JPS maksoi kalavelat Zulimaneille

rn

JPS onnistui perjantaina pimeällä Vehkalammella maksamaan kevään tappion kalavelat Zulimaneille joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Ilman vaihtomiehiä matkassa olleet kuopiolaiset joutuivat hyvästä taistelusta huolimatta taipumaan lopulta selvänumeroiseen tappioon.

rn

Zulimanit oli tosiaan liikkeellä ilman vaihtomiehiä ja lisäksi kentällä kirmasi joukkueen kakkosmaalivahti. Tästä tietoisena JPS yritti pitää pelissä tempoa korkealla. Punanutut eivät kuitenkaan tavoitteessaan mainittavasti onnistuneet ja peli olikin ajoittain melkoista kävelyä. Pelin käsikirjoituksena oli, että JPS piti peliä hallussaan ja vierasjoukkue yritti iskeä vastahyökkäyksillä. Jipsin ensimmäiset paikat siunaantuivat Eemeli Jokiselle, joka pääsi kolmesti laukomaan ensimmäisellä jaksolla, mutta jokaisen kudin osoite oli muualla kuin vastustajan maaliverkossa. Myös Aapo Autio pääsi muutaman kerran yrittämään viimeistelyä, mutta ilman tulosta. Vieraillakin oli muutama tilaisuus maalitilin avaamiseen. Petteri Ovaska pääsi laukomaan 25 metristä todellisen pommin, mutta veto meni hieman ohi. Toinen hyvä tilanne Zuluilla oli vapaapotkusta reilusta 20 metristä, mutta Teemu Holopainen onnistui liimaamaan vaarallisen näköisen laukauksen, joka pomppasi juuri hänen edessään. JPS onnistui lopulta rikkomaan kuparisen vain minuuttia ennen taukovihellystä. Zulujen pakki pääsi katkaisemaan oikealta tulleen keskityksen, mutta se putosi juuri boksin rajan sisäpuolella päivystäneelle Simo Ihalaiselle, joka laukoi komeasti volleylla kauden avausmaalinsa.

rn

Toisella jaksolla JPS otti peliä vielä selvemmin haltuunsa ja 57 minuutin kohdalla kotijoukkue siirtyi kahden maalin johtoon. Tällä kertaa Zulujen puolustus katkaisi vasemmalta tulleen keskityksen, mutta peliväline päätyi jälleen Jipsille, tällä kertaa Autiolle, joka sijoitti kuulan varmasti takakulmaan. Kahden maalin johtoasemassa toropaisiin iski pieni hyvänolontunne, mutta vierasjoukkue ei ollut vielä luovuttanut. Ovaska veivasi jalkansa vapaaksi ja pääsi jälleen näyttämään loistavaa laukaustaan noin 20 metristä ja pallo oli matkalla aivan yläkulmaan, mutta kuin ihmeen kaupalla Holopaisen käsi ilmestyi pallon lentoradalle ja yksi kauden hienoimmista torjunnoista oli nähty. Vieraat saivat pallon kerran maalinkin asti, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Kun Zulut eivät kavennuksessa onnistuneet, iski JPS vielä kahdesti ottelun loppuminuuteilla. Ensin Riku Lamberg keskitti komeasti ja pakin paikalta boksiin noussut vastikään joukkueeseen liittynyt Antti Neuvonen puski ensimmäisen osumansa punapaidassa. Vielä lisäajalla Ville Kujanpää vapautti läpisyötöllä Justus Peitolan, joka chippasi pallon varmasti verkkoon ja näin loppulukemiksi muodostui 4-0.

rn

Kyseessä oli JPS:n viimeinen kotiottelu tällä kaudella ja kaikki ovat varmasti kiitollisia siitä, että joukkueen ei tarvitse enää pelata iltaotteluita Vehkalammella. Toisella jaksolla kentällä oli surkeiden valojen vuoksi jo niin pimeää, että se vaikutti selvästi pelin tasoon. Jipsin kotisaldo oli kohtuullinen, sillä 10 ottelusta tuloksena oli seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio, joka kärsittiin sarjan voittavalle SiPS:ille. Toropaisilla on vielä kolme vierasottelua jäljellä, joista tosin kaksi pelataan Jyväskylässä. Perjantaina Säynätsalossa on vastassa Jyväskylän herruuden kannalta ratkaisevassa ottelussa Blackbird. Tämän jälkeen ei paljoa palautumisaikaa jää, sillä seuraava mittelö pelataan jo sunnuntaina puoliltapäivin Joensuussa JoPS:ia vastaan. Kausi päättyy lauantaina 29.9 Vehkalammella BET:tiä vastaan.

rn

JPS – Zulimanit 4-0 (1-0)

rn

44 min 1-0 Ihalainen

rn

57 min 2-0 Autio

rn

87 min 3-0 Neuvonen (Lamberg)

rn

90 min 4-0 Peitola (Kujanpää)

rn

JPS: Teemu Holopainen – Marcus Åberg (46 min Antti Neuvonen), Joonas Heino, Timo Eirola, Riku Lamberg – Eemeli Jokinen, Aapo Autio, Simo Ihalainen (66 min Ville Kujanpää), Jonne Silonsaari, Jaakko Ahokas – Justus Peitola