Toropaiset taistellen laulukuoroon

rn

JPS taisteli lauantaina Region’s Cupin välieräpaikasta SJK:n reservijoukkuetta vastaan. Jipsin lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä muutaman viime hetken takaiskun vuoksi penkille ei saatu kuin yksi täysikuntoinen pelimies. Pienellä miehistöllä liikkeellä ollut JPS taisteli urhoollisesti, mutta lopulta seinäjokelaisvieraat hakivat täyden 120 minuutin pelailun jälkeen jatkopaikan cupissa.

rn

JPS on monesti tällä kaudella aloittanut ottelun vahvasti, mutta tällä kertaa käsikirjoitus oli täysin toisenlainen. Vierasjoukkue nimittäin avasi maalitilinsä jo vajaan puolen minuutin pelin jälkeen. SJK pelasi heti ensimmäisessä hyökkäyksessä pallon boksiin, jossa Mikael Muurimäki sai pelivälineen haltuunsa, onnistui kääntymään ja laukomaan ja pallo pomppasi JPS-puolustuksen kautta maalin perukoille. JPS ei kuitenkaan vieraiden salama-alusta liikaa häkeltynyt ja jo 7 minuutin kohdalla oli paikka tasoitukseen, mutta Lasse Saaren ohjaus Simo Kinnusen keskityksestä meni ohi maalin. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan pitkään jouduttu odottamaan. Pelikellossa oli 14 minuuttia, kun Marcus Åberg antoi totutusti kirurgintarkan vapaapotkun vasemmalta laidalta ja maalin edessä Aapo Autio voitti kaksintaistelussa vieraiden maalivahdin ja puski pallon varmasti maaliin. Vain muutama minuutti tästä ja vieraat olivat lähellä siirtyä uudestaan johtoon. Pallo pelattiin Jipsin boksiin ja siellä kunnon flipperipallon jälkeen Select kolahti maalin ylärimaan ja putosi siitä Teemu Holopaisen syliin. Ensimmäisen jakson toinen puolisko oli Jipsiltä vahvaa pelaamista ja muutama maalitilannekin saatiin rakennettua. Ensin Justus Peitola pääsi nätin pelailun jälkeen ampumaan 20 metristä, mutta sihti ei ollut kohdalla ja veto painui reilusti ohi maalin. Kotijoukkueen johtomaali oli todella lähellä, kun Riku Lambergin sivuvaparin jälkeen Kinnunen pääsi laukomaan kymmenestä metristä. Pallo oli matkalla maaliin, mutta epäonneksi Autio oli laukauksen tiellä ja näin esti maalin synnyn. Ensimmäisellä jaksolla pallonhallinta oli enemmän JPS:llä, mutta palloa pyöritettiin melko paljon alhaalla, kun SJK taas eteni suoraviivaisemmin. Tauon koittaessa tulostaululla komeilivat pelitapahtumien mukaiset lukemat 1-1.

rn

rn

Ensimmäisen jakson loppu lupaili JPS:n kannalta hyvää ja toinen jaksokin alkoi mainiosti. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Peitola pääsi ampumaan boksin sisältä, mutta Tomi Peltokangas venyi hyvään torjuntaan. 48 minuutilla pelin asetelmat kääntyivät kuitenkin päälaelleen. Jipsillä oli sivuvapari, jonka Lamberg toimitti boksin sisään. Saari ryntäsi keskitykseen, mutta ei aivan ehtinyt pallolle ja törmäsi Peltokankaaseen. Kaikkien hämmästykseksi erotuomari päätti tästä normaalista pallontavoittelutilanteesta nostaa Saarelle toisen varoituksen ja näin JPS joutui jo aikaisessa vaiheessa vajaalle. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyikin selkeästi vierailijoille JPS:n keskittyessä vastahyökkäyksiin. Pallonhallinnan siirtymistä vastustajalla edesauttoi vielä se, että osalla kotijoukkueen pelaajista alkoi keskiviikon BET-ottelu painaa jaloissa eikä vaihtopenkiltä juuri apuja löytynyt. Tunnin pelin jälkeen SJK käytti miesylivoiman hyväkseen ja siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon. Pallo onnistuttiin pelaamaan JPS:n boksin sisään, jossa päätyrajalta lähtenyt syöttö löysi maalin edessä vapaana olleen Samir Bouroussin, jolla oli helppo työ siirtää peliväline maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin SJK:lla oli samankaltaisesta tilanteesta hyvä vetopaikka, mutta tällä kertaa laukaus onnistuttiin blokkaamaan. Blokin jälkeen Jipsi lähti nopeasti vaaralliseen vastahyökkäykseen, jossa Åberg pelasi pitkän pystypallon Eemeli Jokiselle, joka pääsi 16 rajalta chippaamaan yli vastaan tulleen Peltokankaan, mutta epäonneksi pallo osui ylärimaan ja putosi tästä maaliviivalle. SJK hallitsi peliä edelleen miesylivoimallaan, mutta vierasjoukkue keskittyi enemmän pallon siirtelyyn vaarattomalla alueella eikä pyrkinyt kovin aggressiivisesti nousemaan maalintekotilanteisiin. Tämä sopi Jipsin pelureille hyvin, sillä punanutut pystyivät lepäämään ja keräämään energiaa vastahyökkäyksiin. Yksi tällainen nähtiin noin vartti ennen loppua, kun Autio ja Jokinen palasivat seinäpelillä ensin mainitun boksin sisään ja Autio pääsi laukomaan, mutta Peltokangas torjui etukulmaan suuntautuneen kudin. Tämän jälkeen SJK rakensi muutaman vaarallisen tilanteen, joista ei kuitenkaan lisämaaleja syntynyt. Toropaisten taistelu palkittiin tasoitusmaalin muodossa 86 peliminuutilla. Autio taisteli pallon itselleen ja eteni boksin sisään ja yritti tuikata pelivälineen ohi eteen liukuvan puolustajan. Pallo kuitenkin pysähtyi pakin käteen ja tuomiona oli rangaistuspotku. Autio asettui itse pallon taakse ja viimeisteli varmasti tasoitusmaalin. Maalin jälkeen SJK heräsi taas hyökkäämään kunnolla ja rakensi viimeisen reilun viiden minuutin aikana neljä hyvää tilannetta, mutta Holopaisen torjunnat ja vieraiden heikko viimeistely takasivat sen, että ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

rn

rn

Jatkoaika alkoi punanuttujen osalta heikosti, sillä jo kolmannella minuutilla SJK siirtyi jälleen ottelussa johtoon. Osuma syntyi erikoistilanteesta, kun Henri Huilla onnistui puskemaan kulmapotkusta pallon maaliin. JPS onnistui edelleen rakentamaan miesvajauksesta huolimatta tilanteita. Autio pääsi jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla ampumaan kaksi kertaa noin 20 metristä, joista ensimmäinen suuntautui kohti maalivahtia ja toinen yli maalin. SJK:lla oli myös yksi hyvä laukaus boksin ulkopuolelta, mutta Holopainen torjui tilanteen hienosti kulmapotkuksi. Aivan jatkoajan lopussa JPS sai vielä muutaman maukkaan tilanteen tasoitukseen. Ensin Åbergin vapaapotkun jälkeen pallo jäi pomppimaan SJK:n maalin eteen ja Peitola pääsi päällään yrittämään viimeistelyä, mutta Peltokangas venyi aivan riman alle suuntautuneeseen puskuun. Vain vähän tämän jälkeen tasoitus oli todella lähellä, kun Autio pääsi puskemaan Joonas Heinon keskitykseen, mutta matkalla vastustajaan osunut pusku meni hiuksenhienosti tolpan ohi. Näin JPS ei armottomasta yrityksestä huolimatta onnistunut enää maalinteossa ja SJK sai juhlia cupin välieräpaikkaa.

rn

rn

Ottelu oli kokonaisuutena punanutuilta erittäin ryhdikäs esitys. Region’s Cupissa menestyminen oli asetettu joukkueen loppukauden päätavoitteeksi, mutta nyt tuli valitettavasti lähtö laulukuoroon. Harmittavaa oli, että niin monen muun kauden ottelun tapaan miehiä ei saatu jalkeille riittävässä määrin. Tässä ottelussa vaihtopelaajia olisi todellakin tarvittu. Tappio tuli kuitenkin hyvälle joukkueelle, joka varmasti taistelisi omassa lohkossamme kärkisijoista.

rn

JPS jatkaa ottelujaan perjantaina, jolloin vieraaksi Vehkalammelle saapuu KuFu. Ottelu alkaa klo 19.15.

rn

JPS – SJK II 2-3 ja. (2-2, 1-1)

rn

1 min 0-1 Muurimäki

rn

14 min 1-1 Autio (Åberg)

rn

59 min 1-2 Bouroussi