Puolivälierät käyntiin keskiviikkona kotijäällä!

Kauden huipennus lähestyy, kun pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona kotijäällä. Vastassa puolivälierissä on WP-35.

Pitkä talvi ja runkosarja ovat nyt takana, ja on kevään ja tosimatsien aika. Pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona kotiottelulla, kun JPS saa puolivälierien avausottelussa vastaansa WP-35:n Varkaudesta.

Runkosarja sai jännittävän huipennuksen, kun kolmas sija ratkesi Jipsin ja Botnian välillä sunnuntaina Viitaniemessä. JPS nousi viimeisen vartin aikana kahden maalin takaa tasoihin, ja sorvasi voittomaalin lisäajalla.

Kolmannen sijan myötä puolivälierävastustaja päästiin valitsemaan WP-35:n ja Veiterän väliltä, ja valituksi tulivat varkautelaiset. Valinta tehtiin heti pelin jälkeen pukukopissa joukkueen kanssa yhteisymmärryksessä.

- Poikien kanssa mietittiin, ja kahdesta pahasta valittiin WP-35, kommentoi kapteeni Mikko Rytkönen.

- WP:tä vastaan ollaan pärjätty runkosarjassa paremmin kuin Veiterää, kertoi päävalmentaja Esko Tammilehto.

Yllätysvalmis vastustaja

JPS ja WP-35 ovat kuluvan kauden aikana kohdanneet sarjassa kahdesti. Ennen joulutaukoa Varkaudessa JPS joutui jännittävän matsin jälkeen taipumaan lukemin 6-4, mutta Tapaninpäivänä Jyväskylässä Jipsi voitti selkeästi 6-2.

Joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin alkuturnauksessa Oulussa lokakuussa, ja JPS voitti silloin 3-7. Myös Olli-turnauksessa marraskuun alussa Viitaniemessä JPS kaatoi varkautelaiset.

- Vieraissa tappio, kotona voitto, pyöreitä pelejä. WP venäläisvahvistuksineen aivan eri joukkue kuin viime vuonna, lisäksi Niko Nissinen mennyt isoin harppauksin eteenpäin pelaajauralla, Tammilehto kuvailee puolivälierävastustajaa.

- Tappio ja voitto runkosarjassa. Kova vastus venäläispelaajineen, jatkaa Ryde samalla linjalla.

Positiivinen runkosarja

JPS siis sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Se oli Jipsin kautta aikojen paras sijoitus runkosarjassa. Se keikkui suurin piirtein samoilla sijoilla sarjataulukossa koko kauden. Runkosarja oli rakenteeltaan hyvin vaihteleva, kun alussa pelattiin paljon vieraissa ja lopussa oli kotipeliputki.

- Oikeastaan odotetunlainen runkosarja meidän osalta tulosten valossa, pientä epätasaisuutta pelistä toiseen ja pelien sisälläkin, alkukauden peliruuhka oli kova, mikä näkyi myös pelaamisessa, silloin oli myös flunssa-aaltoa ym. Joulun tienoilla ja MM-tauon jälkeen P21 ikäiset pelaajamme, jotka pelaavat säännöllisesti edarissa ovat olleet myös todella kovalla rasituksella, päävalmentaja tiivisti.

- Runkosarja oli tiivistettynä hyvä. JPS:n kautta aikojen paras sijoitus. Omalta osalta kausi on ollut ok, Rytkönen kuvaili.

Tällä kaudella on päästy jo kokeilemaan finaalissa pelaamista, kun Suomen Cupin finaali oli vuoden alussa Lappeenrannassa. JPS voitti 3-4, ja näin kauden ensimmäinen pokaali matkasi Jyväskylään. Elli nostikin tuon kauden tähänastiseksi kohokohdaksi.

- Cup-mestaruus ilman muuta kauden kohokohta, vieraissa voitto Veiterästä oli joukkueelta kova suoritus.

Rytkönen mainitsi henkilökohtaisena kohokohtana myös Sandvikenin MM-kisat, joista tuomisena oli pronssimitali.

JPS täynnä kuumia pelaajia

Jipsillä on pelaajiston suhteen laaja rinki, ja usealle pelipaikalle löytyy vaihtoehtoja. Joukkue on myös hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Ketkä ovat niitä kuumimpia pelaajia, ja ketkä nousevat pudotuspeleissä ratkaisijoiksi?

- Playoffeissa ratkaisijat ovat yleensä pelaajia, jotka osaavat keskittyä hyvin ja joilla on hyvä henkinen kantti, meillä on sellaisia pelaajia paljon, kertoi Tammilehto.

- Meillä on tällähetkellä kaikki kuumia. Tunnelmat on innotuneet, kauden parhaat pelit alkaa, Ryde hehkuttaa.

Koska takana on pitkä kausi, ei pieniltä kolhuilta ole voitu välttyä, mutta kokonaisuudessaan kaikki ovat pelikuntoisia.

 

Bandyliigan 1. puolivälierä JPS - WP-35 keskiviikkona Viitaniemessä kello 19.00!

Liput:

- Aikuiset 10e
- Opiskelijat ja eläkeläiset 5e
- JPS-kaulahuivilla tai kausikortilla 5e (runkosarjan kausarit ei voimassa!)
- JPS-juniorit ilmaiseksi, huoltaja 5e
- JJK:n kausarilla tai kaulahuivilla 5e
- Koululaisturnausten osallistujat ilmaiseksi turnauksessa jaetuilla lipuilla, huoltaja mukaan vitosella

Päivät pitenee ja panokset kovenee, tervetuloa Viitaniemen iltavaloihin!


Näytä lisää uutisia