Warkaus JK - JPS 1-3 (1-1): Raportti kauden viimeisestä pelistä sekä kauden yhteenvetoa

JPS matkasi lauantaina Varkauteen paikallisen jalkapalloklubin eli WJK:n vieraaksi. Kyseessä oli Keski- ja Itä-Suomen Kolmosen viimeinen kierros eli kauden päätösottelu. Ennen viimeistä peliä Jipsillä oli vielä mahdollisuudet nousta sarjassa sijalle kaksi, mutta tämä olisi vaatinut suosiollisia tuloksia muiden samoista sijoista kamppailevien joukkueiden peleistä. WJK oli sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta raapinut pisteitä varsinkin kotikentällään ylempänä olevilta joukkueilta. Varkauden kotikenttänä muuten toimi ehdottomasti sarjan paras luonnonnurmikenttä.

Ottelun alussa JPS oli hieman unessa ja WJK sai aikaan vaarallisia hyökkäyksiä sekä muutamia erikoistilanteita. Hyökkäysalueen rajaheittonsa WJK heitti inhottavasti laakapalloina suoraan maalin edustalle. Tällaisesta pitkästä rajaheitosta Varkaus siirtyikin 1-0 johtoon noin 10 minuutin pelin jälkeen. Maalivahti ”Temppeli” Holopainen ei saanut vangittua palloa, vaan se jäi pomppimaan maalin edustalle, josta täysin vapaaksi unohtunut WJK-pelaaja sai rauhassa iskeä kotijoukkueen johtoon. Alun pienen koomailun jälkeen JPS rupesi prässäämään fiksummin ja hyökkäyspeli kulki mallikkaasti. Laadukkaita hyökkäyksiä rakennettiin niin keskustan kuin laitojen kautta. Laidoilta Gustavo ”Kusti” Tedescon ja Juho ”Junnitz” Mäkiniemen nousut olivat alati vaarallisia ja keskustan kautta tilanteita syntyi varsinkin Antti ”Tollo” Tolvasen pitkien tempokuljetusten kautta. Tolloa myös rikottiin jatkuvasti, mutta alamäkiluistelijana tunnetun miehen tasapaino oli niin hyvä, ettei tuomarin pilli mennyt suuhun kuin vasta noin kymmenennen rikkeen jälkeen. Vapaapotku 20 metristä, pallon taakse Lasse ”Liero” Saari ja tarkka pommitus alakulmaan tolpan kautta. 1-1 ja tauolle!

Toisen puoliajan alussa JPS jatkoi kaunista hyökkäyspeliään. 55 minuuttia oli takana, kun toppari Joonas ”Tuplatupla” Heino heitti ristipallon, Kusti keskitti takatolpalle ja Tuomas ”Taksi” Isteri nikkasi pallon nätisi etukulmasta sisään. 1-2 JPS:lle! Tappioasemassa WJK rupesi hyökkäämään rohkeammin ja loppupeli nähtiinkin melko railakasta peliä päästä päähän. Kotijoukkue sai muutaman hyvän vetopaikan, mutta laukaukset olivat osoitteettomia. JPS sen sijaan naatiskeli vielä kolmannen maalin, kun noin 78 peliminuutin kohdalla Riku ”Riksandeeros” Lamberg keskitti sisäänpäin kiertävän vapaapotkun, jonka "Tuplatupla" Heino puski ruuhkan keskeltä takakulmaan. Loppulukemat siis 1-3 JPS:n eduksi täysin ansaitusti. Nousu tappioasemasta, viihdyttävää hyökkäyspeliä, kovaa asennetta, kolme pojoa ja hyvillä fiiliksillä saunailtaan!

Kokoonpano: Teemu Holopainen; Riku Lamberg, Joonas Heino, Tommi Taavila, Mika Halonen (72 min); Juho Mäkiniemi (58 min), Santeri Paajanen, Antti Tolvanen, Gustavo Tedesco; Lasse Saari, Tuomas Isteri (66 min) 

Vaihdosta: Juho Autio (72 min), Lauri Ikonen (66 min), Antti Kähärä (58 min)

Loppuun vielä pientä tiivistystä kaudesta:

JPS lähti kauteen 2014 ilman sen suurempia tavoitteita. Muun muassa Liikunnan Riemun futsal-kauden vuoksi treenit aloitettiin tosissaan alle kuukausi ennen futiskauden alkua ja treenipelejäkin pelattiin vain kaksi. Tiedossa oli kuitenkin, että kasassa on laadukas nippu ja Kolmosessa ei ole yhtään joukkuetta, jota ei pystyttäisi haastamaan. Myös se tiedettiin, että niin pelaajien kuin taustajoukkojen vaihtuvuus kauden aikana tulee olemaan suurta. Yhteensä JPS-paidassa kauden aikana pelasi yli 30 pelaajaa, mutta silti välillä oli vaikeuksia saada peleihin edes sitä vaadittavaa 11 miestä. Vaihtuvuutta aiheuttivat muun muassa vaihto-opiskelut ulkomailla, kesätyöt, opiskelijoiden muutot kesän aikana pois Jyväskylästä jne.

Alkukaudesta valmennusvastuuta kantoi monivuotinen JPS:n tehomies Aapo ”Pippo” Autio. Olemattomasta treenikaudesta huolimatta JPS:n kevätkierros oli ihan mukiinmenevä. Yhdeksän peliä, kuusi voittoa, tappiot sarjan ylivoimaiselle voittajalle FCV:lle, sarjakakkoselle BET:lle sekä SiPS:lle.

Syyskierroksella valmennusvastuuta kantoi Tom ”Lionel” Korolainen, kun Autio muutti töiden perässä Vaasaan jättäen samalla ison loven keskisuomalaisen jalkapallon ja futsalin skeneen. Loppukaudesta Korolainen siirtyi vastuuvalmentajaksi Liikunnan Riemun futsal-touhuihin ja muutaman viimeisen ottelun vetämisestä vastasi Mika ”Hauber” Halonen. Syyskierroksella JPS hävisi vain yhden ottelun, kun FCV murskasi kotikentällään puhtaasti 6-0. Voittoja kertyi kolme. Eli syyskierroksen saldona siis peräti viisi tasapeliä. Lopulta JPS sarjassa sijalla neljä, mutta kakkossija jäi vain kahden pisteen päähän. Jossitteluna voidaan siis mainita, että kun joku tasapeleistä olisi käännetty voitoksi, olisi haarukassa ollut sijoitus heti ylivoimaisen FCV:n peesissä. Joka tapauksessa rennolla asenteella läpi viety kausi ja sijoitus neljä tyydyttää ehdottomasti.

Poikkeuksina viime kausiin JPS:n kesää kuvaa myös vähämaalisuus. 18 pelissä tehtyjä maaleja 26 (sarjassa neljänneksi vähiten) ja päästettyjä maaleja 25 (kolmanneksi vähiten). Sisäisen maalipörssin voiton vei Jaakko ”Nuori” Ahokas vain neljällä osumalla!

Kausi päättyi tietenkin saunailtaan, jossa äänestettiin perinteiset JPS:n kauden pelaaja ja kauden toropainen. Toropaisella tarkoitetaan pelaajaa, joka on ollut kauden aikana aktiivinen niin kentällä kuin sen ulkopuolella tai muuten merkittävä persoona seuran toiminnassa. Äänestyksessä tehtiin todellista historiaa, kun molemmat palkinnot pokkasi erinoimasen kauden topparina pelannut sekä joukkueenjohtajana toiminut JOONAS HEINO! Taustavoimissa mukana olivat myös toisena joukkueenjohtajana Halonen, taloutta pyörittänyt ja kapteenina toiminut Erkka ”Erka” Pönni sekä valmennuspuuhissa toimineet Autio ja Korolainen. Suuret kiitokset menneestä kesästä kaikille pelaajille, taustavoimille, kannattajille, vastustajille, sponsoreille! Aika näyttää, mitä tulevat kesät tuovat tullessaan.


Näytä lisää uutisia