Zulimanit peittosi JPS:n Kuopiossa

JPS matkasi juhannusviikon keskiviikkona Kuopion SS-Areenalle kesäkuun härkäviikkojen viimeiseen koitokseen ailahtelevasti alkukauden palannutta Zulimania kohtaamaan. Hidastempoinen ottelu päättyi kuitenkin lopulta kotijoukkueen 2-1 voittoon ja pisteet jäivät tällä kertaa Savoon.

Ottelu käynnistyi JPS:n näennäisellä hallinnalla. Palloa siirreltiin tuttuun tapaan näyttävillä piensyötöillä, mutta varsinaisiin maalitilanteisiin ei päästy. Reilun 10 minuutin pelin jälkeen ottelun luonne kuitenkin muuttui, kun keski-alueen harhasyötön itselleen kopannut Zulimani-hyökkääjä Petteri Ovaska pamautti upean vedon n. 35 metristä maalin ylänurkkaan. Osuma lamautti JPS:n pelinrakentelun ja ottelun hallinta siirtyikin selkeästi kotijoukkueelle. Zulimanit onnistuivatkin rakentamaan joitakin potentiaalisia tilanteita Sami Myllymäen vartioimalle maalille, mutta todelliset huippupaikat puuttuivat. Tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Toisella jaksolla JPS onnistui ajoittain kääntämään ottelun hallinnan itselleen, mutta kotijoukkueen hidastempoinen pelityyli ja vahva puolustaminen estivät maalipaikkojen synnyn. Jakson loppupuolella JPS:n Simo Kinnunen onnistui kuitenkin maalinteossa tuoden lisää uskoa vierasjoukkueen peliin. Vahva vire ei kuitenkaan kestänyt kuin hetken, eikä muita maalipaikkoja onnistuttu juurikaan rakentamaan. Kotijoukkueen voittomaali syntyi koko puolustuslinjan yli leijailleesta keskityspallosta, josta Zulimani-peluri Toni Laine pääsi puskemaan pallon korkeassa kaaressa takanurkkaan.

Tappiosta huolimatta JPS selvisi ruuhkaisesta kesäkuusta kunnialla. Ennen kesätauolle siirtymistä edessä on vielä Regions Cupin ottelu GBK/2:ta vastaan (Vehkalammella 3.7. klo 20.00) sekä sarjapeli paikallisvastustaja Blackbirdiä vastaan (Vehka 6.7. klo 19.00)

Zulimanit - JPS 2-1 (1-0)

11 min 1-0 Ovaska
75 min 1-1 Kinnunen (Jokinen)
84 min 2-1 Laine

JPS: Sami Myllymäki - Erkka Pönni, Jarkko Jokiranta, Anton Stutzle, Eemeli Jokinen - Jahad Yari (Joonas Heino), Simo Ihalainen, Santeri Paajanen, Simo Kinnunen (Kimmo Väre), Jaakko Ahokas - Justus Peitola