JPS - JIlves 2-1 (0-0): Upea nousu takasi voiton

Jipsi tuli takaa ohi ja otti tärkeät kolme sarjapistettä Jämsänkosken Ilveksestä Viitaniemen montun kotiluolassa.

Ennakkoasetelmat

JPS lähti otteluun hyvällä miehistöllä, ja kahteen edelliseen peliin verrattuna penkillä oli jopa useita vaihtopelaajia. Myös vastustajalla Jämsänkosken Ilveksellä oli matkassa mainio kokoonpano. Mukana oli mm. neljä lainapelaajaa kakkosessa pelaavasta FC Vaajakoskesta. Ottelun sää oli erinomainen, ja yleisöäkin oli runsaasti paikalla. Odotettavissa olikin kiihkeä ja tasaväkinen kamppailu.

Ensimmäinen puoliaika

Jipsin punanutut lähtivät otteluun vahvasti. Ottelun alussa pitkä pystysyöttö vapautti Nkunda "samba" Papijn läpi. Papij tiputti pallon hienosti taaksepäin toiselle kärkipelaajalle Elias "pronssipatsas" Huhtiselle, mutta laukaus hieman epäonnistui noin 8 metristä, eikä maaleja vielä nähty. Hieman myöhemmin Elias pääsi puskemaan upeasta keskityksestä, mutta Ilveksen maalivahti torjui varmaotteisesti.

Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka tuli Jämsänkosken Ilvekselle. Sivuvapaapotkussa Elias otti Ilveksen pelaajan liian tiukkaan syliotteeseen, ja vieraille tuomittiin helpohkosti rangaistuspotku. Jipsin maalivahti Jori "rp-spesialisti" Lagerblom oli kuitenkin täyttä rautaa dominoimalla rankkarivetäjää; upea torjunta oikeasta alakulmasta piti ottelun tilanteessa 0-0. Hetkeä myöhemmin nähtiin ikävä tilanne, kun Jipsin oikea puolustaja Sakari "Sakke" Siilin  sai kamppailutilanteessa vastustajan nappulakengän silmäänsä. Sakkea lähdettiin välittömästi viemään sairaalaan, ja mies on onneksi kunnossa -- uskottavalla mustalla silmällä varustettuna. Loukkaantumisen myötä JPS joutui hieman sekoittamaan pakkaa. Elias siirtyi toppariksi, ja Newzad "Nouzi" Moradi toi vaihdosta lisää virtaa keskikentälle. Jipsillä oli vielä kaksi hyvää maalipaikkaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta tauolle siirryttiin kiikarilukemissa.

Toinen puoliaika

Toisen puoliajan alkupuoli oli ottelun tapahtumaköyhintä aikaa. JIlves piti ehkä hieman enemmän palloa hallussaan, mutta Jipsin tiukka puolustuspelaaminen piti huolta siitä, että maalipaikkoja ei syntynyt. Toisella puoliajalla JPS:n pitkät syötöt osuivat paremmin kohteeseensa. Lisäksi punanuttujen pelinrakentelussa oli enemmän malttia; jokainen pelaaja ei enää yrittänyt antaa ratkaisusyöttöä, vaan peliä rakennettiin nöyrästi.

Kun ottelua oli pelattu 81 minuuttia, alkoi tapahtua. JIlves katkaisi Jipsin poikittaissyötön ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Hyökkäyksen päätteeksi Ilveksen laitahyökkääjä laittoi täydellisen keskityksen JPS:n topparikaksikon ja maalivahdin väliin, ja keskityspallon ohjasi sisään hyökkääjä Saikou Jabang. Tilanne näytti huonolta kotijoukkueen kannalta, mutta selkäranka ei taipunut. JPS:n valmentajavelho Antti Tolvanen reagoi tilanteeseen nostamalla Eliaksen takaisin kärkeen, ja tulosta syntyi. Noin 86. peliminuutilla Elias pelasi pystysyötön Kalle "rymistelijä" Palholle, joka harhautti puolustajansa ja ajoi boksin sisään kohti JIlveksen maalia. Tämän jälkeen nähtiin kaikkien aikojen hienoin kärkkäri-valelaukaus-syöttö takatolpalle, jonne oli liikkunut Tuomas Isteri; hieno nikkaus ja pallo maaliin! Maali oli pahasta nilkkavaivasta kärsineelle Isterille erityisen tärkeä, sillä hän pääsi rokottamaan vanhaa seuraansa. Myös koko JPS:n joukkue sai maalista uutta virtaa, ja ottelun loppu olikin huikea. Tasoitusmaalin jälkeen Elias palasi toppariksi, mutta Jipsin valmentaja Tolvanen ei ollut tasapelitilanteeseen tyytyväinen. Kun 90. peliminuutti täyttyi, Elias siirtyi takaisin kärkeen, ja Jipsi pelasi kolmen puolustuslinjalla; kaikki tai ei mitään! Elias kiitti luottamuksesta ja otti sankarinviitan itselleen. Boksin rajalta voimakas laukaus maalivahdin käsien kautta maaliin. Tilanne 2-1 punaisille! Jännistystä riitti vielä loppuun asti, sillä aivan lisäajan viimeisellä minuutilla JIlveksellä oli paikka tulla tasoihin. Hienon hyökkäyksen päätteeksi Ilveksen Joona Ojala pääsi laukomaan boksin reunalta, mutta Jipsin maalilla Jori oli hereillä, eikä lisämaalia nähty.

Ensimmäinen kierros on nyt sarjasta pelattu ja Jipsin saldo on 4 voittoa, 1 tasapeli ja 5 tappiota. Viimeisen kahden ottelun hyvästä vireestä on hieno jatkaa ja lähteä kipumaan sarjataulukkoa ylöspäin! Seuraava ottelu on torstaina 16.7 Kuopiossa SC KuFua vastaan.