JPS selvitti tiensä Regions Cupin puolivälieriin

JPS otti selkeän niskalenkin GBK/2:sta ja eteni näin Regions Cupin puolivälieriin. Vehkalammella aurinkoisessa kelissä pelattu ottelu päättyi lopulta 5-2 lukemiin, eikä missään vaiheessa ollut epäselvyyttä joukkueiden paremmuusjärjestyksestä.

Erkka Pönni

rn

Erkka Pönnin pelinavaus oli jälleen timanttisen laadukasta.

rn

JPS otti ottelun hyppysiinsä heti ensimmäisen puoliajan alusta lähtien. Hyökkäyspeli aukesi hienosti erityisesti laitojen kautta, joissa Eemeli Jokinen ja Simo Kinnunen rakensivat lukuisia vaarallisia tilanteita. Punanuttujen ensimmäisestä maalista vastasi Jokinen kun ottelu oli pelattuna vasta 8 minuuttia. Esityön maaliin teki Justus Peitola jatkamalla Erkka Pönnin pitkän avauksen päällään kohti Jokista. 17 minuutin kohdalle Kinnunen hankki punanutuille rankkarin, jota ampumaan asteli tuttuun tapaan Peitola. Tällä kertaa veto kuitenkin epäonnistui. 2-0 osuma syntyi n. puolen tunnin kohdalla kulmatilanteesta. Esityön maaliin teki jälleen Peitola puskien pallon takatolpalta kohti keskustaa, josta Antti Vanhala pääsi viimeistelemään kauden ensimmäisen maalinsa. Muutama minuutti tästä ja pallo toimitettiin jälleen vastustajan verkkoon. Tällä kertaa viimeistelystä vastasi Peitola ja tarjoilusta Marcus Åberg.

rn

Toisella jaksolla nähtiin yhteensä neljä maalia, vaikka pelin taso ei muuten noussut kovinkaan korkeaksi. Punanuttujen osumista vastasivat häämatkalta palannut Aapo Autio, joka käytännössä kuljetti pallon maaliin saakka sekä Jaakko Ahokas, joka sijoitti Åbergin keskityksen varmasti verkon perukoille. Nuori ja kokematon, mutta ajoittain pirteästi pelannut kokkolalaisjoukkue onnistui lisäksi toimittamaan pallon kahdesti Teemu Holopaisen selän taakse.

rn

Pippo

rn

Aapo Autio palasi heti maalikantaan.

rn

Ilahduttavaa oli erityisesti pelaajatilanteen parantuminen, sillä tällä kertaa penkillekin saatiin täysi miehitys. Tämän siivittämänä ottelusta saatiin mitä haettiin - puolivälieräpaikka Regions Cupissa. Cupin seuraavan kierroksen arvonta järjestetään tulevana maanantaina, jolloin selviää toropaisten seuraava vastustaja. Sarjan puolella kevätkierros huipentuu perjantaina 6.7. klo 19.00 Vehkalammella pelattavaan paikallispeliin Blackbirdiä vastaan.

rn

rn

JPS - GBK/2 5-2 (3-0)

8 min 1-0 Jokinen (Peitola)
30 min 2-0 Vanhala (Peitola)
33 min 3-0 Peitola (Åberg)
69 min 4-0 Autio
71 min 4-1
77 min 4-2
90+3 min 5-2 Ahokas (Åberg)

JPS: Teemu Holopainen - Marcus Åberg, Erkka Pönni (70 min Jaakko Ahokas), Joonas Heino, Antti Vanhala - Eemeli Jokinen (Alejandro Ylönen 45 min), Santeri Paajanen, Jarkko Jokiranta, Simo Kinnunen (45 min Lasse Saari (v)) - Justus Peitola (50 min Aapo Autio), Ville Kujanpää (55 min Olli Vainio)