JPS yllätti Botnian

Botnia - JPS 2 - 5 (0-5)

JPS lähti Botnian vieraaksi ensimmäiseen välierään altavastaajana. Botnia ei ollut hävinnyt koko kaudella yhtään ottelua. Vielä ikiraataja Ville Utin poissaolo käänsi vaakaa lisää helsinkiläisten suuntaan.

Botnia aloitti vauhdilla ja painoi pelin Jipsin päätyyn. Kymmenen minuutin kohdalla Mikko Rytkönen nousee vahvasti päätyyn ja syöttää maalin eteen. Nico Nevalainen ohjaa maalin edestä vieraat 0-1 johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Tuomas "Snake" Rintala saa pallon vauhtiin ja puijaa koko Botnia-puolustuksen sekä pistää pallon hallitusti verkkoon. Jälleen kymmenen minuuttia lisää pelikelloon ja Nevalainen ohjaa maalin edestä tilanteeksi 0-3. Sitten hiukan vajaa kymppi lisää, kun huikeaan kevätkuntoon puhjennut Lasse Tammilehto purjehtii näyttävästi yksin läpi ja tilanne 0-4. Jakson lopussa JPS saa kaksi jäähyä ja Botnia rangaistuslyönnin. Rankkarin venyttää jalallaan upeasti läpi ottelun torjunut Aatu Valtonen. Kuin pisteeksi hienolle JPS-avausjaksolle Sampsa Purhonen räväyttää kulmalyönnin Botnia-maalin kattoon. Taukoa viettämään lähdettiin hiukan yllättävissä numeroissa 0-5.

Toiselle jaksolle Botnia tuli hurrikaanin lailla, joskin vain pienen myötätuuleen avittamana. Tuomas Määttä avaa kotijoukkueen maalitilin 50min. kohdalla. JPS oli paineen alla, mutta puolusti isolla sydämellä. Vierasjoukkueen kuvioita sotki toisella jaksolla lukuisat jäähyt, joista osa oli erotuomarikolmikolta todella hakemalla haettuja. JPS taisteli ja rikkoi Botnian hyökkäyksiä sekä uhrautuvasti peitti laukauksia. Jakson lopulla Jimi Heinonen kaventaa onnistuneella rangaistuslyönnillä loppunumeroiksi 2-5.

Näin JPS haki vieraskentältä ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Finaaliin pääsemiseksi tarvitaan kolme voittoa. Botnia tulee taatusti ärsytettynä seuraavaan kohtamiseen, joka on  Jyväskylässä La 27.2 klo 15.00. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta kohti suurta unelmaa.

JPS pisteet: Nico Nevalainen 2+0, Tuomas Rintala 1+0, Lasse Tammilehto 1+0, Sampsa Purhonen 1+0, Riku Hämäläinen 0+2, Mikko Rytkönen 0+1, Jaakko Manninen 0+1, Tuukka Penttinen 0+1. mv. Valtonen

Kulmat:  Botnia 3   JPS 3

Jäähyt: Botnia 10min.  JPS 65min.