JPS ja Huima toistamiseen pistejakoon

rn

JPS ja Huima olivat kauden ensimmäisessä kohtaamisessa tasanneet pisteet lukemin 2-2 Jipsin noustessa pelin lopussa kahden maalin takaa-ajoasemassa pistejakoon. Kauden toinen kohtaaminen päättyi lopulta samoihin lukemiin, mutta oli luonteeltaan täysin erilainen kuin Äänekoskella pelattu kamppailu.

rn

Kevään kohtaamisessa Huima vetäytyi todella syvälle omalle kenttäpuoliskolle ja antoi Jipsin hallita palloa lähes täydellisesti ja iski sitten vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Nyt Huima haastoi Jipsin pallonhallinnassa alusta saakka hyvällä menestyksellä. Huiman etukäteen vaaralliseksi tiedetty maalipörssin kärkimies Aristote Mboma oli jälleen hyvällä pelipäällä ja hän pääsi ensimmäisellä jaksolla muutamaan loistavaan tekopaikkaan, mutta viimeistelyn epätarkkuus ja Sami Myllymäen loistavat torjunnat estivät maalien synnyn. JPS ei ensimmäisellä jaksolla onnistunut luomaan kuin muutaman mainittavan tekopaikan, mutta Eemeli Jokisen ja Riku Lambergin laukaukset eivät tuottaneet toivottua tulosta. Peli näytti jo menevän kiikarilukemissa tauolle, mutta 40 minuutin kohdalla Huima iski johtomaalin. Pallo pelattiin boksiin, jossa Myllymäki ajoitti vastaantulonsa väärin ja Toni Pöyhönen pääsi päällään siirtämään pelivälineen ohi Myllymäen. Kimmo Väre oli vielä päästä väliin tilanteeseen, mutta Pöyhönen onnistui pelaamaan myös hänet ulos tilanteesta ja siirtämään pallon tyhjään maaliin. Näin siis tauolle siirryttiin vieraiden yhden maalin johtolukemissa.

rn

Toinen jakso alkoi vauhdikkaammin ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen Mbomalla oli jälleen loistava tilanne, mutta ohjaus läheltä painui yli maalin. Pian tämän Lasse Saari pääsi näyttämään laukaisuaan, mutta pallo kimposi tolpasta ohi maalin. Tämän jälkeen Mboma pääsi taas yrittämään muutaman kerran maalintekoa, mutta ruuti oli edelleen märkää. Tunnin pelin jälkeen JPS tasoitti ottelun melko erikoisella tavalla. Jaakko Ahokas lähetti vapaapotkun maalille noin 35 metristä, jossa vieraiden maalivahti onnistui nyrkkeilemään melko helpon pallon omaan maaliin. Maali merkittiin lopulta tilanteessa puskua yrittäneelle Aapo Autiolle, joka ilmoitti tuomarille hipaisseensa palloa. Uskokoon ken tahtoo… Vartti ennen loppua Huima siirtyi uudemman kerran johtoon. Väre lähti blokkaamaan boksin ulkopuolelta lähtenyttä laukausta, mutta pallo osui epäonneksi hänen käteensä ja tuomari osoitti pilkkua. Usean paikan ottelussa tuhrinut Mboma chippasi pallon pilkulta nätisti keskelle maalia. Huimalla oli johtomaalin jälkeen vielä muutama loistava tilanne ratkaista ottelu, mutta koska vieraat eivät sitä tehneet, väänsi JPS jälleen samoin kuin kevätkierroksella ottelun tasoihin aivan loppuminuuteilla. Pallo pelattiin nätisti laitaan Alejandro Ylöselle, jonka keskitys onnistuttiin vielä purkamaan, mutta purkupallo tuli suoraan Ahokkaan päähän, joka jatkoi sen pilkun kohdalle Autiolle. Autio ehti ottaa pallon haltuun ja laukoi Selectin pakin jalan kautta maalin yläkulmaan. Näin peli päättyi siis samoihin lukemiin kuin kauden ensimmäisen kohtaaminen.

rn

Peli oli kokonaisuudessa Jipsiltä KuFu-pelin ohella kauden heikoimpiin kuuluvia esityksiä. Toki kokoonpano oli taas elänyt paljon edelliseen otteluun verrattuna, mutta sekään ei selitä lukuisia helppoja harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä. Positiivista oli kuitenkin taistelutahdon säilyminen ja nousu tasoihin pelin lopussa. Seuraavaksi JPS pelaa 24.8 FCV:tä vastaan. Ottelu alkaa Vaajakosken stadionilla klo 18.30.

rn

JPS – Huima 2-2 (0-1)

rn

40 min 0-1 Pöyhönen

rn

60 min 1-1 Autio (Ahokas)

rn

74 min 1-2 Mboma rp

rn

89 min 2-2 Autio (Ahokas)

rn

JPS: Sami Myllymäki – Kimmo Väre (v), Jarkko Jokiranta (33 min Timo Eirola), Alejandro Ylönen – Lasse Saari (v), Aapo Salopelto (70 min Justus Peitola), Riku Lamberg, Eemeli Jokinen (v), Jaakko Ahokas – Aapo Autio

rn

-VK-


Näytä lisää uutisia