Jipsillä uusi huipputason fysiikkavalmentaja

Jipsin toimitus pääsi haastattelemaan valmennustiimin uusinta jäsentä:

Jipsin kausi lähti käyntiin reilu viikko sitten, ja treeneissä oli heti hyvä meniniki ja paljon vauhtia. Fysiikkatreenit alkoivat myös välittömästi ja JPS voikin ilolla ilmoittaa kaikille faneilleen, että jokainen pelaaja tulee olemaan kesällä aivan jäätävässä kunnossa, sillä Jipsi onnistui kaappaamaan itselleen todella kovanluokan fysiikkavalmentajan. Elias Huhtinen, millä mielin lähdet vetämään fysiikkatreenejä?

No erittäin hyvillä mielin! Oma pelaaminen on tällä hetkellä arvoitus loukkaantumisen takia ja juuri siksi on hienoa olla mukana joukkueen toiminnassa jollain tavalla. Talven aikana on tullut opiskeltua paljon valmennukseen liittyvää esim. kandin puurtamisen yhteydessä, joten materiaalia ja ideoita on paljon.


Moni pelaaja on pelannut talvikauden futsalia, joten pohjakunto on hyvällä mallilla. Onko fysiikkatreeneissä tarkoitus puristaa jätkät seuraavalle tasolle? Mitä asioita painotetaan?

Todellakin on tarkotus puristaa jätkät ihan uudelle tasolle. Jalkapalloilijoiden fysiikkaharjoittelu on suomessa vielä aika lapsen kengissä ja jostain syystä luullaan, että oikea aika ja paikka sille on vasta ylemmillä sarjatasoilla. Omasta mielestä tehokkaalla ja turvallisella harjoittelulla voidaan saavuttaa merkittävää hyötyä niin harjoittelun tehostamiseen kuin pelaajan fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, joten mitään menetettävää ei ole. Olen valinnut muutaman teeman keväälle joita kehitetään johdonmukaisesti ja joiden alueilla tullaan saamaan myös näkyvää tulosta. 

Ykkösjuttuna tälle kaudelle lähdettäessä on loukkaantumisten minimointi. Pelaajakaarti on opiskelijoiden aikatauluista johtuen vaihtelevan kokoinen, joten jokainen jätkä on kullan arvoinen. Siinä sivussa sitten yritetään lisätä nopeus ominaisuuksia, etenkin 2-3 ensimmäistä askelta. Kaiken kaikkiaan pelaajien voimatasoja pyritään kehittämään mahdollisimman monipuolisesti. Tätä kaava me lähetään toteuttamaan voima-, liikkuvuus- sekä jouksutekniikkaharjoittelun avulla.


Olet itse myös tunnettu vahvana pelaajana, jonka pelkkä fyysinen preesens saa vastustajan pelkäämään. Valitettavasti olet kärsinyt paljon loukkaantumisista, joidenka takia et ole vielä esiintynyt Jipsin paidassa virallisessa pelissä. Onko paikat tällä hetkellä kunnossa, vai joutuuko Jipsin fanit odottamaan vielä virallista debyyttiä?

Valitettavasti tuleva kausi näyttää hieman pahalta vielä. Viime opiskelijoiden SM-kisoissa ottamani nilkka loukki on vaivannut edelleen, joten pelaaminen ei tule kysymykseen. Silti odotan toiveekkaana lääkärin lausuntoa mahdollisesta operaatiosta, kuka tietää vaikka syksyn peleihin saisi laittaa punaista päälle. 


Näytä lisää uutisia