JPS:n kausiennakko

Keski- ja Itä-Suomen kolmonen starttaa sunnuntaina 21.4. Vehkalampi 2:lla, kun JPS saa vastaansa Äänekosken Huiman. Jipsin valmistautumisesta kauteen Antti Tolvasen komennossa on jäänyt positiivinen tunne hyvän yhteishengen ansiosta. Antti on painottanut fyysistä valmistautumista mikä näkyy myös JPS:n teaservideosta:

http://www.youtube.com/watch?v=1crck7YKc08&feature=player_detailpage 

Suuri osa pelaajista on ollut epävarmana siitä, missä viettää kesänsä, mutta joukkue on kuitenkin muotoutunut pikku hiljaa. Vaikka harjoitusotteluita JPS on pelannut välillä varsin vähällä miehityksellä, rinki näyttää tässä vaiheessa melko hyvältä. Uusia pelaajia JPS:n joukkueessa ovat Juho Autio, Tommi Taavila, Arash Muridiyazd, Gökhan Ates, Miika Tiihonen, Mika Halonen ja Elias Huhtinen. Lisäksi pitkien loukkaantumisten jälkeen paluuta tekevät Mikko Huhtiniemi ja Veli-Matti Tranberg. Todennäköistä on myös Antti Tolvasen esiintyminen kentän puolellakin jossakin vaiheessa kautta.

Alla on JPS:n salapoliisitiimin muodostamat objektiiviset kuvaukset kaikista sarjan joukkueista ja ennusteet sijoituksista sekä Nordicbetin voittajavetokertoimet:

JPS

Kivenkova joukkue. Sija 1. NordicBetin kerroin 5,50.

Villiketut

JJK:n farmijoukkue, jossa pelaa JJK:n A-juonioreita sekä junioripeleihin yli-ikäisiä pelaajia. Saattaapa kentällä käydä pelituntumaa hakevia veikkausliigatason pelaajiakin. Nousi suoraan kahdessa kaudessa vitosdivarista kolmoseen. Taistelee varmasti kärkisijoista. Sijat 2-3. NordicBetin kerroin 2,15.

FC Blackbird

Blackbird sijoittui viime kaudella toiseksi ja joukkueen runko on pitkälti sama kuin viime kaudella. Erityisesti Blackbirdin keskikenttä on vahvaja liikkuva, minkä avulla he pyrkivät usein pitämään pallon omalla joukkueellaan. Sijat 2-4. NordicBetin kerroin 3,95.

SC KuFu-98

KuFu on vuodesta toiseen sijoittunut sarjan kärkikastiin viime vuosina. Perinteisesti he ovat viljelleet paljon pitkiä palloja kärkikaksikolle. Peli on ollut yksinkertaisuudesta huolimatta tehokasta. KuFun noidankattilassa Rauhalahdessa hyttyset pitävät huolen siitä, ettei vierasjoukkueen pelaajilla ole mukavat oltavat. Sijat 3-5. NordicBetin kerroin 6,00.

FC Vaajakoski

FCV pelasi vielä pari vuotta sitten kakkosdivarissa. Huhujen mukaan FCV pyrkii jälleen nostamaan tasoaan pykälää korkeammalle. Hyvä rinki heillä onkin kasassa ja lisäksi junioritoiminta on vahvaa. Tällä kaudella nousu voi kuitenkin tehdä tiukkaa. Sijat 4-6. NordicBetin kerroin 5,50.

SiPS

SiPS sijoittui viime kaudella sarjan kärkeen KuPS:n farmijoukkueena. Rahoituksen puutteen vuoksi tavoiteltu nousu kuitenkin estyi ja joukkue hajosi. Tämän hetken joukkueesta ei ole paljoa tietoa, mutta ilmeisesti joukkueen rinki on kapea ja nuori. Armeija voi verottaa joukkuetta paljon tulevalla kaudella, jos osa pelaajista ei pysty ylläpitämään pelituntumaa, eikä pääse kaikkiin peleihin. Sijat 5-8. NordicBetin kerroin 7,00.

JoPS

Joukkue sijoittui viime kaudella lohkon viimeiseksi, mutta säilyi kuitenkin sarjassa, kun tilalle ei ollut halukkuutta muilla kuin Villiketuilla ja Zulimanit luopui sarjasta. Pelaajavirta on huhujen mukaan käynyt tälle kaudelle Riverballista JoPSiin päin, mikä toivottavasti nostaa tasoa viime kaudesta. Sijat 6-9. NordicBetin kerroin 15,00.

Riverball

Riverball putosi FCV:n tavoin viime kaudeksi kolmoseen, mikä oli varmasti enemmän joukkueen tasoa vastaava sarja. Futsalissa Riverball voitti selvästi alueen kakkosdivisioona lohkon, mutta hävisi nousukarsinnassa PP-70:lle. Jalkapallossa voittokulku tuskin on yhtä suvereenia, kun otetaan huomioon pelaajiston siirtyminen. Sijat 6-9. NordicBetin kerroin 15,00.

BET

Blue Eyes Team on monta kymmentä vuotta tahkonnut JPS:n kanssa samaa sarjaa. Mielenkiintoinen huomio BET:n ja JPS:n keskinäisestä kilpailusta on se, että joukkueiden väliset ottelut ovat aina olleet tiukempia vääntöjä kuin sarjatilanne antaisi olettaa. Yksi legendaarisimmista joukkueiden välisistä kohtaamisista oli viime kauden JPS:n 50-vuotisjuhlaottelu Harjun Stadionilla, mikä päättyi lopulta Jipsin 2-0 voittoon. Viime kausi oli BET:n kannalta hankala sijoituksen ollessa 9. Ilman merkittävää tason nostoa BET pääsee parhaimmillaankin keskikastiin. Sijat 6-9. NordicBetin kerroin 18,00.

Huima

Äänekosken Huima on kaudesta toiseen yllättänyt huonojen harjoituspelien jälkeen kohtuullisella kaudella. Huima on jatkanut ainakin harjoitusotteluitansa tällä kaudella entiseen tapaansa. JPS voitti Huiman harjoitusottelussa lukemin 6-1. Viime kaudella joukkueen ylivoimaisesti vaarallisin pelaaja Aristotete Mboma ei ole tällä kaudella nostamassa joukkueen tasoa. Sijat 10-11. NordicBetin kerroin 25,00.

SaPa

Savon Pallo on ollut tiedotuksensa suhteen tänä keväänä totaalisen varjossa. Harjoituspeleistä ja joukkueen ringistä on JPS:n toimituksella täysin olematon tieto. Jos joukkue on yhtä mitäänsanomaton sarjakauden aikana kuin keväällä valmistautuessa, ei tulos tule olemaan häävi. Sijat 10-11. NordicBetin kerroin 25,00.


Näytä lisää uutisia