JPS - KuFu 0-3 (0-1): Sarjan ennakkosuosikki haki pisteet Viitaniemestä

Jipsi oli avannut kautensa viime viikonloppuna Regions Cupin voitolla Harjun Potkua vastaan, mutta kylmänä perjantai-iltana Toropaisia odotti täysin erityylinen haaste. Sarjan ennakkosuosikki KuFu on vahvistunut viime kaudesta huomattavasti ja sai peliin mukaan useita vahvistuksia Veikkausliigajoukkue KuPSilta, joten Jipsi lähti otteluun altavastaajan roolista. Myös Nordicbet oli huomioinut KuFun vahvistumisen ja tarjosi Jipsin voitolle todella korkean kertoimen.

JPS lähti otteluun puolustavalla 4-4-1-1 taktiikalla, jonka tavoitteena oli pitää puolustuksen ja keskikentän välinen linja tiiviinä ja iskeä KuFun puolustuslinjaa vastaan nopeilla vastahyökkäyksillä. JPS:n nopeat kärkipelaajat Gustavo "Kusti" Tedesco sekä Elias "Patsas" Huhtinen nähtiin Jipsin suurimpina aseina ja tavoitteena oli pelata heille palloa mahdollisimman nopeasti. Ottelun alussa KuFu pyöritti peliä ja JPS keskittyi puolustamaan kurinalaisesti. KuFun laitapuolustajat pelasivat todella hyökkäävissä rooleissa ja heidän ylin nelikkonsa vaihtoi paikkaa jatkuvasti, mikä aiheutti haasteita JPS puolustukselle. KuFu pääsi pari kertaa testaamaan JPS:n maalivahti Teemu "Temppeli" Holopaisen refleksejä, mutta Temppeli piti Jipsin maalin puhtaana. Ottelua oli pelattu 15 minuuttia, kun KuFu sai kulmapotkun vasemmalta puolelta. Sisäänpäin kiertävä keskitys lensi kohti Jipsin maalia ja meni lopulta onnekkaasti JPS:n oman pelaajan jalasta maaliin. Noin viisi minuuttia maalin jälkeen JPS sai paikan tasoittaa. Vahvan pelin kärjessä pelannut Elias Huhtinen taisteli pallon itselleen KuFun rangaistusalueen vasemmalla reunalla ja vapautti loistavalla syötöllä Kustin maalipaikkaan. Kustin veto suuntautui kohti KuFun maalivahtia, jonka jaloista pallo kimposi lopulta tolppaan ja KuFu pelastui takaiskulta. Puoliajan loppu oli KuFun näennäistä hallintaa, mutta todella hyviä maalipaikkoja ei kummallakaan joukkueella ollut.

Puoliajalla Jipsin valmentaja Antti "Tollo" Tolvanen päätti hieman muuttaa Jipsin taktiikkaa, jotta joukkue saisi paremmin keskikentän haltuunsa. Kentälle asteli Lauri "Diego" Ikonen ja Jipsi vaihtoi 3-4-2-1 taktiikkaan, jossa tavoitteena oli keskialueen herruus. Toisen puoliajan alussa Jipsi pääsi paremmin mukaan peliin ja Kusti, Diego ja Elias aiheuttivat vaikeuksia KuFun puolustukselle. Puoliajan edetessä KuFu pääsi kuitenkin jälleen paremmin peliin ja alkoi hallita palloa Jipsin vetäytyessä puolustamaan. JPS:n puolustusryhmitys ei enää liikkunut yhtä nopeasti puolelta toiselle, joten KuFu pystyi hyökkäämään yhä enemmän laitojen kautta.

KuFun toinen maali tuli pitkän hallintajakson jälkeen hienosta keskityksestä vasemmalta, josta KuFun oikea laitahyökkääjä jatkoi pallon suoraan ilmasta Jipsin verkkoon. JPS reagoi KuFun maaliin välittömästä ja kentälle vaihdettiin Harjun Potkua vastaan osunut hyökkääjä Kalle Palho. JPS siirtyi näin kolmen hyökkääjän taktiikkaan jotta peli pystyttäisiin kääntämään vielä Toropaisten hyväksi. KuFu onnistui jäädyttämään pelin hyvin toisen maalinsa jälkeen ja JPS ei pystynyt hallitsemaan peliä kovasta yrityksestä huolimatta. Ottelun lopussa KuFu pääsi vielä kaunistelemaan lukemia, kun pelin avauksessa tuleen virheen seurauksena KuFun laitahyökkääjä pääsi täysin vapaasti ajamaan JPS:n maalille ja siirsi pallon varmasti maaliin.

Loppulukemat 0-3 eivät jätä mitään jossittelun varaan. KuFu oli parempi joukkue ja he hallitsivat peliä suurimman osan ajasta. KuFu oli ennen sarjan alkua suurin ennakkosuosikki mestariksi ja tämän pelin perusteella täysin aiheesta. JPS:n väreissä nähtiin ottelussa kaksi uutta tulokasta, kun Ville Yliluoma ja Juho Vehmas pelasivat ensimmäiset pelinsä Jipsin paidassa. Vaikka ottelu eteni pitkälti KuFun hallitessa palloa, oli ensimmäinen sarjaottelu toiveita herättävä JPS:n kannalta. Kun joukkue saa enemmän yhteisiä harjoituksia alle, on Jipsillä tällä kaudella jälleen mahdollisuus taistella hyvästä sarjasijoituksesta.

Seuraava ottelu pelataan vapun jälkeen lauantaina 2.5 kello 16.30, kun JPS kohtaa kotiottelussaan Viitaniemessä Warkaus JK:n.