Suomen Cup käyntiin voitolla

Tehokkaat kulmalyönnit toivat voiton, kun WP-35 kaatui Suomen Cupin avausmatsissa 7-3.

JPS avasi Suomen Cupin alkuturnauksen Oulussa voitolla, kun WP-35 kaatui perjantai-iltana 7-3. Punapaitojen vaarallinen ase olivat kulmalyönnit, sillä joukkueen jokainen maali syntyi kulmalyönnin seurauksena.

Pienen alkukankeuden jälkeen JPS avasi maalihanat yhdeksännellä minuutilla, kun Atte Hännisentarjoileman kulman pamautti sisään Mikko Rytkönen. Pian varkautelaiset saivat tilaisuuden nousta tasoihin rangaistuslyönnistä, mutta hyvän matsin tolppien välissä pelannut JPS-veskari Samuel Gerovoi pysäytti vedon.

Hetken kuluttua JPS siirtyi Riku Hämäläisen toimesta kahden maalin johtoon. Kolmannen maalin iski Lasse Tammilehto. WP kavensi toisesta rankkaristaan, mutta hetken ennen taukoa Tuukka Penttinen kasvatti jyväskyläläisten johdon taas kolmeen maaliin.

Toisella puoliajalla kulmalyönneistä Jipsin maalintekoa jatkoivat Anssi Hänninen ja Rytkönen. WP:n venäläisvahvistus Ivan Fedorkov teki joukkueelleen toisen maalin, mutta pian Atte Hänninen iski punaisten seitsemännen maalin. WP-35 onnistui vielä kerran kaunistelemaan lukemia, ja lopputulos oli 7-3 Jipsille.

Päävalmetaja Esko Tammilehto näki avauspelissä positiivisia asioita, mutta parannettavaakin lauantai-aamun Botnia-matsiin löytyy.

- Positiivistä että erikoistilanteet toimi hyvin. Kuusi eri maalintekijää kertoo siitä, että löytyy laajasti ratkaisijoita. Tatu Ässämäki pelasi taas liberona hyvin, joten sillekin paikalle löytyy peluutusmahdollisuuksia. Luistelu oli pirteää ja pallo liikkui keskialueella hyvin.

- Aamulla vastaan tulee hallitseva Suomen mestari, joka on tässä lohkossa ennakkoon se kovin vastustaja. Voittoon vaaditaan pieni parannus perjantaista, kovuutta tarvitaan lisää puolustukseen.