JPS – SC Riverball 3-0 (1-0) Rutiinivoitolla tärkeät sarjapisteet kotiin!

Otteluun vahvana ennakkosuosikkina lähtenyt JPS pyrki katkaisemaan orastavan tappioputkensa, kun Viitaniemen myllyyn vastan asteli SC Riverball Joensuusta. Vierasjoukkueella oli ennen ottelua niskassaan tyly kauden avaus, ei yhtään tehtyä maalia ja pistepotti nollilla. Helpolta homma ei tälläkään kierroksella näyttänyt, joukkue oli matkalla ilman vaihtomiehiä, kun vastaavasti punapaitojen riveissä Antti ”Tollo” Tolvasen käsissä oli 18 pelaajan ruletti.

Pallo pussiin

Jipsi sai otteluun vauhdikkaan alun, kun vain kolmen minuutin pelin jälkeen Nkunda ”Papi” Papu rankaisi vierailijoita. Keskityspallo pilkulle, josta Afrikan ihmeemme paketoi pallon siististi takakulmaan, 1-0 ja Papin tanssikoulu kokoontui kulmalipulle maalia juhlistamaan. Näitä lanteita kannattaa tulla katsomaan kauempaakin! Siihen loppui kuitenkin vauhti. Riverball oli – olosuhteiden takia tai ilman, liikkeellä energiansäästö –teemalla ja ja jäädytti pelin temmon pois. Tällaisesta taloudellisuudesta jopa Sipilän Juha olisi ylpeä.

Viitaniemen urheilupuiston autojen paikoitustilat eivät olleet kelvanneet vierailijoille, sillä he parkkeerasivat ”bussinsa” omalle kenttäpuoliskolle tiputtaen aina 10 miestä pelin alle omalle kenttäpuoliskolle. Ainoastaan heidän yksinäinen kärkimies pyrki luomaan painetta Jipsin pelinrakenteluun prässäämällä urhollisesti yksin välillä jopa Jori ”Horhe” Lagerblomin maalilta asti. Painetta saatiin kuitenkin kasattua kentän toiseen päätyyn Jipsin toimesta, vaisuin tuloksin tosin, kun punakoneeseen ei saatu iskettyä isompaa vaihdetta sisään. Pallonliikuttelu oli verkkaista eikä Riverin pakkaa päästy juoksuttamaan riittävästi. Todellisille maalipaikoille ei päästy ja turhautumista oli havaittavissa Viitaniemen pallotaikureissa, sillä maalinälkä oli kova. Tämä näkyi useampina kaukolaukauksina, kun boksin rajalla pitkäaikaisparkissa olevasta bussista läpi ei päästy. Vetojen laadussa jäi parantamisen varaa, joten tauolle siirryttiin nihkeän väännön jälkeen 1-0 tilanteessa.

Terävästi kehiin!

Toinen kolmevarttinen käynnistyi identtisesti ekan jakson tavoin: pelikellossa 48 minuuttia ja laadukkaan kulmapotkun päätteeksi Papi maalaa toistamiseen, 2-0! Todella vahvaa tekemistä mieheltä, kolme maalia kahteen otteluun on suoritus, johon voi olla tyytyväinen. Tauon aikana pidetyt puheet auttoivat punakonetta löytämään kaivatun seuraavan vaihteen ja pallo liikkui maalin jälkeen vauhdikkaammin. Tunnin pelin kohdalla Tollo kaatoi lisäsi koneeseen kierroksia tekemällä klassisen triplavaihdon. Pelin intensiteetti nousi vaihtojen myötä ja kun myös Riveri oli pakotettu rohkeampaan ja avoimempaan peliin takaa-ajoasemassa, tarjosi asetelma enemmän tilanteita kentän molempiin päätyihin. Pelin hallinta säilyi kuitenkin vahvasti Jipsillä ja viisi aikaisessa vaiheessa tehtyä vaihtoa takasivat sen, että tuoreita jalkoja riitti. Kasvanut pelinopeus teki tehtävänsä ja vierailijoiden jalat alkoivat hyytymään. 82. minuutilla Kuokkalan pallojönglööri Newzad Moradi käytti saamansa tilan hyödykseen vasemmassa laidassa, vahva ajo boksiin ja tarkka pommi takakulmaan!

Vain neljää minuuttia myöhemmin sama herra täräytti pallon toistamiseen Riverin verkkoon keskityksestä. Tuomari vihelsi kuitenkin tilanteesta vaparin vierailijoille Moradin liian vahvasta susikäden käytöstä. Joensuulaiset pääsivät myös aivan ottelun lopussa lähelle kavennusta, kun pallo vedittiin voimalla poikkipuuhun. Tätä lähemmäs maalia vierailijat eivät kuitenkaan tänään päässeet ja sisukas taistelu jäi heidän osaltaan palkitsematta.

Katseet Kuopioon

Toinen puoliaika sisälsi jo laadukkaampaa pallollista pelaamista ja pidempien syöttökombinaatioiden löytyminen lupailee hyvää jatkoa ajatellen. Piristynyt peli-ilme tarjosi myös paikalle saapuneille lukuisille katsojille parempaa fudisherkkua, lisäksi Liikunnan räminäryhmä piti ansiokkaasti ääntä yllä ottelun aikana.

Seuraavan kerran Viitäniemessä vietetään paikallisderbyä, kun perjantaina 12.6. käsittelyssä on vuorossa FC Villiketut. Sitä ennen pelirohkeaa Joga Bonitoa on mahdollista nauttia Kuopiossa, kun 29.5. JPS lähtee taistelemaan sarjapisteistä Kings SC:n vieraaksi.