Huima - JPS 2-2 (1-1): JPS nyhjäsi sarjajumboa vastaan

JPS kohtasi sunnuntaina Äänekoskella vielä tällä kaudella Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa ilman voittoja olevan ja Neloseen tippuvaksi tuomitun Äänekosken Huiman. JPS taas oli sarjan sijalla viisi, takanaan voitto BET:iä vastaan ja tasapeli SiPS:n vieraana. Lähtökohdista huolimatta ottelusta muodostui JPS:n kannalta niin vaikea kuin usein aiemminkin juuri Huimaa vastaan.

Nuorista äänekoskelaisista koostunut kotijoukkue lähti sarjasijoituksia tuijottelematta hienosti taistelemaan vieraisille saapunutta JPS-jengiä vastaan. Alussa JPS hallitsi peliä näennäisesti, mutta vaarallisille paikoille ei päästy. Ja jo ottelun 9. minuutilla Huima näytti vaarallisuutensa. JPS sähläsi oman päänsä rajaheitossa, Huiman peluri pääsi palloon, syötti päätyrajalta takaviistoon ja Tomi Hyppönen niittasi yhdellä kosketuksella komeasti etuyläkulmaan. Huima 1-0 johtoon. JPS:n tasoitus nähtiin ottelun 17. minuutilla, kun pallo kierrätettiin muutamalla nopealla syötöllä puolustuksen oikealta laidalta vasemmalle laidalle Riku ”Chile” Lambergille, joka löysi syötöllään Huima-topparien välistä Lauri ”Diego” Ikosen. Diegon nopea veto 16-rajoilta alakulmaan tasoitti pelin 1-1. Ensimmäisen puoliajan edetessä ote siirtyi yhä selvemmin JPS:n punapaidoille, mutta aina mahdollisuuden saadessaan huimalaiset iskivät vastaan ennakkoluulottomasti ja näin ollen muutamia tiukkoja tilanteita nähtiin molempien maalien edustoilla. Tauolle kuitenkin tasalukemissa.

Toiselle puoliajalle JPS muutti 3-5-2 -ryhmityksensä ehkäpä hieman helpompaan 4-5-1 -muodostelmaan ja jatkoi myllytystään. 56 minuuttia oli pelattu, kun Lasse ”Balo” Saaren erittäin kierteinen kulma tavoitti takatolpalta Jaakko ”Äänekosken liikunnanopettaja” Ahokkaan, joka ei puskussaan erehtynyt. 1-2 JPS:lle. Tämän jälkeen punapaidat luulivat valitettavasti ottelun ratkenneen tai ainakaan jostain syystä peli ei pysynyt enää samalla tavalla hallinnassa. Niinpä 71. minuutilla Tomi Hyppönen iski illan toisensa JPS-puolustuksen katsellessa vierestä ja samalla loppunumerot 2-2.

JPS saa syyttää itseään ajoittaisesta lepsuilusta ja siitä, että hyvä ote menetettiin 2-1 johtoasemassa. Toisaalta on syytä ihmetellä, miten Huima ei ole onnistunut keräämään enempää pisteitä sarjassa, sillä niin vauhdikasta ja ennakkoluulotonta peliä nuori joukkue ajoittain esitti. Joka tapauksessa JPS:llä on takanaan nyt kolme tappiotonta ottelua ja samalla tahdilla on tarkoitus jatkaa kauden loppuun. Lauantaina 13.9 on edessä viimeinen kotiottelu Viitaniemessä alkaen klo 17.00 Joensuun Palloseuraa vastaan.

Kokoonpano: Lagerblom Jori; Jaakko Ahokas, Tommi Taavila (83 min), Juho Autio; Riku Lamberg (46 min), Mika Halonen (69 min), Santeri Paajanen, Lasse Saari; Lauri Ikonen; Tuomas Isteri (60 min), Juho Mäkiniemi (67 min)

Vaihdosta: Lauri Vähämurto (69 min), Antti Tolvanen (67 min), Simo Ihalainen (46 min), Gustavo Tedesco (60 min), Teemu Holopainen (83 min)