JPS otti kotiedun

HIFK - JPS 2 - 3 (2-2) Katso Yrjö Utin kuvat ottelusta

JPS lähti kolmantena kautena peräkkäin puolivälieriin saaden HIFK:n vastaansa. Tällä kertaa aloitettiin vieraskentällä. Vakiokokoonpanosta puuttuivat flunssainen Aatu Valtonen sekä pienen tällin viimeistelyharjoituksissa saanut Tuomas Rintala.

Ottelu alkoi loistokelissä tunnustellen  ja virheitä vältellen. Peli aaltoili ensimmäisen vartin. Sitten kajahti Patrik Huberin  kaukaa tullut laukaus, joka hiukan yllätti JPS:n maalissa pelanneen Iikka Lempisen. Heti perään JPS kehittää hyvän hyökkäksen. Jaakko Manninen tuo pallon ylös jättäen Riku Hämäläiselle, joka lakaisee nätisti takayläkulmaan tilanteeksi 1-1. HIFK sai heti perään vastahyökkäyksen, mutta pallo osui vierasjoukkueen onneksi vain tolppaan. Sitten väännettiin jälleen tasaisesti. Puolen tunnin pelin jälkeen HIFK saa rangaistuslyönnin, jonka Harri Hiukka lyö voimalla verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin on Nico Nevalainen maalipaikassa, kunnes hänet "lanattiin". Tuomitun rankkarin ampui varmasti maaliin Ville Utti. Jakson lopussa HIFK painoi päälle, mutta maaliin asti pallo ei tietään löytänyt ja näin tauolle poistuttiin tasapäin 2-2.

Toisella jaksolle HIFK tuli intoa puhkuen. Pallonhallinta oli hienokseltaan kotijoukkueella, joka loi vaarallisia tilanteita Jipsin maalille. Tukku kulmalyöntejäkään ei vienyt palloa maaliviivan yli. JPS puolusti uhrautuvasti ja yritti iskeä vastahyökkäksillä takaisin. Reilun tunnin pelin jälkeen Sampsa Purhonen lyö kulmalyönnin HIFK-muurin. Muurista pallo ponnahtaa Utille, joka löytää pallon mentävän aukon ja JPS siirtyy riemukkaasti 2-3 johtoon. HIFK jatkoi painostustaan, mutta JPS:n maalissa Iikka Lempinen oli kotijoukkueen harmiksi turhan usein pallon tiellä. Mikko Rytkösen johtama puolustus siivosi kiitettävästi irtopallot ja muu joukkue taisteli kynsin hampain jokaisesta pallosta. Pari JPS-kulmaa ei tuonut lisämaalia, vaikka huikean lähellä sekin oli. Pelin lopussa JPS jäähyili ja HIFK lähti viimeiseen rynnistykseen. JPS kesti kuitenkin kovalla sisulla ja vei ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Viime kautena JPS voitti myös ensimmäisen koitoksen, mutta niinvain alati vaaralllinen HIFK marssi aina finaaliin saakka. Toinen näytös täman kauden kiihkeästä otteluparista nähdään perjantaina Viitaniemessä klo 19.00. Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan Jipsiä kohti seuraavaa askelmaa.

JPS pisteet: Ville Utti 2+0, Riku Hämäläinen 1+0, Jaakko Manninen 0+1, Sampsa Purhonen 0+1.mv. Lempinen

Kulmat:   HIFK   9     JPS 5

Jäähyt:   HIFK 30min.  JPS 45min.