Villiketut - JPS 0-2 (0-0) : Miehet vastaan pojat

Lähtökohdat peliin olivat Jipsille vähintäänkin haasteelliset. Päävalmentaja Aapo "Pippo" Autio ja apuvalmentaja Tom "Giggs" Korolainen tiedettiin olevan sivussa työkiireiden takia. Noin viikko ennen sarjakauden avausta Justus "härkä" Peitola loukkasi polvensa joutuen pitkälle lepolomalle, ja jo hieman aikaisemmin Elias "sonni" Huhtinen loukkasi nilkkansa. Lisäksi useampi JPS peluri joutui jäämään pois flunssan takia. Kaikesta huolimatta JPS sai kentälle vahvan avauskokoonpanon. Vetovastuussa ollut Jaakko "Dolph" Ahokas painotti pukukopissa asetelmaa "miehet vs pojat". Kovalla ja järkevällä pelillä vikkelät ja juoksuvoimaiset nuoret pojat dominoidaan pois pelistä.

 

Pelin alussa Villiketut ottivat pallonhallinnan itselleen, ja JPS keskittyi puolustamaan ja teräviin vastaiskuihin. Jipsin hyökkäusduo Ahokas ja Juho "Junnitz" Mäkiniemi suojasi hyvin palloa, ja JPS pääsikin puolittaisiin tilanteisiin. Noin 30 min kohdalla uusin JPS kasvo Juho "liian iso pelipaita" Huttunen haastoi terävästi laidallaan ohittaen puolustajan, mutta laukaus ja ripari eivät menneet sisään. Huttunen näytti pirteitä otteita ensimmäisessä JPS pelissään. Villiketut saivat puolittaisen tilanteen hieman myöhemmin, mutta laukauksen torjui helposti koko pelin varmasti pelannut Teemu "Templ of Doom" Holopainen. Puoliajan puolivälin jälkeen Jipsi sai myös ajottain pallonhallinnan itselleen, mutta Jipsin pääpaino oli kuitenkin nopeissa hyökkäyksissä. Ensimmäisen puoliajan lopussa Villiketut saivat pallon Jipsin maaliin, mutta tilanne oli selvä paitsio, jonka myös tuomaristo hyvin huomasi.

 

Toisella puoliajalla pelin painopiste siirtyi vähitellen enemmän ja enemmän kohti Villikettujen maalia. Lisäksi myös Villiketut pyrkivät pelaamaan palloa nopeammin ylös pitkillä syötöillä. Noin 55 min kohdalla nähtiin hieno JPS maali. Keskikentän dieselmoottori Simo "Xavi" Ihalainen antoi upean läpisyötön, johon Mäkiniemi juoksi hienolla liikkeellä. Tämän jälkeen nähtiin komea maalivahdin ohitus ja kliininen viimeistely tyhjiin. Hieman myöhemmin Villiketut pääsivät ylivoimavastahyökkäykseen, mutta Jipsin puolustus selvisi tilanteesta Erkka "el capitano" Pönnin johdolla. JPS suoritti jo ennaltasovitut vaihdot noin 70 min kohdalla, kun allergiaoireista koko viikon kärsinyt Huttunen ja viikon flunssassa ollut JPS toppari Joonas "Jones" Heino vaihtuivat viime kauden manageri Antti "nopeempi kuin Leppilampi" Tolvaseen ja Timo "rautakansleri" Eirolaan. Tolvanen otti heti pelin haltuunsa ja näytti nuorille kettupelaajille oppitunnin pelaamisesta. Ensiksi hieno haasto boksin sisällä, jonka vuoksi Villikettujen puolustaja joutui rikkomaan ja kaatamaan "Tollon". Päätuomari Komppa ei kuitenkaan viheltänyt rangaistuspotkua. Peli ratkesi noin 80 minuutilla, kun Tollo ajoi vasemmalta sisään ja ampui jäätävän bomberin etualakulmaan noin 20 metristä. Koko pelin hämmentävin tilanne tapahtui pelin lopussa. Villiketut hyökkäsivät hienolla kuviolla, jonka seurauksena pallo jäi pyörimään JPS boksin sisään. Villikettujen laukaus kimposi joko tolpasta tai takaraudasta takaisin, mutta ainakaan kentän laidalta tilanteen totuutta ei pystynyt varmasti näkemään. Edes maalivahti "Temppeli" ei nähnyt kumpaan pallo osui. Hetken mietittyään tuomaristo päätti, että pallo ei käynyt maalissa. Totuus jäänee arvoitukseksi. Pelin viimeisillä hetkillä Ahokas pääsi vielä laukaisemaan kuudentoista rajalta, mutta laukaus meni ohi maalin.

 

Jipsin peli ei ollut huonoa, mutta parannettavaa jäi silti paljon. Kun seuraavan kuukauden aikana JPS:n valmentakaksikko hioo palapelin palaset kohdalleen, on Jipsi valmis haastamaan kenet tahansa!

 

Kokoonpano: Teemu Holopainen; Arska Ylönen, Joonas Heino (v. 70 min), Erkka Pönni (c), Tommi Taavila; Juho Huttunen (v. 68 min), Santeri Paajanen, Simo Ihalainen, Mika Halonen; Jaakko Ahokas; Juho Mäkiniemi.

Vaihdosta: Antti Tolvanen (v. 68 min), Timo Eirola (v. 70 min), Jori Lagerblom.

 

 


Näytä lisää uutisia