JPS jäi taistellen pronssipeliin

JPS - Botnia 3 - 7 (3-1)

Botnia tuli Jyväskylään katkaisemaan välieräsarjaa 2-1 otteluvoiton johdossa. Botnia aloittikin tavoilleen uskollisesti kovalla ryminällä. Jo ensimmäinen hyvin rakennuttu hyökkäys oli tuottaa tuloksen. Kotijoukkueen onneksi pallo jäi kun jäikin Aatu Valtosen suojiin. Reilun neljän minuutin pelin jälkeen Tuomas Määtän kulmalyönti livahtaa harmittavasti muurin jalkojen välistä verkkoon. Botnia tuli lujaa, mutta JPS puolusti uhrautuvasti. Sitten sattuu Botnia puolustukselle harha ja Riku Hämäläinen käy kuittaamassa tilanteeksi 1-1. JPS sai tästä uskoa tekemiseensä ja kenttäpelikin tasoittui. Toista Bandyliiga peliään pelannut Ilari Hepola täräyttää ensimmäisen maalinsa aivan upealla kulmalyönnillään, siirtäen kotijoukkueen riemukkaasti 2-1 johtoon. JPS painoi pelin Botnian päätyyn luoden paikkoja ja palkintokin saatiin vihdoin jakson loppuun. Botnian kulman ja sen jälkimaininkien jälkeen Mikko Rytkönen oli unohdettu puolirajalle kyttäämään. Jaakko Mannisen nappisyöttö ja Rytkönen karkasi Botnian puolustukselta, tehden hallitusti taukonumeroiksi 3-1.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Kymmenen minuuttia oli pelattu, kun Botnia kaventaa. Mika Liikanen lyö ja paluupallon pistää sisään Tuomas Määttä. Sitten Botnia saa samanaikaisesti kaksi jäähyä. JPS painaa päälle, tuoden palloa Botnia maalille. Botnia palkitun maalivahti Juuso Tervosen taistelu ja vieraitten poulustuksen uhrautuvaisuus irtopalloissa estivät JPS:n lisämaalit. Jäähyjen jälkeen sai Botniakin hyökkäyksiään jälleen suunnattua kohti Jipsin päätyä. Tomi Herranen lyö kulman ja jälleen reboundissa ensin Botnian mies. Josua Eronen tasoittaa tilanteeksi 3-3.  JPS taistelee ja yrittää. Botnia puolestaan iskee vauhdilla takaísin. Vajaa vartti oli peliaikaa jäljellä, kun Vilppu Huovilan tarkka kaukolaukaus yllättää Valtosen ja Botnia siirtyy 3-4 johtoon. JPS:n aikalisän jälkeen painetaan palloa väkisin ylös kohti Botnian maalia ja ylösnostetulle Rytköselle. Sitten sattuu JPS-puolustukselle virhe ja Tero Määttälä karkaa, tehden ratkaisevan 3-5 osuman. Lisäajalla Jimi Heinonen tekee vielä kaksi merkityksetöntä maalia ja Botnia menee finaaliin numeroin 3-7. JPS:n palkittu oli kovasti töitä tehnyt Sampsa Purhonen.

JPS taisteli ja teki valtavan työn. Maaleja ei vain enempää tullut. Botnia luisteli, mutta vähemmillä maalipaikoilla tulikin sitten enemmän onnistumisia. Botnia oli astetta terävämpi molempien maalien edustoilla, mikä käänsi ottelun heidän edukseen. Erotuomarilinja oli ensi kertaa loppupeleille oikea. Jokaisesta hipaisusta ei lähtenyt mies jäähylle ja turhat hyppelyt jäivät huomioitta. Pallosta taisteltiin kovaa ja ylilyönnit otettiin pois.

Botnia kohtaa finaalissa La 12.3 Porvoon Akilleksen ja JPS matkaa Pe 11.3 Mikkeliin, kohdaten pronssiottelussa Kampparit.

JPS pisteet: Riku Hämäläinen 1+0, Ilari Hepola 1+0, Mikko Rytkönen 1+0, Tuomas Rintala 0+1, Jaakko Manninen 0+1.Mv. Valtonen

Kulmat: JPS  7   Botnia  5

Jäähyt: JPS 20min.  Botnia 45min.

Erotuomarit:  Tuhkanen- Niiranen- Kaipia