FC Blackbird - JPS 1-1 (0-0): Viihdyttävä ottelu

Viime perjantaina Jipsin miehistö kohtasi paikallisottelussa FC Blackbirdin. Jipsi johti ottelua toisen puoliajan maalillaan, mutta Blackbird onnistui tasoittamaan ottelun loppuhetkillä. Näin ollen ottelu päättyi tasan 1-1.

Ottelun lähtökohdat olivat Jipsille hyvät, vaikka muutama JPS:n runkopelaaja olikin poissa. Kokoonpanolistassa nähtiin vahvat miehistöt molemmilta joukkueilta. Jipsin ja "mustarastaiden" ottelut ovat olleet viime aikoina hyvin tasaisia, joten vastaavaa oli myös tällä kertaa odotettavissa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi niukkaan Jipsin 1-0 voittoon.

Ensimmäisellä puoliajalla Blackbirdin liikkuva ja hyvin yhteenpelaava kolmen miehen keskikenttä onnistui rakentamaan vaarallisia paikkoja Jipsin maalille. Useista kulmapotkuista ja paineesta huolimatta Jipsin puolustus selvisi mallikkaasti. Vaarallisin Blackbirdin tilanne syntyi, kun rastaiden hyökkääjä murtautui Jipsin oikealta laidalta läpi. Jipsin onneksi hyvän laukauksen kuudentoista rajalta torjui upeasti Teemu "GAME-SAVER" Holopainen. Jipsi onnistui myös saamaan maalipaikkoja. Keskialueen prässin toimiessa pallo pelattiin Jipsin laitahyökkääjille 1vs1 tilanteisiin laitapuolustajia vastaan. Näistä tilanteista ei kuitenkaan saatu maalia. Paras maalipaikka tuli brassipelaaja Gustavo "Kusti" Tedescolle, joka pääsi laukomaan boxin sisällä yksin maalivahtia vastaan Mikko "johtaja" Huhtiniemen keskityksestä.

Toisella puoliajalla Jipsi sai Blackbirdin keskikentän paremmin kuriin, kun Antti "luistin" Tolvanen siirrettiin keskialueelle. Heti puoliajan alussa rastailla oli hyvä maalipaikka, kun birdin Petrescu pääsi laukomaan takaviistoon tulleesta syötöstä boxin reunalta, mutta laukaus meni reilusti yli maalin. Rastaat nosti puolustuslinjan todella ylös, jolloin puolustuksen taakse jäi paljon tilaa. Noin 70. minuutilla pikakiituri Kusti käytti tämän tilan hyväkseen. Gustavo ehti ensimmäisenä pystysyöttöön ja viimeisteli komean maalin etualakulmaan vastustajan häirinnästä huolimatta. Kustilla oli myöhemmin myös paikka iskeä toinen maali. Boxin sisältä lähteneen laukauksen torjui kuitenkin rastaiden maalivahti paraatitorjunnalla. Noin 85. peliminuutilla birdi onnistui tasoittamaan. Pitkä rajaheitto jatkettiin Jipsin maalille, jossa Jipsin puolustus voitti pääpallon. Pallo lensi kuitenkin rastaiden hyökkääjälle, joka sijoitti pallon kliinisesti takanurkkaan. Enempää maaleja ei nähty, ja peli päättyi tasan.

Avaus: Teemu Holopainen; Riku Lamberg, Joonas Heino, Erkka Pönni (c), Kasper Mäkelä (46 min); Antti Kähärä, Newzad Moradi (46 min), Mikko Huhtiniemi, Antti Tolvanen; Lauri Ikonen (75 min), Gustavo Tedesco

Vaihdossa: Simo Kinnunen (46 min), Tommi Taavila (46 min), Jaakko Ahokas (75 min), Jori Lagerblom, Timo Eirola