FC Villiketut - JPS 3-0

JPS hävisi keskiviikkona Villiketuille 3-0. Villiketut aloitti ottelun terävästi vielä JPS:n heräillessä ja loi painetta Jipsin päätyyn heti alusta lähtien. Myös avausmaali nähtiin, kun Jipsin maalivahti Veli-Matti Tranberg sai torjuttua Villikettujen kaukolaukauksen, mutta jatkopallosta kettujen hyökkääjä iski pallon sisään. Noin 20 minuutin pelin jälkeen JPS alkoi heräämään ja painetta saatiin luotua yhä enemmän Villikettujen päätyyn, vaikka pallonhallinta oli koko ottelun pääasiassa ketuilla. Molemmissa päädyissä nähtiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella hyviä tilanteita. Ehkä paras Jipsin paikka tuli Antti Neuvoselle, joka pääsi laukomaan rankkarialueelta pallon kohti maalia, mutta se pysähtyi Villikettujen puolustajan käteen. Tuomari tulkitsi käden olevan luonnollisessa asennossa, joten rankkaria ei vihelletty. Villiketut pääsivät puoliajan lopussa iskemään 2-0 maalin komealla kaukolaukauksella, jolle Tranberg ei mahtanut mitään.

Toinen puoliaika tarjosi myös viihdyttävää jalkapalloa ja useita maalintekotilanteita molemmissa päädyissä. Ottelun erikoisin tilanne nähtiin noin 60 minuutin kohdalla, kun koko ottelun pirteästi pelannut Neuvonen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä keskityspallon vain niukasti yli maalin. Tilanteessa Villikettujen maalivahti ”hieman” hankaloitti puskua hypäten nyrkit edellä suoraan kohti Neuvosta. Nyrkit osuivat voimakkaasti vastakkaiseen suuntaan hypänneen Neuvosen otsaan ja pudottivat hänet kentän pintaan. Tilanteesta teki erittäin vaarallisen se seikka, että Neuvosen keskittyminen oli pääasiassa pallossa, joten päähän kohdistunut isku tuli hyvin yllättäen. Jos ensimmäisen puoliajan rangaistusalueen tilanne oli tulkinnanvarainen, tämän tilanteen olisi pitänyt olla täysin selkeä rangaistuspotku. Tuomari olisi voinut käyttää tulkinnanvaraansa siinä, minkä värinen kortti tilanteesta nousee. Kuitenkin kaikkien hämmästykseksi tuomari antoi pelin jatkua maalipotkulla ikään kuin mitään rikettä ei olisi tapahtunutkaan. Pelin jälkeen tuomarilta kysyttiin mielipidettä tilanteesta, johon tämä totesi maalivahdin tulleen palloon hänen mielestään ihan asiallisesti. JPS:n verkkotoimitus olisi kiinnostunut kuulemaan, voiko maalivahti tulla tilanteeseen siten, että se ei ole enää asiallista. Kaikeksi onneksi tilanteesta vältyttiin ilman loukkaantumisia ja peli jatkui varsin rauhallisesti loppuun asti. Tuomari joutui jakamaan vain muutaman keltaisen kortin. JPS ei saanut enää Riku Lambergin puolittaista läpiajoa vaarallisempia tilanteita aikaiseksi. Toisessa päädyssä Villiketut rokottivat viimeisillä minuuteilla vielä vastahyökkäyksestä tyhjään maaliin loppulukemiksi 3-0.

Selkeän oloisista lukemista huolimatta JPS ei ollut täysin altavastaajana ottelussa, eikä tuomarikaan ollut tällä kertaa suosiollinen Jipsille. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että parempi joukkue vei tällä kertaa kolme pistettä. Suuri ilon aihe Jipsin pelissä oli Jaakko Ahokkaan ensiesiintyminen JPS:n väreissä tällä kaudella. Ahokas pelasi koko ottelun ja oli mukana rakentelemassa hyviä hyökkäyksiä, vaikka tällä kertaa ne eivät tuottaneetkaan tulosta.