SC Riverball – JPS 2-2 (1-1)

Kauden viimeinen pitkä vieraspelimatka aiheutti viimemetreille asti tuskan hikeä Antti ”Tollo” Tolvaselle. Rosterin raapimen kasaan perjantai-illaksi Joensuuhun työllisti aivan kiitettävästi, mutta lopulta matkaan saatiin jopa yksi vaihtomies(!) Aivan halvaksi tämä ei kuitenkaan tullut, sillä yksi autokunta joutui matkalla vaihtamaan näkemyksiä virkavallan kanssa ajonopeudesta. Rakkauskirjeet takataskuun ja matkajatkui. Tästä aiheutuneen viivästyksen takia kiihkeää ottelua jouduttiin kuitenkin lykkäämään 15 minuutilla.

Jalat jäivät Pieksamäelle

Ottelun alku oli yhtä karmaiseva kuin sen saattoi kuvitetella pahimmissa painajaisissa. Tällä kertaa ei vain ollut äitiä lähellä herättämässä ja lohduttamassa, vaan kaivetusta montusta oli punnerrettava omin avuin ylös. Ensimmäiset kolme minuuttia Jipsiläiset palloilivat kuin keilahallissa kotijoukkueen vyöryttäessä niskaan. Lopulta seisovan puolustelun jälkeen joensuulaiset naulasivat ottelun avausmaalin, kun punapaidat seurasivat esimerkillisesti sivusta heidän työskentelyään.

Maali toi tarvittavan herätyksen JPS:lle ja punakone alkoi käynnistymään verkkaisesti ja ottelu jatkui tästä eteenpäin tasaisissa merkeissä. Välillä peli muistutti kuitenkin flipperiä, pallo vaihtoi jatkuvasti omistajaa ja helppoja menetyksiä tuli puolin ja toisin. JPS pyrki pelaamaan kenties hivenen enemmän pallonhallinnan kautta, mutta syöttöketjujen pituudet jäivät ketjuuntumatta liian usein. Vastaavasti Riveri luotti toistuvasti suoraviivaiseen etenemiseen ja palloa pelattiin hanakasti kovana ja korkeana Jipsin päätyyn. Maalipaikoille päästiinkin molemmissa päädyissä varsin useasti ja etenkin Teemu ”Temppeli” Holopainen kantoi maalilla kapteenin nauhan lisäksi ajoittain myös muuta joukkuetta selässään. Kotijoukkueen päädyssä vaarallisimmat tilanteet nähtiin Jipsin kulmapotkuista, jotka tuottivat tukun todellisia maalipaikkoja, ilman tulosta tosin.

Lopulta Jipsin rouhiminen ja hyvä taisteluilme palkitaan, kun läpisyötön perään syöksyy Kalle ”Bull” Palho. Hieman pitkäksi menneeseen syöttöön liukuvat rajusti sekä Kalle, että vastustajan veska, jonka nappikset hätyyttelevät Palhon hipiää. Tuomari on järkkymätön ja viheltää tilanteesta vaarallisen pelitavan vuoksi rangaistuspotkun! Kallen vielä kokoustaessa tuomarin ja veskan kanssa, Kuokkalan oma messi Newzad Moradi nappaa vetovuoron itselleen. Pallo viileästi maaliin ja peli tasoihin, 1-1!

Vain voitto kelpaa

JPS:n kauden vieraspelisaldo ei ole ollut mairitteleva ja tauolla joukkueeseen luotiin tahtoa muuttaa kurssi. Toinen kolmevarttinen lähteekin vahvasti Jipsin otteessa käyntiin ja voitontahtoa alkoi näkymään jokaisessa äijässä. Tämä johti kuitenkin myös punapaitojen pelin suoraviivaistumiseen ja peli alkoi aaltoilemaan voimakkaammin. Vaikka ottelu pelattiin todellisella samettinurmella, niin molempien joukkueiden peli muistutti silti vahvasti ruosteista telaketjufudista, jossa keskittyminen karkaa, helppoja virheitä tulee toistuvasti ja pelitilanteiden luku ei ole aivan priimaa. Toisaalla pelataan liian pientä palloa ahtaassa tilassa ja välillä lämätään turha pitkäpallo tai otetaan pitkä kuljetus, vaikka syöttäminen edistäisi tilanteessa peliä paremmin.

Illan aikana kentällä monessa mukana ollut Kalle saa lopulta kunnian rouhia 70. minuutilla JPS:n johtomaalin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Tulostaululle 1-2 ja momentumi siirtyi niinsanotusti Jipsin haltuun. Kymppiminsaa myöhemmin tapahtuu kuitenkin punapaitojen keskialueella järkyttävä virhe, kun topparille tarkoitettu pudotus tarjoillaankin vastustajan lapaan suoraan linjan taakse. Kärki yksin läpi ja armoton rankaisu, 2-2.

Näihin lukemiin ottelu lopulta päättyy ja Jipsin vierasvoitto jää yhä saavuttamatta.

Uutta putkeen

Vaikka Joensuussa punakoneen peli ei ollut tottuttua tikatakaa, niin yleinen tahto- ja tekemisen taso olivat kiitettäviä. Tämän pohjalta onkin hyvä ponnistaa kohti seuraavaa kierrosta, kun Viitaniemeen saapuu keskiiikkona vieraita Kuopiosta! Telaketjut on jälleen rasvattu ja kolmesta sarjapisteestä väännetään Kings SC:tä vastaan Jipsin kotimyllyssä. Ottelu alkaa totutusti 19.15. Tervetuloa!

 

Ottelupöytäkirja löydät täältä.


Näytä lisää uutisia