JPS - FCV 1-2 (0-0): Niukka tappio sarjan ennakkosuosikkia vastaan

JPS kohtasi Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen viidennen kierroksen ottelussa perjantai-iltana paikallisvastustaja FC Vaajakosken. Lähtökohdat otteluun olivat kotijoukkueen näkökulmasta hyvät, olihan takana kaksi tyylikästä voittoa. Ja vaikka ottelusta puuttuivat muun muassa loistavasti kauden aloittaneet Juho ”Rabona” Huttunen ja Jaakko ”Kalareissu” Ahokas, jalkeilla oli mainio kokoonpano jopa kolmella vaihtomiehellä höystettynä. Vielä, kun kesäinen sadekuuro kasteli Viitaniemen samettisen ruohomaton niin kaikki alkoi olla valmista jalkapalloilulle parhaimmillaan.

Tiedossa oli myös se, että vastustaja on kovin mahdollinen. FCV on sarjan parhaiten harjoitteleva joukkue, joka oli ottanut selvät voitot kaikista kauden aiemmista otteluistaan. JPS tarttui kuitenkin tähän haasteeseen positiivisin mielin. Ottelun alku olikin JPS:n hallintaa. Keskialueella saatiin hyviä syötönkatkoja, joista käännettiin nopeita hyökkäyksiä. Aivan parhaimmille paikoille ei kuitenkaan päästy. FCV joutui myös rikkomaan paljon ja Tom ”Lionel” Korolaisen vapaapotkut olivat vaarallisia niin suorina laukauksina kuin keskityksinä. JPS:n näkökulmasta katsottuna myös yksi rangaistuspotku jäi erotuomarilta viheltämättä. Puoliajan edetessä FCV:kin sai syöttöpeliään toimimaan, mutta vaarallisille paikoille hekään eivät päässet. Jo 5 maalia tällä kaudella iskeneen Tomi Karlstedtin johtama pelätty FCV:n hyökkäysosasto pysyi täysin Jipsin puolustuksen näpeissä. Ensimmäinen puoliaika vaikutti kahden hyvin organisoidun joukkueen kamppailulta, jossa molemmilla oli omat hyvät hetkensä. Tauolle lukemista 0-0.

Toisen puoliajan alussa punanutut saivat kylmää vettä niskaansa, kun pallo jäi pomppimaan maalin edustalle keskityksen jälkeen ja FCV:n Settyslas Loutelamio iski sen volleysta verkkoon. Ikävin sivumaku maalista jäi siksi, että JPS-leirissä se tulkittiin selväksi paitsioksi. Laukauksen lähtiessä nimittäin paitsioasemassa oleva FCV-peluri seisoi suoraan maalivahti Teemu "Temppeli" Holopaisen näkölinjalla väistäen palloa viime tingassa. Temppeli kommentoikin tilannetta: "No varmasti olisin torjunut, mutta luulin, että se jätkä koskee vielä palloon". Erotuomarit kuitenkin tulkitsivat tilanteen toisin, 0-1 FCV:lle. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen sillä 60. peliminuutilla JPS katkaisi FCV:n pallottelun vasemmalla laidalla, pelasi nopeasti keskelle noin 20 metriin, josta Aapo ”Filippo Inzaghi” Autio tykitti, luonnollisesti yläkulmaan. Jopa katsomon lehtereillä istunut AIK:n maalitykki Eero Markkanen haukkoi henkeään. Tilanteeksi 1-1. Valitettavasti toisella puoliajalla rupesi pikku hiljaa kuitenkin näkymään FCV:n ahkera treenikausi ja harjoiteltu pelisysteemi. JPS:n pelinrakentelu takkuili yhä pahemmin pelin edetessä ja FCV sai tilaa nopeille hyökkäyspään pelaajilleen. Pahin tapahtui noin 10 min ennen ottelun päätöstä, kun jipsiläisten hieman nukahtaessa FCV pelasi keskialueen vapaapotkusta pallon nopeasti boksiin, jossa pomppiva pallo päätyi Toni Pöyhösen jalkoihin. Kun laukaus vielä otti kimmokkeen puolustajan jalasta, oli Temppeli jälleen voimaton. Tämän jälkeen JPS sai vielä yhden paikan, kun Antti Tolvasen loistava läpisyöttö löysi Juho Mäkiniemen, mutta tällä kertaa maalivahdin harhauttaminen johti pieneen kulmaan ja laukaukseen sivuverkkoon. Parempaan loppukiriin väsyneet JPS-miehet eivät enää pystyneet.

Näin ollen lopputulemana oli 1-2 kotitappio edelleen sarjassa puhtaalla pelillä jatkavalle FCV:lle. JPS:n esitys oli kuitenkin ansiokas ja runsaslukuiselle yleisölle tarjottiin ehdottomasti tasokas Kolmosen kamppailu perjantai-illan viihteeksi. FCV oli toki ehdottoman tasapainoinen ja hyvin organisoitu joukkue, mutta myös tuuri oli tällä kertaa heidän puolellaan, ainakin maalien syntymisen suhteen. Toisaalta huippujoukkue on tuurinsa ansainnut, ja totuus on, että ottelun loppupuolella FCV päihitti vastustajansa mitä tulee fyysiseen kuntoon.

JPS voi kuitenkin olla tyytyväinen tekemiseensä niin tässä ottelussa kuin kauden alussa ylipäänsä. Tuloksina viidestä pelistä siis kolme voittoa ja kaksi maalin tappiota. Pelit jatkuvat jo ensi keskiviikkona 11.6. ”vieraspelillä” Blue Eyes Teamia vastaan. Heittomerkeissä siksi, että BET pelaa kotiottelunsa samalla kentällä kuin JPS eli Viitaniemessä. Kaikki siis jälleen katsomoon!

Kokoonpano FCV-ottelussa: Teemu Holopainen; Alejandro Ylönen (46 min), Erkka Pönni (c), Joonas Heino, Olli Vainio; Tom Korolainen (87 min), Santeri Paajanen, Aapo Autio, Mika Halonen, Juho Mäkiniemi; Tuomas Isteri (68 min)

Vaihdosta: Gökhan Ates (68 min), Antti Tolvanen (46 min), Simo Kinnunen (87 min)