Regions cup 2. kierros: Harjun Potku - JPS 1-1 (0-1), rp. 3-4: Cup juna etenee

Jipsi aloitti kautensa etenemällä Regions cupissa 3. kierrokselle. Harjun Potku kaatui lopulta vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinaisen peliajan jälkeen peli oli tilanteessa 1-1.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täysin Jipsin hallinnassa. Potku ei prässännyt juuri ollenkaan, ja pallonhallinta oli JPS:n punanutuilla. Jipsin keskikentän moottorit Simo "Xavi" Ihalainen ja Juho "maestro" Huttunen saivat paljon pallokosketuksia, ja peli rytmittyi hyvin heidän kauttaan. Keskikentältä saatiin hyviä läpisyöttöjä varsinkin oikealla laidalla viilettäneelle Gustavo "Kusti" Tedescolle, joka oli laidallaan täysin pitelemätön. Ensimmäinen Jipsin maalipaikka tuli kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Ihalaisen laukaus kuudentoista rajalta kimposi Joonas "Jones" Heinolle boksin sisään, mutta laukaus meni ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Jones pääsi uudestaan ohjaamaan keskityspallon boksin sisällä, mutta pallo meni hieman maalin ylitse. Pelin ensimmäinen maali nähtiin 17. peliminuutilla, kun Simo "insinööri" Kinnunen keskitti ja Kalle "debyytti" Palho puski hienosti pallon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Potkun Mihaly Szerovay rikkoi Palhoa boksin sisällä ja Jipsille tuomittiin selvä rangaistuspotku. Rankkaria pääsi ampumaan Teemu "jäämies" Holopainen, mutta tällä kertaa ruuti oli märkää, ja laukaus meni hieman alakulmasta ohi. Jipsi loi useita muitakin tilanteita varsinkin Kustin kautta, mutta heikosta viimeistelystä ja tuomarin viheltämättä jättämistä rikkeistä johtuen 1. puoliajalla ei nähty enempää maaleja. Kun siis Jipsin punanutut eivät käyttäneet useita maalipaikkojaan hyväksi ja naulanneet viimeistä naulaa arkkuun, Potkulla oli vielä täysi mahdollisuus tulla peliin mukaan toisella puoliajalla.

Toisella puoliajalla Potku esiintyi sisukkaammin ja maalipaikkoja alkoi syntyä. Potkun tasoitusmaali syntyi 54. peliminuutilla, kun Ossi Välimäki katkaisi syötön laitapakille, rynni röyhkeästi boksin reunaan ja viimeisteli hienosti takakulmaan. Hieman myöhemmin Potku oli siirtyä jo johtoon, kun hyökkääjä nosti pallon vastaantulleen Holopaisen ylitse. Toiselle puoliajalle vaihdettu laitapakki Sakari "myöskin debyytti" Siilin pelasti kuitenkin tilanteen purkamalla pallon aivan maaliviivalta. Jipsin toisen puoliajan 1. maalipaikka tuli Henrik "Wennis" Wennmanille, jonka pusku kuudesta metristä meni hieman maalin yli. Hetkeä myöhemmin maalipaikka aukesi myös Kusti Tedescolle, jonka kova laukaus boksin sisältä vihui hieman maalin ohi. Pelin lopussa Potkun laitahyökkääjä karkasi vielä puolittaiseen läpiajoon, mutta viimeistely meni maalin ohi.

Pelin päättyessä tasan, Regions cupin uuden säännön mukaisesti jatkoaikaa ei pelattu, vaan siirryttiin suoraan rangaistuspotkuille. Rangaistuspotkuihin Jipsi vaihtoi maalin Jori "tulin, näin, voitin" Lagerblomin. Potkun viidestä vetäjästä kaksi epäonnistui. Jori torjui yhden pilkun hienolla futsalmaisella jalkatorjunnalla ja yksi Potkun rankkareista suuntautui yli maalin. Jipsillä sen sijaan onnistui neljä kylmähermoista kaveria. Ensimmäiseksi Lauri "Diego" Ikonen pommitti komeasti aivan yläkulmaan. Tämän jälkeen Mikko "maailmanjohtaja" Huhtiniemi näytti kokemuksen voiman sijoittamalla pallon varmasti maalin. Maestro Huttusen viimeistely oli myös varmaakin varmempi, ja yhden Jipsin epäonnistuneen pilkun jälkeen sankarin viitan otti itselleen Horhe Lagerblom, joka pommitti ratkaisevan pilkun vasempaan alakulmaan. Näin ollen jännittävien vaiheiden jälkeen Jipsi taisteli voittoon ja eteni Cupissa seuraavalle kierrokselle.

Kokonaisuutena Jipsin pelistä huomasi, että ottelu oli vasta kauden ensimmäinen. Varsinkin toisella puoliajalla Jipsin pelaajat vaikuttivat välillä haluttomilta ja väsyneiltä. Liikettä ja päättäväisyyttä olisi kaivattu enemmän. Toisaalta myöskin Harjun Potkun hyvä toisen jakson vire vaikeutti selvästi punanuttujen pelaamista. Erityismaininta myöskin Harjun Potkun äänekkäille kannattajille, jotka loivat otteluun hyvää "Cup-huumaa".

Seuraavan kierroksen vastustaja on jo arvottu, ja vastaan asettuu SJK-j/Apollo Seinäjoelta. Arpaonni oli ehkä huonoin mahdollinen, sillä useita entisiä Veikkausliigapelaajia sisältävä Seinäjoen porukka on monissa piireissä veikattu koko cupin voittajaksi. Jipsi saa siis otteluun ehkä kovimman mahdollisen haasteen. Ottelu pelataan Seinäjoella.