JPS pronssille Mini World cupissa!

Järjestyksessään 28:s Mini World cup Bollnäsissa päättyi Jipsin Tivolin pronssijuhliin. Jääpalloilevan maailman arvostetuin tämän ikäluokan (tänä vuonna -98) seurajoukkueturnaus oli hieno osoitus jyväskyläläisestä (suomalaisesta) juniorityöstä jääpallossa. Ruotsalaiset jätettiin tylysti sijoille 5-16. Venäläiset suurseurat veivät ykkös-, kakkos- ja nelossijat. Mukana cupissa oli 3 joukkuetta venäjältä ja norjasta, 2 jengiä suomesta (JPS ja Pasa), sekä 8 seuraa ruotsista.

JPS:n joukkueessa pelasivat:

Maalivahdit: Karri ja Elmo

Puolustajat/sivutuet: Ilari, Verneri, Jasu, Juuso, Eevert, Jussi, Tino

Keskikenttä: Saku, Riku, Tatu, Niilo, Miiro, Roope, Fredrik

Hyökkääjä: Patrik

Taustajoukot: Jojo Eino Leisimo, huolto Mika Ässämäki, ruokahuolto Juha Yli-Houhala, kuljetus Jari Hämäläinen, valmennus Mika Hyppönen ja GM Jesse Svärd

Ottelut

Harjoitusottelu JPS - Pasa 5 - 4

Hienossa Relita hallissa Uppsalassa pelattiin tasainen kamppailu. Peli-aika jakautui tasaisesti kaikkien pelaajien kesken. Ensimmäiseksi ison kentän tapahtumaksi tunnusomaisesti peli oli ajoittain sekavaa, mutta kuitenkin suht hyvän näköistä. Pelaajia vaihdeltiin eri pelipaikoille, parhaan rosterin löytämiseksi.

Mini World cup ottelut:

JPS - Staebak (Oslo) 5-1

Keskellä yötä (alkoi klo: 01:15) pelatussa ottelussa JPS oli jokaisella osa-alueella norjalaisia edellä. JPS pelasi joukkueena vahvan ottelun. Ilarin laadukas liberopeli, keskikentän luisteluvoima (varsinkin Riku) pohjusti selvän voiton Jipsille.

JPS - Åby/Tjureda IF 8 -0

Numerot kertovat kaiken. Åbyn tähtipelaaja Petersson nollattiin. Patrik johti neljällä maalillaan ilotulitusta. Ilari ja Riku syöttivät kolme maalia mieheen.

JPS - Sirius Uppsala 2 -2

Molemmat joukkueet olivat varmistaneet jatkopaikan ennen lohkon päätöskamppailua. Jipsille riitti tasapeli "helpomman" puolivälierävastustajan saamiseksi. Isokokoinen Sirius pelasi hyvin epätyyppilliseen ruotsalaistapaan pelkkää pitkää palloa, maajoukkuemaalivahti Anderssonin lingottua palloa toistuvasti JPS:n kaarelle.  Ei toiminut ei. Tasapelillä tivolin pojat lohkoykkösiksi. Tatu ja Saku raatoivat.

Puolivälierä JPS - Vetlanda BK 5 - 3

JPS sai henkisen yliotteen jo ennen pelin alkua. Vetlandan pojista näki että pelottaa. Borlängen turnauksessa Jipsi oli voittanut suursuosikki Vetlandan alkulohkossa  ja lopulta finaalissa selkeähkösti muutama vuosi sitten. Kolmen maajoukkuepelaajan Vetlandaa numerot mairittelevat. Jipsillä oli lukuisia maalipaikkoja tuhlattavaksi asti.

Välierä JPS - SDS Coal Kemerovo 1 - 5

Siperialaisen hiilikaivosfirman sponsoroima jääpallojoukkue oli laadultaan tasaisempi ja varmaan myös parempi. Huilausaikaa edellisestä ottelusta pojilla vain 1,5 h, kun taas siperian karhut saivat palautua 5 tuntia. Ottelussa nähtiin myös jääpallossa hyvin harvinainen tappelu (paini). Tappelut eivät kuulu lajiin, mutta ainoa voitto Jipsille tässä ottelussa kirjattiin kun MV Elmo selätti siperialaishyökkääjän ajassa 4 sekuntia. Molemmille riitapukareille suora punainen kortti (venäläishyökkäjä löi törkeästi Elmoa sormille torjunnan jälkeen). Ottelun toinen erä meni pelailuksi ja vähemmän peliaikaa saaneet jipsiläiset saivat arvokkaita peliminuutteja kovassa seurassa. Riku, Tatu, Ilari, Saku ja Patrik huilasivat toisen erän ja säästivät voimia pronssiotteluun. Ottelussa venäläisten maaleista 3 oli hirmulyöntejä aivan ylänurkkiin.

Pronssi-ottelu JPS - Kuzbass 1 - 1, rl 2-0

Kahden väsyneen joukkueen voimain koetus. Kuzbass johti pitkään 1-0. MV Karri piti Jipsin pelissä kahdella aivan käsittämättömällä torjunnalla. Patrik iski kauniin maalin vastustamattomasti 1-1. 5 min jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten siirryttiin rankkarikisaan.

Riku: varma maali vas kulmaan

Karri: hieno venytys ja käsitorjunta vasemmasta nurkasta

Ilari: varma maali vas kulmaan

Karri: upea jalkatorjunta vas kulmasta

Pronssiottelun sankari oli tietenkin Karri.

JPS:llä on laadukas joukkue, mutta koviin kansainvälisiin peleihin ei senkään materiaali riitä. varsinkin kun viime kauden mestarijoukkueen pelaajat Arvi ja Samu eivät osallistuneet turnaukseen (kyse on kovan luokan pelimiehistä). Kiitos vierastyöläisille isosta avusta.

JPS:n runkopelaajat olivat aivan turnauksen huippuyksilöiden tasolla.

Verneri pelasi pakkia, sivutukea ja hyökkäävää keskikenttää. Monikäyttöinen pelaaja.

Ilari johti puolustusta maltilla, taidolla ja kovalla asenteella. Lisäksi upeita maalisyöttöjä ja pitkien ajoituksia, ilmapelin herra.

Patrik haastoi kaarella vahvasti ja karvasi hyvin. Tuloksena kassillinen maaleja. Vahva maalintekijä ja haastaja, hyvä tekemään itsensä pelattavaksi.

Saku pelasi turnauksen puolustava keskikenttänä liki täysillä peliminuuteilla. Vahva suoritus etenkin puolustus-suuntaan, oivaltavia syöttöjä, ei hukannut palloa kertaakaan turnauksessa.

Tatu pelasi hyökkäävää keskikenttää täydet peliminuutit, hyvä molempiin suuntiin, maaleja, maalisyöttöjä (Rikulle vauhtiin syötetty vaparimaali turnauksen hienoimpia), Bollnäsin suomalaistähdet ylistivät luistelutaitoa ja tasapainoa.

Riku= primus motor. Huikea luistelu ja fysiikka. Vaikeina hetkinä vastasi yksin pallon ylöstuonneista. Vauhti ja taito turnauksen eliittiä, eikä unohda ikinä puolustamista. Vastasi joukkueen kapteenina alkulämmittelyistä yms. ammattimaisesti.

Karri pelasi  turnauksen nousujohteisesti ja nousi lopulta pronssipelin sankariksi.

Hyökkäyskolmanneksella JPS:n vahvuus oli syöttäminen. Pelaajat jakoivat palloa oivaltavasti vapaille vauhtimiehille tai kuin paikka haastoon tuli, silloin haastettiin eikä meinattu haastaa.  

-99 pojille ja Miirolle turnaus toivottavasti toimi motivaation ja harjoittelun lisääjänä. Opintomatka isompiin ympyröihin on siis tehty ja keväällä ratkeaa onko JPS jälleen mukana Mini World Cupissa.

Pasa joutui turnauksen kovimpaan alkulohkoon, voitto Hammarbystä ei riittänyt jatkoon. Tasainen peli Villaa vastaan kääntyi ruotsalaisille.

Bollnäsissa oli vielä keskiviikkona +19 astetta lämmintä. Elitserienin avaus Bollnäs-Edsbyn pelattiin perjantaina, turnauksen upeiden avajaisten yhteydessä, hyvissä olosuhteissa, 3100:n maksaneen katsojan seuratessa myös molempien joukkueiden isojen faniryhmien kilvan laulantaa. GM vetäs pelissä 4 hodaria. HIENO ulkoilmaurheilu tapahtuma.

 


Näytä lisää uutisia