JPS – FC Blackbird 3-2 (2-0)

Viime perjantaina väännetty kiihkeä paikallisderby FC Blackbirdiä vastaan oli monella tapaa erityinen. Kauden toinen taisto Birdiä vastaan oli Olli ”Velho” Vainion jäähyväisottelu punapaidoissa. Neljän kauden aikana luottopelaajana toiminut Vainio kantoikin oikeutetusti ottelussa kapteenin nauhaa ja tunnelataus otteluun oli virittynyt todella tiiviiksi.

Pajatso tyhjäksi by JPS

Hyvä, kun kuuluttamossa seremoniamestarina toiminut Jori ”C’moon Röda!” Lagerblom oli saanut kellon käyntiin, niin kentällä Punakone asetteli jo kaapinpaikkaa vierailijoille. Nopean vasemmalta laidalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi JJ-kopla naulasi Birdi-puolustuksen nippuun ja siirsi JPS:n johtoon ottelun ensimmäisellä peliminuutilla! Juho ”Big Smile” Vehmas tarjoili ja Juho ”Rabona” Huttunen tyylitteli pallon siistissä paketissa maalin, 1-0!

Salama-alusta huolimatta Birdi kampesi itsensä nopeasti jaloilleen ja ensimmäinen vartti rouhittiin suurella intensiteetillä, aivan kuten kaikissa suurissa derbyissä kuuluukin. Kaikista kaksinkamppailuista näki, että tänään kukaan ei halunnut hävitä yhtään tilannetta, mustelmat lasketaan vasta kotona! Erityisesti JPS:n oikealla laidalla kauniissa kesäillassa tanssittiin varsinaista joutsentanssia, kun pakkina pelannutta jääkaappiyhdistelmää Elias ”Terminaattori” Huhtista vastaan yritti vääntää Birdin Loutelamio ”Seti” Settyslas.  Kaksikon välillä nähtiinkin värikkäitä kamppailuja läpi ottelun eikä ylilyönneiltä aina vältytty, kun tunteet olivat pinnassa.  Isossa kuvassa ottelu mentiin kuitenkin kovissa, mutta rehdeissä merkeissä ja puoliajan edetessä tempo pelistä laski selvästi.

Pallonhallinta oli ottelussa selvästi Birdin nimissä, mutta he eivät saaneet muutettua kontrollia tulokseksi. JPS:n maalilla viimeisenä lukkona vierailijoiden hyökkäyksiä nollaili jälleen eleettömästi Teemu ”Temppeli” Holopainen. Sen sijaan Jipsillä ruuti oli erittäin kuivaa ja kauden eurogoalia metsästävä Huttunen tykitti 20. minuutilla kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Kyseinen laukaus välkkyy varmasti Juhon märissä päiväunissa vielä pitkään, sillä hän paukutti taivaallisella laukauksella pallon yläkulmaan. Kädet ylös ja nimi lehteen! Huttunen jahtasi hattutemppua oikein tosissaan 36. minuutilla, kun boksin oikeasta kulmasta saadun vaparin Juho kävi täräyttämässä voimalla pystypuuhun huonosti sijoitetun muurin ohi. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten tauolle siirryttiin 2-0 lukemissa.

Höyryt ulos ja uutta putkeen

Jos JPS:n ottelun aloitus oli terävä, niin sitä oli myös Birdin tulo tokalle kolmevarttiselle. Jälleen vain minuutti aloitusvihellyksestä ja tulostaululle saatiin eloa, kun vierailijoiden nopea vastahyökkäys päättyi maaliin, 2-1. JPS toipui takaiskusta onneksi nopeasti ja matka jatkui jälleen tasaisissa merkeissä. Nopea kavennus antoi kuitenkin Birdille lisää uskoa tekemiseensä ja ote pallonhallista oli entistä vahvemmin heillä. Punakoneella oli kuitenkin tänään henki päällä ja selkäranka kesti taipumatta.

Reilun tunnin kohdalla JPS:n linjojen väliset etäisyydet alkoivat venyä huolestuttavan paljon, vaikka tällä kertaa vaihtopenkillekin oltiin saatu täysi miehitys ja Antti ”Tollo” Tolvanen pääsi pyörittämään vaihtorulettia isolla kädellä. Jipsin puolustuslinja oli tänään rautaa ja erityisesti topparipari Vaino-Taavila piti paketin hienosti kasassa.

Kun Birdi tyytyi nyhjäämään hyökkäyksiään tehottomasti, niin JPS hyödynsi tilaisuutensa tehokkaasti. Lisäksi joukkueessa oltiin ilmeisesti sovittu, että tänään tehdään vain hienoja maaleja, sillä kolmatta maaliakin kelpaa kelailla useampaan kertaan. Keskialueella ”puikkojen” ja parin flipperin jälkeen Jaakko ”Jaska” Ahokas tarjoili 35-metrisen pystysyötön maassa puolustuslinjan läpi, minkä perään Jipsin taitohyökkääjänäkin tunnettu Kalle ”Bull” Palho rymisteli. Vastaan tullut veska vipuun parit tuuletukset väliin ja pallo tyhjään maaliin, 3-1!

Birdille tarjottiin vielä mahdollisuutta taistella sarjapisteistä, kun illan taistelupari Huhtinen-Seti väänsi 87. minuutilla Jipsin boksin sisällä. Tilanteen päätteeksi vierailijoille tuomittiin rangaistuspotku, joka toimitettiin varmasti maaliin. JPS kesti kuitenkin loppuun asti ja vei täten todella maukkaan voiton 3-2 lukemin!

Aivan kuten ennakoida saattoikin, niin derby tarjosi intensiivisen ja todella viihdyttävän ottelun, jota oli saapunut seuraamaan runsaasti jalkapallon ystäviä. Voittoisan ottelun jälkeen ilo Jipsin kopissa oli ylimmillään, mutta samalla sekaan sekoittui haikeutta, kun vakuuttavasti joukkuetta kipparoinut Olli Vainio teki vielä viimeisen jäähyväiskierroksen pelaajien kesken.

JPS haluaa kiittää Ollia yhteisistä vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää uusien haasteiden pariin! Pidä pelisukat kireällä!