JPS - Huima 2-1 (1-0): Paluu voittokantaan

JPS kohtasi keskiviikkoiltana ennen juhannuksen viettoon siirtymistä Äänekosken Huiman. Ennen kyseistä ottelua punanutut olivat hävinneet kahdelle paikallisvastustajalle, ensin FCV:lle ja sitten BET:lle. Nyt mielessä ei ollut muuta kuin paluu voittokantaan. Jalkeilla oli sopivan laaja kokoonpano, sillä vaihtopenkille riitti 6 pelaajaa. Jalatkin olivat virkeinä, sillä JPS ei ollut väsyttänyt itseään turhalla treenaamisella, vaan oli sen sijaan keskittynyt ottamaan oppia television välityksellä Brasilian suunnilta.

Vaikka illan vastustaja Huima oli hävinnyt kaikki kauden pelinsä tähän mennessä, tiedettiin, että äänekoskelaiset ovat aina olleet paha vastustaja JPS:lle. Vaikeaksi osoittautui lopulta myös tämä kamppailu. Jipsi aloitti ottelun vahvasti ja meni johtoon jo ensimmäisen 10 minuutin aikana, kun Juho ”Rabona” Huttunen nosti mahtavan syötön puolustuslinjan taakse ja Aapo ”koutsaan että saan valita oman pelipaikkani” Autio jatkoi pallon verkon perukoille vastaan tulleen maalivahdin yli. Ensimmäinen puoliaika jatkui täysin JPS-hallinnassa ja Huiman paikat rajoittuivat muutamaan erikoistilanteeseen ja kaukolaukaukseen. Punapaidatkaan eivät saaneet lisämaaleja kuitenkaan aikaiseksi, sen verran heikkoja ratkaisuja hyökkäyspäässä jälleen nähtiin. Myös Huiman maalivahti otti muutaman tyylikkään torjunnan, sillä maalipaikkoja siunaantui niin Autiolle, Haloselle kuin Mäkiniemellekin. Lähimmäksi maalia pääsi kuitenkin Gökhan ”viimeinen peli Jipsissä” Ates, joka oli tullut vaihdosta sisään takareittään loukanneen Tuomas Isterin tilalle. Pirlomainen pommitus 30 metristä jysähti ylärimaan. Ensimmäinen puoliaika siis 1-0.

Toinen puoliaika alkoi synkästi. Keskialueen pallonmenetys, josta Huima käänsi nopeasti pallon oikeaan laitaan, joka oli tyhjä JPS:n nousseen laitapakin vuoksi. Ensimmäisen vedon maalivahti ”Temppeli” Holopainen torjui, mutta kakkospallosta Huiman Eetu Korhonen niittasi kuulan maalin kattoon, 1-1. Pelin kuva ei tästä muuttunut, JPS vyörytti hyökkäyksiä, kun Huima tyytyi heittämään pitkää palloa. Nuo pallot kuitenkin voitti 100 % varmuudella topparipari Joonas ”Jones” Heino ja Erkka ”Erka” Pönni. Viimeistely tuotti tuskaa ja 1-1 tilanteessa edettiin 70. minuutille asti. Onneksi tällä kertaa sitten osuttiin erikoistilanteesta. Halonen antoi kulman ja yksi kentän lyhimmistä miehistä Tom ”ei salaattia pelipäivänä” Korolainen puski pallon verkkoon. Loppupelin ajan JPS tyytyi pitämään palloa, eikä Huimalla ollut enää voimia kovin vahvaan prässiin. Lopputuloksena siis 2-1 voitto. Kuten usein aiemminkin, Huima oli jälleen erittäin sitkeä vastustaja, etenkin kun JPS teki pelistä itselleen vaikean heikolla viimeistelyllä. Paljon hyvääkin pelissä oli, kuten taidokas hyökkäysten rakentelu ja keskikentän pallonhallinta, joiden kanssa aiemmissa peleissä on ollut hieman ongelmia. Pääasia oli, että tärkein asia eli paluu voittojen tielle saavutettiin.

Hyvää juhannusta ja kivoja hetkiä MM-kisojen parissa!!

Avauskokoonpano: Teemu Holopainen; Olli Vainio, Erkka Pönni (C), Joonas Heino, Tom Korolainen; Mika Halonen, Santeri Paajanen, Juho Huttunen (66 min.), Juho Mäkiniemi (82 min.); Aapo Autio, Tuomas Isteri (13 min.)

Vaihdossa: Jori Lagerblom, Gökhan Ates (13 min.), Antti Tolvanen (66 min.), Moradi Newzad (82 min.), Simo Kinnunen, Tommi Taavila