JPS selvään voittoon Tapaninpäivän klassikossa

JPS palasi Tapaninpäivän klassikossa tyylikkäästi voittojen tielle, kun WP-35 kaatui maalein 6-2.

Pienen joulutauon jälkeen Bandyliigan ottelut jatkuivat perinteiseen tapaan Tapaninpäivän klassikolla, jossa Jipsin vieraaksi Viitaniemeen saapui WP-35 Varkaudesta. Joukkueiden kohtaaminen Varkaudessa ennen joulutaukoa päättyi WP:n voittoon, joten nyt punaisilla oli loistava tilaisuus revanssiin kotiyleisön edessä.

Ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia edettiin tunnustelevissa merkeissä ilman maaleja. Pian runsaslukuinen kotiyleisö sai viimein aihetta riemuun, kun Nico Nevalainen ampui komeasti kaaren takaa Jipsin johtoon.

Jipsi sai peliä haltuunsa ja maalipaikkoja muun muassa useiden kulmien merkeissä, mutta verkko ei heilunut. Vielä ennen taukoa Riku Hämäläinen kuitenkin pommitti vapaalyönnin jatkotilanteesta isännät kahden maalin karkumatkalle. Lukemissa 2-0 mentiin myös tauolle.

JPS aloitti toisen puoliajan hyvin, mutta pian WP sai hieman otetta pelistä. Se tuli maalin päähän Alexey Ibatulovin osumalla, ja sai vielä tämän jälkeen muutaman tilaisuuden nousta peliin mukaan.

Kotijoukkue kuitenkin paineli karkuun. Maalilla hyvän pelin pelannut Iikka Lempinen esitteli jälleen tunnettua hurjaa kättään heittämällä Mikko Rytkösen maalipaikkaan, eikä kapteeni jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Heti perään Tuukka Penttinen lisäsi johtoa, ja lukemat olivat 4-1.

Ketsuppipullo aukesi, ja Nevalainen teki illan toisen maalinsa. Jipsin kuudennen maalin viimeisteli Lasse Tammilehto. WP-35 sai vielä laihaa lohtua kavennusmaalista. JPS piti loppuminuutit pelin hyvin hallussaan, ja näin se sai revannsin reilun viikon takaisesta vierastappiosta ja jätti pisteet kotiin hienolla 6-2 voitolla.

JPS pisteet: Nico Nevalainen 2+0, Riku Hämäläinen 1+1, Mikko Rytkönen 1+0, Tuukka Penttinen 1+0, Lasse Tammilehto 1+0, Nikke Tuhkanen 0+1, Iikka Lempinen 0+1, Saku Hämäläinen 0+1. mv. Lempinen

Kulmat:  JPS  13   WP-35  2

Jäähyt:  JPS 30min  WP-35 30min.

Muutama Kari Korhosen kuva:

JPS kiittää kaikkia Tapaninpäivän jääpalloviihteestä nauttimaan saapuneita katsojia!

Ottelut jatkuvat perjantaina Porissa Narukerän vieraana. Vuoden 2017 ensimmäinen ottelu pelataan Lappeenrannassa lauantaina 7.1. kun Suomen Cupin finaalissa vastassa on Veiterä. Otteluun järjestetään fanimatka, jonka ilmoittautumisohjeet löytyvät nettisivuilta. Kotipelit jatkuvat lauantaina 14.1. kello 15, jolloin Viitaniemeen saapuu vieraaksi Porvoon Akilles.