JPS - Warkaus JK 4-3 (2-1): Kevätkierros päättyi voittoon

JPS löi perjantai-iltana noin kymmenpäisen yleisön edessä kolmoseen täksi kaudeksi nousseen Warkaus JK:n 4-3. Ensimmäinen puoliaika alkoi Jipsin kannalta mainiosti. Ensin Tom "Velho" Korolainen pamautti pallon uskomattomalla kierteellä 30 metristä maaliin. Tämän jälkeen Jaakko "Dolph" Ahokasta rikottiin boxin sisällä, ja "Dolph" ampui itse pallon varmasti maaliin. Warkaus JK pääsi kuitenkin kaventamaan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Jipsin maalilla pelannut Jori "Horhe" Lagerblom menetti pallon alimmaisena WJK:n hyökkääjälle.

Toinen puoliaika oli varsinaista hurlumhei-palloa. Molemmat joukkueet pääsivät lukuisiin maalintekotilanteisiin osittain taidokkaiden hyökkäysten ja osittain puolustuksen kurinalaisuuden puutteen vuoksi. Noin tunni pelin jälkeen JPS pääsi vapauttavalta tuntuvaan 4-1 johtoon. Ensin Lauri "Diego" Ikonen viimeisteli puolittaisesta läpiajosta vasempaan taka-alanurkkaan ja heti perään Mikko "Hude" Huhtiniemi pääsi sijoittamaan toiselta puolelta identtisen osuman oikeaan taka-alanurkkaan. Ottelun näyttäessä ratkenneelta Warkaus JK:n Sekun Ikudenhimbu viimeisteli pari osumaa terävillä suorituksillaan tehden ottelun viimeisestä kymmenestä minuutista kutkuttavan jännittäviä. JPS selvisi kuitenkin säikähdyksellä ja tärkeät kolme pistettä jäivät Viitaniemeen.

Ottelussa hyviä asioita punanuttujen kannalta olivat neljä viimeisteltyä  osumaa ja viisi laadukasta vaihtopelaajaa. Näiden joukossa oli muun muassa ensimmäisen JPS-esiintymisensä tehnyt Antti "Debyytti" Kähärä. Negatiivista oli ehdottomasti luokaton joukkuepuolustus.

Mainitsemisen arvoinen erikoisuus ottelussa oli tähän asti kauden suurin desibelikeskiarvo. Kovaa ääntä pitivät erityisesti moniäänisessä a cappella -kuorossa esiintyneet Warkaus JK:n kenttäpelaajat, vaihtopelaajat sekä valmentajat. Näytöksessä kuultiin enemmän tai vähemmän mielikuvituksellisia huutoja, joiden keskeisin teema oli JPS:n toimituksen tulkinnan mukaan tuomarin syrjivä kohtelu vierailijoita kohtaan. Kovimmat kultakurkut korostivat sanomaansa lukuisilla suomalaiseen jalkapallokulttuuriin kuuluvilla voimasanoilla. Huutojen tunnemaisema liikkui jossakin vihan, epätoivon ja olemisen tuskan välimaastossa. Ottelun erotuomari muisti esityksestä erityisesti Warkaus JK:n valmentajaa siirtämällä hänet katsomon puolelle huutelemaan. Joku keltainen kortti taisi myös suun soitosta vierailijoiden pelaajalle nousta.

JPS toivottaa Warkautelaisille rauhallista kesätaukoa ja nautinnollista syyskierrosta. Pieni rauhoittuminen kovan kevätkierroksen jälkeen lienee paikallaan.

Ai niin, positiivista ottelussa oli myös se, että tuomarikolmikko selvisi ilman merkittäviä virheitä.

Avaus: Jori Lagerblom; Arska Ylönen, Joonas Heino, Erkka Pönni (20 min), Tommi Taavila; Mikko Huhtiniemi (75 min), Jaakko Ahokas, Tom Korolainen, Simo Kinnunen (62 min); Juho Mäkiniemi (94 min), Lauri Ikonen (71 min).

Vaihto: Mika Halonen (20 min), Newzad Moradi (75 min), Antti Kähärä (62 min), Timo Eirola (94 min), Teemu Holopainen (71 min).