JPS – Kings SC 3-3 (2-1)

Keskiviikon fudiskimara käytiin erinomaisissa olosuhteissa kesän vihdoin saavuttua myös Keski-Suomeen. Lihakset olivatkin kaikilla jo valmiiksi lämpöisinä ja isännät lähtivät latomaan lisää lämpöä koneeseen heti ottelun alusta alkaen.

Väkevästi ottelu käyntiin

Jipsin kotiotteluissa on alkanut kauden edetessä löytyä erityistä buustia ottelun alkuhetkille. Tänään jouduttiin kuitenkin vartomaan ottelun avausmaalia lukuisia minuutteja, kun vasta 12. peliminuutin kohdalla Jipsin kliiininen maalipyssy Kalle ”Bull” Palho pääsi naulaamaan pallon häkkiin. Hyvin rakennellun hyökkäyksen tuloksena sekä löysähkön Kings-puolutuksen yhteystyönä syntynyt osuma laittoi tulostaulun rullaamaan, 1-0!

Pallonhallinta olikin vahvasti kotijoukkueella ottelun alusta alkaen, kun Kings oli hyvin verkkaisella ja passiivisella taktiikalla liikenteessä. Punakone hyödynsikin tämän annetun kontrollikortin ilomielin ja jatkoi vahvaa pallonliikuttamista myös maalin jälkeen. Intensiteetti ottelussa oli tosin kuin perjantaisessa petangin piirisarjan kamppailussa, minkä johdosta suurimmat ilotulitteet jätettiin vielä varastoon ja ottelu jatkoi rauhallista etenemistään. Lopulta 23. minuutilla Henrik ”Finlandsvesnk” Wennman päätti tyhjentää pajatson ottamalla vaparivastuun kahdestakympistä annetusta vaparista. Tujulla kierteellä moukaroitu vapari painui vastustamattomasti muurin yli etukulmaan! Maalivahti tyytyikin vain seuraamaan vetoa voimattomana katseellaan. Todellista eurogoal –materiaalia ja isännät jo 2-0 johtoon!

Punapaidoille avautui myöhemmin myös muutamia paikanpuolikkaita, yksi parhaista tilanteista osui Papy ”Papi” Nkundalle, kun hän väänsi itsensä vahvasti oikeasta laidasta läpi. Voimalla tällätty veto vitosen viivalta karkasi kuitenkin keittiön puolelle. Vastaavasti puoliajan edetessä kuopiolaiset alkoivat myös heräämään otteluun ja Teemu ”Temppeli” Holopainen joutui jälleen venymään maalillaan. Lopulta juuri ennen taukoa vierialijoiden ruuti oli kuivunut riittäväsi ja kavennus tuli pahimpaan mahdolliseen saumaan, kun laadukkas hyökkäyksen päättäminen asetti tulostaulun 2-1 lukemiin.

Lisää vauhtia

Toinen puoliaika tarjosi vauhdikkaampaa fudista, kun Kings alkoi tosissaan taistelemaan sarjapisteistä samalla, kun punapaitojen koneesta bensa alkoi vähentymään ottelun edetessä. Tilnteita syntyikin nopeammalla tahdilla molempiin päätyihin ja pelin kontrolli siirtyi vahvemmin kuopiolaisille. JPS:n maalilla Temppeli jatkoi hyökkäyksien nollausta sarjatyönä ja punapaitojen johto säilyi.

Kolmen pisteen nappaaminen kotivoitolla alkoi kutittelemaan tunnin pelin kohdalla, kun armoitettu pääpelaaja Palho puski kulmasta Jipsin jo  3-1 johtoon! Vastustajan vartioidessa punapaitojen jääkaappipakastin -osastoa Kalle oli jäänyt merkkaamatta ja hän sai rauhassa mallata pallon päällään maaliin.

Sitten kuitenkin koitti viimeiset 20 minuuttia ja Kings iski ison vaihteen päälle. Hyökkäykset alkoivat vyörymään voimalla Jipsin päätyyn ja lopulta 3-2 kavennus syntyi 75. minuutilla lepsun puolustamisen jälkeen. Kaveri päästettiin kävelemään boksin sisään, ei muuta kuin kiitos ja näkemiin ja pallo keskelle, 3-2. Kings sai tästä entisestään virtaa ja loppu mentiikin kovalla vauhdilla. Lopullinen punapaitojen sulaminen tapahtui 87. minuutilla, kun kulman jälkitilanteesta takatolpalla vapaaksi jäänyt kaveri pääsi nuijimaan ottelun päätöslukemiksi 3-3.

Oikeutettu tulos

Vaikka pisteet menivätkin jakoon, niin loppuhetkien sulamisen johdosta JPS:n kopissa olo oli kuin tappion jäljiltä. Kolmea noppaa tarjoiltiin todella maukkaasti Jipsille, kun kuopiolaiset antoivat ensimmäisellä puoliajalla niin reilusti siimaa verkkaisella pelillään. Toisella puoliskolla Kings kuitenkin heräsi taistelemaan ja peli muuttui tasokkaammaksi sekä tasaisemmaksi väännöksi ja vierailjat todistivat olevansa laadukas joukkue.

Seuraavaksi JPS:n pelit taukoavat pariksi viikoksi, kunnes 4.9. isketään jälleen paikallisderbyn muodossa FC Villikettuja vastaan!