PK-37 - JPS: 3-0 (1-0): Iisalmesta nolla pistettä

Siipirikkoinen JPS miehistö matkasi Iisalmeen pelaamaan sarjassa toisena majailevaa PK-37 vastaan. JPS oli vielä ensimmäisen puoliajan hyvin mukana pelissä, mutta toisella puoliajalla PK-37 nosti tasoaan ja vei lopulta voiton lukemin 3-0.

Ennakkoasetelmat

Jipsin punanutut lähtivät Iisalmeen kompaktilla 11 miehen ryhmällä. Vaikka vaihtopelaajia ei ollut matkassa, avausnippu oli kuitenkin laadukas. Mukana kentällä nähtiin mm. toista kertaa tällä kaudella valmentaja Antti "Tollo" Tolvanen. Tollo on kärsinyt vaivoista koko kauden, mutta illan peliin hän oli omien sanojensa mukaan jo 50 % kunnossa --mikä tarkoittaakin samaa kuin vastustajan 100 %. Heinäkuu on ollut JPS miehistölle haastava. Useat loukkaantumiset ja sairastumiset ovat kaventaneet rinkiä ja kun päälle lisää vielä keskikesän lomareissut, pelaajakato on huomattava.

JPS oli onnistunut voittamaan pallokerhon kauden aikaisemmassa kohtaamisessa kotipelissä 2-0, joten kaikki mahdollisuudet voiton ottamiseen uudestaan olivat olemassa. PK-37 on pelannut vahvan kauden saldona ennen toista JPS ottelua 11 voittoa 0 tasapeliä ja 2 tappiota -- ainoat kaksi tappiota ovat tulleet Jipsille vieraissa ja sarjakärki Kufulle kotona. Ottelun sää oli erinomainen ja yleisöä oli tullut runsaasti paikalle.

Ottelu

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen. JPS puolusti hyvin, eikä pallokerho pystynyt luomaan maalipaikkoja pallonhallinnasta huolimatta. Ainoat vaaralliset maalipaikat iisalmelaisille tulivat pitkistä rajaheitoista. Ottelun avausmaali nähtiin kun pitkä rajaheitto Jipsin oikealta laidalta lensi boksin sisään noin 6. metrin päähän maalista. Loistavan ottelun muuten pelannut maalivahti Teemu "Giuseppe" Holopainen lähti nyrkkeilemään palloa, mutta pallokerhon Juho Ruotsalainen voitti kamppailun ja onnistui nikkaamaan pallon päällään tyhjään maaliin. JPS pyöritti peliä hyvin liikkuneen, PK-37 kasvatin, Juho "maestro" Huttusen kautta. Muutamat hienot hyökkäyskuviot eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Aivan puoliajan lopussa PK-37 oli lisätä johtoa jälleen pitkästä rajaheitosta. Rajaheitto jatkettiin päällä takatolpalle, josta pallokerhon hyökkääjä pääsi ohjaamaan noin neljästä metristä. Jipsin maalilla Holopainen luki tilanteen kuitenkin kuin avointa kirjaa ollen oikeassa paikassa ja torjuen hienosti.

Toisella puoliajalla JPS puolusti pitkät rajaheitot tarkemmin eikä niistä syntynyt enää vaaratilanteita. JPS miehistön väsyminen johti kuitenkin siihen, että PK-37 alkoi luomaan maalipaikkoja avoimesta pelistä. Kun samaan aikaan pallokerho nosti hyökkäyspelinsä tasoa, peli kääntyi lopullisesti iisalmelaisten eduksi. Pallokerhon toinen maali nähtiin, kun keskialueelta lähtenyt paniikkipurkupallo tippui täydellisesti Jipsin puolustuslinjan ja maalivahdin väliin. Ensimmäiseksi palloon ehti pallokerhon hyökkääjä, joka nosti hallitusti yhdellä kosketuksella pallon maaliin yli vastaantulleen Holopaisen. Pallokerho onnistui nopeammalla pallonliikuttelulla luomaan useita ylivoimahyökkäyksiä. Temppeli Holopainen piti Jipsiä vielä hetken pystyssä ottaen kiinni ainakin yhden läpiajon ja useita muita paraatipelastuksia.

Ottelu ratkesi lopullisesti 70. peliminuutilla kun Jipsin laitapelaajan alaspäin syöttöön pääsi pallokerhon hyökkääjä väliin tehden kotijoukkueen kolmannen maalin. Jipsin parhaat maalipaikat siunaantuivat kärkipelaaja Kalle "ei lämmittelyjä" Palholle. Ensiksi Tollo pelasi vasemmalta Tuomas "gambler" Isterin läpi, jonka jälkeen Isteri pelasi maalille matalan keskityksen, johon Palho ei ihan ylettynyt. Ottelun loppupuolella Kalle purjehti vielä vasemman laidan kautta keskelle saaden jalan vapaaksi, mutta Jipsin harmiksi veto kuitenkin epäonnistui.

Loppujen lopuksi JPS:n esitys Iisalmessa oli ihan ok, mutta PK-37 oli parempi ja vei ottelun voiton ansaitusti. Erityismaininta pirteästi pelanneelle Jipsin Antti Kähärälle, joka teki tämän kauden debyyttinsä ja vielä täysin uudella pelipaikalla vasempana laitapakkina!