä. Viime keväänä oli tyytyminen neljänteen sijaan, joten joukkue lähtee nyt entistäkin kovemmalla innolla taistelemaan kirkkaammista saavutuksista.

- Fiilis joukkueessa on tottakai hyvä. Päästään taas pelaamaan mitaleista, joukkueen kapteeni Mikko Rytkönen hehkuttaa.

Puolivälieristä jäi parannettavaa

Puolivälierissä JPS siis kohtasi WP-35:n. Varkautelaiset olivat kahdeksannella sijallaan viimeinen pudotuspeleihin selvinnyt joukkue. Savolaiset kuitenkin osoittivat yllätysvalmiutensa venyttämällä sarjan kolmanteen otteluun, jossa JPS lopulta passitti heidät kesälomalle.

Sarjan ensimmäisessä pelissä Viitaniemessä JPS voitti 3-0, mutta toinen ottelu Varkaudessa oli tiukkaa vääntöä ja päättyi WP:n jatkoaikavoittoon. Helpolla ei JPS päässyt kolmannessa kohtaamisessakaan, mutta eteni lopulta mitalipeleihin 3-2-voitolla.

- WP-sarjasta jäi mieleen kolme tasaista vääntöä. Maalipaikkoja pystyttiin luomaan hyvä määrä, mutta viimeistelyssä on parannettavaa. Ei nähty puolivälierissä vielä parasta Jipsiä, Ryde kommentoi.

- Puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla koko joukkueella. Vaikea eritellä missä olisi vielä eniten kehitettävää, mutta koitetaan tehdä jokainen pikku juttu vielä vähän paremmin.

Kivikova välierävastus

Runkosarjassa JPS sijoittui kolmanneksi kun taas vastaan luisteleva Akilles sijoittui ykköseksi. Vastus ei siis voisi paljon kovempi olla. JPS lähteekin haastajana horjuttamaan runkosarjan voittajia, ja ennakkosuoskin paineet ovat porvoolaisilla.

Joukkueilta löytyy yhteistä pudotuspelihistoriaa lähivuosilta. Keväällä 2014 JPS ja Akilles kohtasivat myös välierissä. Tuolloinkin Akilles oli voittanut runkosarjan, mutta runkosarjan nelonen JPS paineli finaaliin suoraan kahdella voitolla. Akilles onkin useana keväänä ollut yksi mestarisuosikeista pudotuspeleihin lähdettäessä, mutta seinä on lopulta tullut vastaan jossain vaiheessa.

Vastustajan riveistä löytyy rutkasti kokemusta maajoukkueestakin asti sekä myös sopivasti nuorta verta. Porvoon pallokentällä vihervalkoisten kannattajat pitävät varmasti osaltaan huolta hyvästä tunnelmasta. Rytkönen nostaa vastustajasta esiin muutaman pelaajan.

- Runkosarjan voittaja vastassa, eli todella kova vastus on. Koko joukkue täynnä laadukkaita pelimiehiä. Sami Laakkosta on syytä seurata tarkkaan. Myös entinen JPS-peluri Tuomas Rintala on mukavaa kohdata.

Ottelusarja siis alkaa keskiviikkona Porvoossa kello 19 käynnistyvällä kohtaamisella. Kotona Viitaniemessä pelataan lauantaina 25.2. ja Porvoossa jälleen seuraavana keskiviikkona 1.3. Tarvittaessa pelataan vielä 3.3. Jyväskylässä ja 5.3. Porvoossa. 

Tunnelmia reissun päältä keskiviikon ottelusta voit seurata tuttuun tapaan Jipsin medioista. Lisää tietoa lauantain kotiottelusta on tulossa pian, joten pysykää kuulolla!


Näytä lisää uutisia