JPS – FC Villiketut 0-1 (0-1)

Fudiskiima jatkui jälleen kahden viikon hengähdystauon jälkeen, kun paikallisderbyssä mittaa otettiin FC Villiketuista. Ottelu pelattiin loistavissa olosuhteissa ja Viitaniemen myllyyn välienselvittelyä olikin saapunut erittäin runsaasti jalkapallon ystäviä. Upeaa! Pitääpä laittaa uusi stadionhanke vireille..

Mylly jauhaa, mutta ei Jipsin tahtiin

JPS:n vaihtopenkki ei kuitenkaan tulvinut ihmismassoista, vaan punakone oli liikenteessä yhden vaihdon taktiikalla. Heti ottelun alkumetreillä tuli selväksi, että pelaajatilanne tulisi asettamaan haasteen kotijoukkueelle. Villiketut aloittivat ottelun heti isolla vaihteella ja pitivät pallonhallinnan visusti itsellään. Kettupaidat liikuttivat palloa nopeasti lyhyillä syötöillä ja paine kasaantui vahvasti Teemu ”Temppeli” Holopaisen vartioimalle maalille. Laadukkaat syöttökombinaatiot sekä Juha Pasojan tarkat pitkät syötöt ilmassa sekä maassa pakottivat Jipsin puolustuksen tiiviiksi. Tähän oltiinkin valmistautua ennen peliä sopimalla matalasta prässilinjasta, mutta vastahyökkäysten käynnistely muodostui (jälleen) haasteeksi punapaidoille. JPS:n saatua riistot syvällä omalla alueella ja sieltä nopeasti pelattu pallo kärjille johti siihen, että hyökkääjät jäivät yksin organisoidun puolustuksen keskelle. Keskikenttä eivätkä laiturit ehtineet syvältä omalta alueeltaan tarjoamaan kärjille riittävän nopeasti mahdollisuutta pudotukseen, minkä johdosta vierailijoilla oli helppo työ riistää pallo. Paine palautuikin toistuvasti bumerangina takaisin Jipsin päätyyn.

Villikettujen painostus tuotti lopulta tulosta 25. minuutin kohdalla, kun vahvan syöttökombinaation päätteeksi pallo niitattiin kotijoukkueen maaliin. Takaisku ei kuitenkaan lamauttanut Jipsi –miehistöä, vaan kenttätapahtumat tasoittuivat hieman puoliajan loppua kohden. Mixu Paatelaisen sanoin JPS loi muutamia paikan puolikkaita, mutta tauolle siirryttiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

Peli tasoittui, jalka painoi

Toiselle puoliajalle Jipsi haki uutta virettä kolmen alakerralla ja ”wing-backeillä,” jolloin puolustettaessa ryhmitys muuttui viiden miehen puolustuslinjaksi. Kokeilulla ei kuitenkaan saatu toivottuja muutoksia peliin ja Antti ”Tollo” Tolvanen vaihtoi ryhmityksen takaisin 4-4-2:een. Puoliajan edetessä peli muuttui entistä avoimemmaksi ja tasaisemmaksi, kun molempien joukkuieden pohkeissa alkoi painamaan. Tilanteita syntyi hyvin molempiin päätyihin ja lisämaaleihin tarjoutui lukuisia tilaisuuksia. Punapaitojen riveistä ottelun paras maalipaikka tuli peliajan viimeminuuteilla Juho ”Speedy” Huttuselle, kun hän pääsi lataamaan maalin edestä hyvältä tontilta. Veto otti kuitenkin liiaksi ilmaa alle ja pallo päätyverkkoon.

JPS:n tiivis kokoonpano esti sen, ettei ottelun edetessä väsyneille pohkeille löytynyt tuoreita vaihtopareja ja viimeinen loppukiri jäi hyvästä yrityksestä kuitenkin ottamatta. Toisaalta Villeketut eivät saaneet ehkä kaivattua etua laajasta vaihtopenkistään, sillä molemmilla joukkueilla vaikutti olevan yhtä raskaita jalkoja ottelun lopussa. Kun lisämaaleja ei nähty, meni derbyn ensimmäinen osa Kettupaidoille.

Ja taas mennään!

Sarja porskuttaa vinhasti eteenpäin ja ennen Jussia kyläillään Siilinjärvellä. Grilliä lämmitellään SiPS:n vieraana, kun kamppailu kolmesta sarjapisteestä käy kuumana torstaina 18.6. Kick-off klo 19.00!