JoPS - JPS 3-1 (1-0): Terävyyden puute koitui turmiolliseksi

 

Vieraspeliputki sai jatkoa lauantaina, kun Toropaiset pakkasivat pelisukkansa ja lämpögeelinsä pikkubussiin ja suuntasi Joensuuhun. Mehtimäen tekiksellä vastaan asettui paikallinen futisylpeys JoPS. Tiedossa oli tiukkaa vääntämistä, sillä kotijoukkueella oli hakusessa kauden avausvoitto. Vastaavasti JPS sai otteluun kansainvälisen huippuvahvistuksen, kun Ruandan nuorisomaajoukkuettakin edustanut Papu ”Papi” Nkunda depytoi Jipsin paidassa. Nimi ylös ja kaveri seurantaan, hän tulee olemaan kuumaa kamaa kauden edetessä!

Peli käyntiin pirteästi

Alkulämmittely sai hetiafrikkalaisia vaikutteita ja matkan kankeudet saatiin höylättyä hyvin pois ja JPS aloitti pirteästi. Erityisesti Erkka ”Linko” Pönnin kädet kävivät  kuumina ja hänen sivurajaheitoilla päästiin kutittelemaan JoPS:in puolustusta boksissa. Maalit jäivät tekemättä ja peli tasaantui. Myös kotijoukkueen riveistä löytyi heittovoimaa ja reilun vartin pelin jälkeen he saivat vasemmalta sivurajan. Boksiin pitkä linko, jonka jälkitilanteesta hieman löysän puolustamisen johdosta JoPS:lle avautui maalipaikka. Tehokas viimeistely ja peli 1-0.

 

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena, mutta JPS:n alun pirteä peli-ilme oli hiipunut eikä maalipaikoilla herkuteltu. Myös Teemu ”Temppeli” Holopainen sai tyytyä pelin rauhalliseen tarkkailuun, kun sähäkäästi liikkuneen kotijoukkueen hyökkäykset saatiin ajoissa pysäytettyä. Jipsin pelinrakentelussa ongelmaksi syntyi kahden alimman sekä ylimmän linjan välinen liian iso etäisyys. Palloa kierrätettiin paljon puolustuslinjassa, mutta syöttösuuntia ylöspäin ei löytynyt. Useasti kierrätyksen jälkeen päädyttiin toimittamaan pitkäpallo linjan taakse. JoPS puolusti kuitenkin tiiviisti joukkueena ja oli ehtinyt aina ryhmittymään vastaanottamaan pallot eikä tekopaikoille päästy.

Ensimmäisen puoliajan paras tilanne vierasjoukkueelle tuli kulman jälkitilanteesta, kun vetomestoille kytikselle jäänyt Kuopion pallotykki Juho Vehmas pääsi paukauttamaan puolivolleystä pallon tolppaan. Kansa kohahti, mutta tulostaulu pysyi kivettynä. Tauolle marssittiin 1-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika, löytyykö uusi vaihde?

Kopissa Jipsi muokkasi peliryhmitystä ja siirtyi käyttämään keskikentän timanttia kontrolloidakseen paremmin peliä. Karavaani lähtikin pirteämmin liikkeelle toisen jakson edetessä ja painetta saatii  kasattua paremmin JoPS:in päätyyn. Lopulta tunnin pelin jälkeen Papi näytti minkälaista timanttia mies on: kaaripallo tyylikkäästi itselleen eteenpäin haltuun, veska reilusti ulkona maalista ja pelimiehen liikeellä nosto maalivahdin yli! Kädet kattoon ja kulmalippua kohden asiaankuuluvin tanssiliikkein, kaunista!

Maalin jälkeen Jipsi sai uutta virtaa peliinsä, mutta pisteet jäivät Mehtimäelle, kun kotijoukkue vauhdikkaan ja hienojen syöttökombinaatioidenn jälkeen niittasi lukemat 2-1:een. Maali katkaisi kirivaihteen ja ottelun lopun hallinta siirtyi vahvemmin kotijoukkueelle. Samalla Jipsin kasvaneet linjojen väliset etäisyydet mahdollistivat JoPS:lle pelin kontrolloinnin. Vartti ennen loppua lukemat kaunisteltiin 3-1:een.

Päällimmäiset fiilikset pelistä

Kuten kaikkia JPS:n päästettyjä maaleja, niin myös koko ottelun luonnetta kuvasi terävyyden puute kaksinkamppailuissa. Nuori kotijoukkue tuli vahvalla intensiteetillä otteluun ja vei 1v1 –tilanteet kentän jokaisella kolmanneksella selvästi nimiinsä. Tämä käänsi muuten tasaisen ottelun heidän edukseen.

Vaikka pelin jälkeen koppi oli täynnä pettynyttä poikaa, niin Alakulmalla oli jälleen leuka ylhäällä. Härkäviikot alkavat olemaan nyt takanapäin ja katse on jo tiukasti seuraavsssa kotiottelussa, kun Viitaniemen myllyyn astelee perjantaina SC Riverball. Tule ja kannusta JPS takaisin voittojen tielle!

Peli alkaa klo 19.15!

 

Ottelun pöytäkirja ilmestyy oheen heti sen ilmestymisen jälkeen.

 


Näytä lisää uutisia