JPS - Villiketut 1-1 (0-1): Pipon jäähyväiset

JPS pelasi eilen paahteisesta kelistä huolimatta tasokkaan ottelun Villikettuja vastaan. Ottelu päättyi lopulta tasan 1-1, vaikka molemmilla joukkueilla oli runsaasti paikkoja ottaa voitto itselleen. Ottelu oli Jipsin tämän kauden pelaaja-valmentajan Aapo "Pippo" Aution viimeinen matsi punanutuissa. Pippo valmistui viime keväänä liikunnanopettajaksi, ja hän muuttaakin nyt töiden perässä Vaasan seudulle. Pippo ehti pelata Jipsin väreissä huikeat kolme kautta pelaten niin hyökkääjänä kuin myös välillä puolustajana. Hänet muistetaan erityisesti hyvästä asenteesta, hienoista maaleista ja sitäkin hienommista tuuletuksista Jipsin väreissä.

Ottelun ensimmäisen puoliajan kulku oli käytännössä se, että Villiketut pitivät palloa, ja JPS keskittyi nopeisiin vastahyökkäyksiin. Nuoret "kettupojat" prässäsivät terävästi ja hyvällä asenteella, mikä vaikeutti Jipsin lyhytsyöttöpeliä erityisesti keskialueella. Vaikka Jipsin punaisilla pelaajilla oli selvästi fyysinen kokoetu, kaksinkamppailuita ei silti voitettu tarpeeksi hyvin. Jipsin pelinrakentelu takkuili Villikettujen prässin alla, eikä syöttösuuntia oikein löytynyt. Jipsin peliä ei auttanut myöskään se, että 21. peliminuutilla Jipsin toinen pelaaja-valmentaja ja mainion alkukauden pelannut Tom "Ryan Giggs" Korolainen jouduttiin vaihtamaan polvivamman vuoksi kentältä pois.

Villiketut eivät pallonhallinnastaan huolimatta päässeet todella vaarallisiin maalipaikkoihin. Ne tilanteet, joista kettupojat pääsivät laukomaan, Jipsin maalilla pelannut Teemu "C'mon Templ" Holopainen hoiti varmalla otteella. Jipsi onnistui luomaan jopa vaarallisemmat paikat vastahyökkäyksistä. Ensin Pippo pelasi pitkän syötön vasemmalle laidalle, josta Juho "Junniiiiitz" Mäkiniemi pääsi läpiajoon, mutta laukaus meni maalin yli. Hetkeä myöhemmin Jipsin prässi tuotti tulosta keskialueella, josta pallo pelattiin Lauri "titaani" Ikoselle, jonka laukaus boxin sisältä meni myös yli maalin. Lisäksi Jipsin uusi kasvo Antti "Kähis" Kähärä kynäili oikealta laidalta kolmen kettupuolustajan läpi, mutta vasurin laukaus meni metrin ohi maalista. Ensimmäisen puoliskon lisäajalla Villiketut saivat vaparin noin 20 metristä. Pallo osui vaparista tolppaan, josta se kimposi suoraan kettupaitojen Aram Hasanzadalle, joka siirsi pallon maaliin. Näin ollen tauolle mentiin Villikettujen johdossa.

Toisella puoliajalla Villiketut pitivät jälleen enemmän palloa, mutta myös JPS alkoi saamaan peliä hallintaansa vähitellen enemmän ja enemmän. Supervaarallisiin maalipaikkoihin ei aluksi päässyt kumpikaan joukkue. Jipsin muutamat kaukolaukaukset eivät tuottaneet tulosta. Noin 70 minuutilla Jipsi vaihtoi kentälle kokeneen Kasper "päätyviiva kohti" Mäkelän. Mäkelä otti ohjat käsiinsä ja Jipsin hyökkäykset alkoivat kulkea Kassun kautta vasemmalta laidalta. Kun 75 minuuttia oli pelattu, nähtiin Jipsin tasoitusmaali. Toppari Joonas "Jones" Heino laittoi pitkän avauksen keskikentältä vasemmalle laidalle Kassulle. Kassu haastoi hienosti sisään syöttäen pallon takatolpalle Junniiiiitz Mäkiniemelle, joka ohjasi pallon varmasti maaliin. Hetkeä myöhemmin vastaavanlaisesta tilanteesta Kassu meinasi tehdä itse maalin, mutta oikean jalan laukaus osui ylärimaan. Ottelun loppujaksolla Jipsi sai luotua hyvin painetta Villikettujen maalille, mutta toista maalia ei saatu tehtyä. Myös kettupaidoilla oli paikkansa. Pelin lopussa Villiketut pääsivät vaaralliseen 3 vs 3 vastahyökkäykseen, jonka selvitti lopulta Temppeli Holopainen loistavalla GAME SAVER torjunnalla. Lisämaaleja ei nähty ja peli päättyi tasan.

Avaus:  Teemu Holopainen; Tom Korolainen (v. 21 min), Joonas Heino, Aapo Autio (C), Tommi Taavila; Juho Mäkiniemi, Jaakko Ahokas, Eemeli Jokinen, Simo Kinnunen; Lauri Ikonen; Antti Kähärä (v. 71 min).

Vaihdossa: Juho Autio (v. 21 min) , Kasper Mäkelä (v. 71 min).