JoPS - JPS 1-2 (0-2): Joensuusta jälleen voitto

Eilen lauantaina JPS kävi hakemassa jo kauden toisen voittonsa Joensuusta, kun perinteikäs Joensuun palloseura kaatui luvuin 1-2. Lähtökohdat otteluun olivat haastavat, koska JPS pelasi ottelun ilman vaihtomiehiä. Tasokas ja hyvällä asenteella ollut JPS nippu oli onneksi kuitenkin askeleen tasokkaampi kuin vastustajaansa.

Peli lähti käyntiin Jipsin hallinnassa ja pelin painopiste olikin Jopsin päädyssä. Ensimmäinen maali nähtiin, kun Erkka "tikissä" Pönni heitti pitkän rajaheiton, ja pallo jäi pyörimään Jopsin boxin sisään. Jipsin pelaajat eivät saaneet palloa heti sisään, mutta lopulta pallo pomppasi Jipsin paidassa debyyttiään pelanneelle Lauri "kolossi" Ikoselle, joka laukoi pallon varmasti maaliin.

Ensimmäinen puoliaika jatkui Jipsin kontrollissa. Ajoittain Jopsin pelaajat liikuttelivat palloa hyvin maata pitkin toisilleen, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin he eivät päässeet. Puoliajan puolivälin jälkeen JPS sai sivuvapaapotkun noin 35 metristä. Pallon taakse asettui Tom "van Gaal"  Korolainen, joka keskitti pallon kohti takatolppaa. Ensimmäisenä palloon tuli kapteeni Pönni, joka ampui pallon hienosti suoraan ilmasta maaliin. Puoliajalle siirryttiin siis 0-2 vierasjohdossa.

Toisen puoliajan alussa "Diego" Ikonen kokeili sisäkierteistä sijoitusta takakulmaan kuudentoista takaa, mutta laukaus meni vain hieman yli maalin. Tämän jälkeen peli siirtyi vähitellen Jopsin hallintaan. JPS pelaajat olivat juosseet itsensä puhki varsinkin keskialueella, kun taas Jopsin pelaajat paransivat koko ajan omaa peliään. Ensimmäiset 3-4 hyökkäystä JPS puolustus onnistui vielä hoitamaan, mutta Jops iski maalin noin 60 minuutin kohdalla. Kulmapotkussa tapahtui merkkausvirhe ja Jopsin pelaaja pääsi puskemaan pallon maaliin. Tämän jälkeen Jops jatkoi painetta, mutta Jipsin selkäranka ei katkennut. Joukkue osoitti upeaa taisteluhenkeä vähistä voimista huolimatta, eikä Jops päässyt iskemään toista kaappia. Myös Jipsillä oli omat maalipaikkansa vastahyökkäyksistä. Juho "Junnitz" Mäkiniemi pääsi yksin läpi oikealta laidalta, mutta Jopsin maalivahti onnistui torjumaan laukauksen. Lisäksi Simo "Litmasen polvi" Kinnunen laukoi jäätävän bomberin noin 25 metristä, mutta pallo osui ylärimaan.

JPS miehistö taisteli hyvin ilman vaihtomiehiä. Lisäjännitystä peliin toi ottelun päätuomari, joka vihelsi toisella puoliajalla käsittämättömästi lähes jokaisesta pääpallo kaksinkamppailusta vaparin jommalle kummalle joukkueelle.

Avaus: Teemu Holopainen; Arska Ylönen, Joonas Heino, Erkka Pönni (c), Tom Korolainen; Newzad Moradi, Juho Huttunen, Aapo Autio, Simo Kinnunen; Lauri Ikonen, Juho Mäkiniemi