Runkosarja päätökseen

Veiterä - JPS 6 - 4 (1-1)

JPS lähti Lappeenrantaan vielä kotietu mielessä, vaikka rivistä puuttuivat keskikentän työmyyrät Utti ja Purhonen. Vain HIFK:n pisteen menetys ja oman ottelun voitto takaisi puolivälierien kotiedun.

Lumisade vaikeutti jäässä pelaamista koko ottelun ajan ja peli ei kohonnut aivan huippuotteluksi. Veiterä aloitti maalinteon Janne Hauskan toimesta. Kuitenkin heti perään Tuomas Rintala ohjaa 1-1 tasoituksen. Ensimmäinen jakso edettiin tasaisissa merkeissä ja molemmat maalivahdit olivat työllistettyjä. Enempää maaleja ei muutamista hyvistä paikoista tullut kummallekkaan ja auraustauolle poistuttiin tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle tultaessa kantautui tieto HIFK:n reilusta johdosta ja kotiedun karkaamisesta. Jakson alkuun varmasti hiukan tarkkaavaisuus katosi ja Veiterä karkasi kahden maalin karkumatkalle. Maaleista vastasivat Janne ja Tomi Hauska. Mikko Rytkönen kaventaa rangaistuslyönnistä tilanteeksi 3-2. Sitten edettiin tovi jälleen tasaisesti, kunnes pelikellon vierähtäessä yli 70 minuutin alkoi taas tapahtua. Veiterän parhaana palkittu Tomi Hauska napauttaa pari maalia ja tilanne hetkessä 5-2. Muutamaa minuuttia myöhemmin Nico Nevalainen katkaisee Veiterän kulman ja kiitää koko kentän läpi, pistäen pallon varmasti ohi Veiterä-vahdin. Viisi minuuttia myöhemmin Lasse Tammilehto vippaa ilmasta jo 5-4 kavennuksen. Mutta heti perään Tero Liimatainen kuittaa loppunumeroiksi 6-4. Hauskan veljekset olivat Veiterän kaikki kaikessa ja turhat merkkausvirheet toisella jaksolla koituivat JPS:n kohtaloksi. JPS:n palkittu oli Nico Nevalainen. Puolustuksen Jarkko Honkanen osui varmasti ilmapalloihin ja Lasse Tammilehto oli näkyvä Tuomas Rintalan ohella hyökkäys-suuntaan.

HIFK sai kotiedun ja puolivälierän vastustajaksi jäi JPS, niinkuin kahtena edellisenä vuonna aiemmin. Kaksi vuotta sitten JPS eteni finaaliin ja viime kaudella sinne pelasi itsensä HIFK. Miten käy tänä kautena, kun puolivälierät alkavat Ke 17.2 Helsingissä ja Viitaniemessä pelataan Pe 19.2 klo 19.00. Mahdollinen kolmas ottelu sitten taas Helsingissä Su 21.2.

Muut puolivälierät:  Botnia - Narukerä, Akilles - Veiterä, Kampparit - OLS.

JPS pisteet: Tuomas Rintala 1+1, Mikko Rytkönen 1+0, Nico Nevalainen 1+0, Lasse Tammilehto 1+0,  Atte Hänninen 0+1. MV. Lempinen.

Kulmat:  Veiterä 7     JPS 2

Jäähyt:  Veiterä 40min.  JPS 20min.